O bábätko sa snažíme vyše roka

zelmira987
23. nov 2020

Ahojte, možno mi bude vedieť niektorá poradit. S manželom sa snažíme o babatko rok a štvrť. Žiaľ bez úspechu. Ja mam výsledky od gyn - UTZ, stery, hormonálny profil, cytológia- v poriadku. Mame doma uz dve deti (7 a 5rokov). A chceli by sme “len základne” vyšetrenia pre manžela. Totiž ak by bol nejaký vážny problém, preco sa nedarí, budeme spokojní s dvoma detmi, ak sa však da pomôcť nejakými doplnkami, prip. liekmi, tak by sme do toho sli. Do umelého nepôjdeme. A teraz otázka- treba ist do reprodukčného centra aj keď nechceme riešiť umelé oplodnenie, alebo stačí ak by šiel manzel k urologovi/sexuologovi? Robia v centrách konzultácie a pomoc aj pre tých ktorý len pátrajú po príčine a nechcu ju riešiť umelým?
Dakujem

lucijalucy
23. nov 2020

@zelmira987 áno, do centra. Spravia potrebné vyšetrenia a vysvetlia čo ako. My sme tak tiež boli a takisto nám stačilo nakoniec brat výživové doplnky 🙂 Držím palce 🤞🏼

lubiss
23. nov 2020

@lucijalucy mozem vediet ake doplnky??? ake vitaminy ste pridali dakujem

petamich
23. nov 2020

@zelmira987 zakladne vysetrenia vam spravi aj gynekolog/urolog, v repro centre sa castokrat plati aj to co poistovna preplaca napr. partner bol na spermiogram, lebo nechcel hladat urologa, ktory robi spermiogram podla WHO (vacsina robi iba taky "hybu sa") a platili sme 35E hoc by to poistovna mala hradit, je pravda ze termin bol okamzite a vysledky do 2 hodin, cize aj ta reproklinika je cesta, len si mozete preplatit, kazdopadne vyhodu to ma, ze vam to aj vysvetlia a je to rychlejsie, tiez nam odporucili nejake vitaminove doplnky a pod. 🙂 u nas ale napokon bola korenova pricina u mna a hematologicka, hoc aj partner mal kusok zhorseny spermiogram, odporucili mu Folandrol

lucijalucy
23. nov 2020

@lubiss ja Inofolic a kvapky Gynex a priateľ Folandrol. Jemu zistili že trošku nebolo niečo v poriadku so spermiami a toto stačilo spolu s úpravou životosprávy na to, aby sa nám zadarilo. Treba vyskúšať, každý človek je iný, čo jednému pomôže, druhému nemusí. Ale za skúšku to stojí. 😊

petamich
23. nov 2020

@zelmira987 mozno by vam na zaciatok stacil spermiogram a Folandrol 🙂

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea235
23. nov 2020

Dakujem velmi pekne, pomohli ste mi. Skúsime to teda cez centrum, snad sa nájde cesta a nebude nejaký velky problém, kdeže dve deti uz mame.

caramellka
24. nov 2020

Ja som otehotnela po dvoch rokoch (pri prvej dcérke sa nám to podarilo hneď), ja som teraz brala Nosifol, Vitex jahňací (drmek) a nejaké čaje a manžel Folandrol, kotvičník a selén + zinok. Držím palce, nech sa čo najskôr tešíte z vytúženého bábätka.

jogo78
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre