Nestúpajúca bazálna teplota pri ovulácii. Poraďte

dominika_sk
16. feb 2011

pekný deň všetkým! máte skúsenosť s tým, že ani pri ovulácií mi nestúpa BT ?pohybuje sa okolo 36,5-36,7, aká je liečba, alebo aká diagnóza to môže byť?snažíme sa už vyše roka, tak by som chcela vedieť aká je príčina tej nestúpajúcej teploty. jasné, zájdem k DR., ale tá mi naordinuje len liečbu, neporadí mi, ako vy tu...ďakujem!

hadassah
16. feb 2011

@dominika_sk ak ti nestúpla teplota, to znamená, že folikul nepraskol,mohol sa vstrebať,alebo ani vôbec nenarástol. Totiž, keď praskne folikul, vytvorí sa z neho žlté teliesko a to produkuje hormón progesterón. Ten dvíha bazálnu teplotu a udržuje ju hore dalších cca 14 dní, ak dlhšie, tak to znamená tehotenstvo. Keďže sa tvoja teplota nezdvihla, ovulácia pravdepodobne neprebehla.

dominika_sk
autor
16. feb 2011

ďakujem za odpoveď! a ako sa to lieči, prosím ťa, je to vážne?alebo veľký problém?

hadassah
16. feb 2011

@dominika_sk no na základe toho, že ti nestúpla teplota sa nedá hovoriť o nejakej liečbe. V prvom rade by bolo fajn, keby si si merala teplotu aspoň pár cyklov. Podľa grafov by som ti vedela aspoň približne povedať, v čom by mohol byť problém. Možno si len nedávno vysadila antikoncepciu, možno máš len nepravidelné cykly, možno len ovuláciu neskôr a možno len práve tento cyklus bol anovulačný, čo nie je žiadna tragédia.

dominika_sk
autor
16. feb 2011

prepač, teraz to vyznie asi škaredo odomňa, ale antikoncepciu som vysadila pred rokom a 2 mesiacmi, BT si meriam už štvrtý cyklus, mám ho pravidelný, 30 dňový a BT mi nestúpa vôbec...takže som bezradná...takže o liečbe nevieš?ja ssa nepýtam aké presne tabletky mi dá, ja len či sa to lieči tabletkami, alebo nejakým zákrokom, či to je veľký problém...?

hadassah
16. feb 2011

@dominika_sk ak sa ti ani 4. mesiac nedvíha teplota, to znamená, že pravdepodobne neovuluješ. Tabletkami sa to dá, samozrejme, volajú sa Clostilbegyt, ale nemyslím, že ti ich doktorka hneď predpíše, sú to konské dávky hormónov a počas brania by si musela chodiť na ultrazvuk - folikulometriu, aby doktorka videla, ako to reaguje, lebo je to aj dosť nebezpečné. Odporúčam ti ale prečítať si tému "Sójové izoflavonoidy ako náhrada clostilu", toto bude niečo pre teba. Užívaním sójových izoflavonoidov donútiš tvoje vaječníky tvoriť vajíčka a je to bez liekov na prírodnej báze.

makita11
17. okt 2011

ahojte chcem sa spytat .mala som s priatelom pohlavny styk asi cca pred 2 mesiacmi len stalo sa ze sa do mna spravil a bolo to vo mne celu noc. dostala som menzes 28.9. o den skor tak som myslela ze asi nie som ale mam stale take nafuknute brucho ako nikdy pred tym, pri pohlavnom styku ma to boli ako keby som dostala menzes, po sexe to trva chvilku potom to prejde. mam take zvlastne pocity v bruchu cez den a casto mam riedku stolicu aj viac krat za den.mam dost husty vytok sice mi teraz skoncila ovulacia, stale pretrvava.bazalnu teplotu mam 37,2 a sem tam mam take zvlastne chute ze by som si nieco dala zjem polovicu a to ostatne necham lebo uz len pohlad na jedlo a je mi tazko....chcem sa spytat mozem byt tehotna? test som si nerobila kedze som dostala MS nacas ale nejako sa mi to nezda...poradi mi niekto?

aliza
17. okt 2011

@makita11 to, co opisujes, nevyzera na tehotenske priznaky. Urcite si sprav tehu test, popripade chod k lekarovi. Tu ti asi nikto neporadi.

simonka2318
15. aug 2014

ahojte viete mi poradit podla nameranych teplot ci mi prebehla ovulacia som zatial v 18DC
namerane teploty su 36,5 -36,6-36,6-36,6-36,7-36,5-36,4-36,4-36,5-36,6-36,6-36,2-36,4 Dakujem za odpoved

patkaamirko
17. nov 2016

Ahojte, prisim vás poradte mi niektorá 🙂 meriam si teplotu asi týždeň.. Vždy je tá istá, ( 36.6) pred vcerom som mala 36.7 ( v strede cyklu) a posledné dva dni 36.4 .. Čo to znamená ? Že ovulacia neprebehla? Ďakujem vopred za ochotu 🙂

patka33
12. apr 2017

@patkaamirko Ahoj ja ja som mala tak ako pises kvoli comu si to mala? mavala som 36,3 potom 36,5 a teraz 36,1-36,2 meriam v ustach preto je to nizke

patkaamirko
12. apr 2017

@patka33 Ahoj no ja som mala ovuláciu nakoniec nie v strede cyklu ale 8 dní pred ďalšou ms..Potom som mala jednodňový pokles ( uhniezďovanie) a už som v 6.mesiaci tehotenstva 🙂

patka33
12. apr 2017

@patkaamirko super ;) ja mam teraz take hekticke obdobie ze neviem co si mam mysliet stvrtok dr povedala 14mm folikul pondelok povedala ze praskol ze som po ovulacii vcera ni vysiel mega pozitivny test vecer ma bolelo podbrusko dnes rano najnizsia teplota tak fakt uz neviem co to

patkaamirko
12. apr 2017

@patka33 Noo ja stým veľa skúseností nemám, ja som vždy vedela kedy je ovu lebo som mala neskútočne bolestivu.To som si len vtedy začala sledovať BT a hlien..len tak- pre zaujímavosť či to naozaj funguje 😂 Noo máš to fakt nejaké divne, asi by si mala ísť znova na vyšetrenie, lebo ak bola ovu tak by ti mal test klesať teda byť negstivny..

patka33
12. apr 2017

@patkaamirko no bola som a hormonalny profil mam ok pred dvoma mesiacmi som bola tehotna no nedopadlo to dobre :(

patkaamirko
12. apr 2017

@patka33 och to mi je ľúto :( ja som tiež prišla v 14tt o babo...A o 4 mesiace na to som otehu...Držím ti palce aby si bola aj ty čoskoro tehu až do úspešného konca 🙂 Ak máš h. profil ok tak potom už naozaj netuším, čo by yo mohlo byť.Skus sa na to trošku menej asi sústrediť a milovať sa obden.Tak nič nepremeskaas ako keby máš čakať len na ovulku.Vykasli sa na čele meranie BT 🙂 to niekedy dokáže len pomýliť a zbytočne stresovat 🙂

patka33
12. apr 2017

@patkaamirko no ved uvidime 🙂 o 12 dni testujem

patkaamirko
12. apr 2017

@patka33 tak to ti držím palce, daj vedieť potom 🙂

patka33
12. apr 2017
alexis1994
2. sep 2017

Dobrý deň chcem sa opýtať pred večerom som mala bazalnu teplotu 36,8 a dnes som mala 36,4 chcem sa spytat ako zistím podľa teploty či som tehotná ďakujem pekne

catherinah
2. sep 2017

@alexis1994 musim merat pravidelne. Z dvoch teplot nevies vobec nic.
Dolezity je priebeh tych teplot, nie samotna hodnota.
Tehotna si, ak mas bazalnu teplotu vyssiu od predchadzajucich predovulacnych o 0,3 stupna aspon 17 dni.

alexis1994
2. sep 2017

Meram si ju 2 týždne už prv som mala 37,1 a to bolo tak 3 dní a potom mi začala klesať

catherinah
2. sep 2017

Tak tehotna nebudes ked klesa.

alexis1994
2. sep 2017

Ďakujem veľmi pekne lebo som bola v strese

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre