Nízke hCG v strede cyklu

7. apr 2021

Dobrý deň,

Prosím Vás o radu v mojej situácii. 19.2 som bola na kyretáži, všetko dopadlo v poriadku. 8.3 som bola na kontrolu u svojho gynekológa, pozeral sono všetko okej, bola som v strede cyklu tesne pred ovuláciou. 14 dní po ovulacii čiže 21.3 som si robila tehotenský test, bol negatívny si myslím, lebo bol tam mikro duch ale považovala som ho za negatívny. V ten deň mi prišla aj menštruácia, ktorá trvá už 15 dní (7 dní normálna, potom tmavohnedé, bledo hnedé, ružové špinenie pri utreti na WC). Včera čiže na 14 DC som bola u gynekológa, robil sono nič nevidel prečo stále spinim. Som dokonca znova v strede cyklu, tesne pred ovuláciou (dominantný folikul 1, 9cm). Zobral mi včera hodnoty na HCG a CRP. Crp vyšlo negatívne a HCG 31, dokonca keď som si včera urobila tehotenský test, tak sú tam pekne čiarky. Chápem ze normálne tehotenstvo to byť nemôže keďže styk sme mali naposledy 11.3, odvtedy nie. Dnes znova robil sono nič nevidel, len ze som tesne pred ovuláciou. Viete mi poradiť co sa deje?

veronikaa006
7. apr 2021

Na kyrete si bola kvôli potratu? Ak áno tak hcg kým sa dostane po potrate na nulu môže to kľudne trvať aj mesiac. Aj menštruácia po kyrete môže byť dlhšia ako zvyčajne. Ak by si bola tehu tak nemôže na sone vidieť dominantný folikul... Ale videl by žlté teliesko. Takže podľa sona tehotná nie si. To hcg 31 asi bude ešte zostatkove z predchádzajúceho tehu.. Čo ti nato povedal lekár?

autor
7. apr 2021

@veronikaa006 ja viem ze niesom normálne tehotná to mi je jasne. Bola som na kontrole po potrate, maternica vola čistá, bola som pred ovulkou tesne, ms prišla pekne 14 dní po ovulacii.en ms trvala 14 dní tak som šla ku gynekológovi na sone nič nevidel len to zvýšené HCG z krvi. Test som si robila 2 týždne dozadu bol negatívny, a dneska pozitívny. To je divne... 6 týždňov po kyretazi už nemôže byť v krvi HCG, to mi povedal môj doktor, tiež aj iný doktor. Lebo cyklus po kyrete a aj tento cyklus mam pekne ovulaciu, všetko ako vždy až na zvýšené HCG a špinenie dlhé...

veronikaa006
7. apr 2021

Ale ako môžeš byť tehu keď videl že si pred ovulaciou? Keby to bol potrat že sa prestalo tehotenstvo vyvíjať alebo by to bolo mimomaternice, tak by ti doktor nepovedal že máš dominantný folikul to je blud. Jedine že tam doktor nevidel dominantný folikul ale žlté teliesko. Kedy ideš zase na kontrolu. Ja som mala 2x mimomaternicove a pri oboch som mala test pozitívny, hcg nízke a v maternici nič nebolo ( ale mala som žlté teliesko )

autor
7. apr 2021

@veronikaa006 videla som obrazovku, folikul 1,81 cm na pravo. Čiže som tesne pred ovuláciou... Véd to je to, že nikto nevie co sa deje a prečo keď som dostala teraz prvú ms po kyrete, trvala 14 dní preto som šla k lekárovi, odobral hrv a HCG 31 ( pred 2 týždňami som mala test negatívny, teraz je test pozitívny) absolútne on ani ja nechápeme co sa deje...

autor
7. apr 2021

@veronikaa006 hcg bolo 31 včera. Netvrdím ze som tehotná ale niečo sa tam deje a nikto nevie co... A už vôbec nechápeme ako je možné že cyklus pokračuje aj napriek HCG ďalej a som pred ovuláciou. Videl dominanty folik, videla som ho aj ja...

autor
7. apr 2021

@veronikaa006 Tvrdil ze je možné mimomaternicove aj keď mu to príde nizka hodnota, ktorá v podstate stúpla posledné 2 týždne... Jediná možnosť je ze som otehotnela minulý cyklus, a odišlo to s MS a toto je zoststoove HCG no napriek tomu cyklus ide ďalej a tým pádom aj ovulácia...

veronikaa006
7. apr 2021

Veď to že nijak to nesedí, ale môže byť že si otehu minulý cyklus a neudrzalo sa a teraz máš ešte zostatkove hcg.

autor
7. apr 2021

@veronikaa006 to je jediné vysvetlenie ktoré mi dáva zmysel... :(

veronikaa006
7. apr 2021

Kedy ideš na kontrolu?

autor
7. apr 2021

@veronikaa006 zajtra, zase ide brat HCG ... Dokonca zajtra mam mat ovulku, robila som teraz ovu testy a presne sedí, tak ako na sone folik videl... Len to HCG špinenie dnes po 14 dňoch prestalo... Len ten trhu test je tiež stále ako tak s čiarkou..

maria898
20. apr 2021

Nechcem ta strasit ale mne sa stala tiez taka vec 14.1.posledny menzes a dokonca som myslela aj s doktorom ze aom potratila mala som 10 dni velmi silne krvacanie a odvtedy par dni nic a potom stale apinenie... Myslela som ze sa mi len musi telo spamatat a docistit ale ked mi to uz nedalo som za nim zase zasla a nasiel mi mimomaternicove tehu. Podotykam v piatok ma prijali do nemocnice a podla menzesu som bola 14+2tt mam zvacseny vajcovod na 4cm stale to tam je no uz len nejake krvne zrazeniny. Nic somnou nerobili dali mi nejake injekcie na stiahnutie maternice ale odkedy ma vcera pustili domov tak stale krvacam no vravelu ze takto je to lepsie a malo by sa to vyriesit samo... Tak daj vediet ako si dopadla ty...

maria898
20. apr 2021

Este podotykam ja mam hcg este stale 739...teda to je vcerajsi vysledok... Doktorovi na kontrolu mam ist o 10 dni

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre