Ahojte, nájde sa tu niekto kto máva ovuláciu tak cca na 18 deň cyklu a možno aj neskôr ? Som už dva krát po folikulometrii, prvý krát na 11 deň druhý krát na 14 deň a vyzerá to tak, že u mňa nastáva o dosť neskôr ako som si myslela . Skúšam si prvý mesiac merať aj bazalnu tak uvidíme. Tie folikuly mám akosi stále malé na to že som v polovici cyklu :( a to beriem aj clostilbegyt tretí cyklus , teraz si musím dať pauzu …. zobrali mi dnes aj krv na hormóny aby zistili či vôbec u mňa prebieha . Stretli ste sa s tým niekto už ?
@lucy3080 ahoj a ake mas davkovanie clostilu a od ktoreho dna cyklu?
@barju ahoj , nemám žiadnu diagnózu . Všetko mám v úplnom poriadku . Aj hormonálny profil sa mi robil , sliznica super len vajíčka mám malé. A očividne tomu nepomohol ani clostyl …uvidim na výsledky z krvy po dnešku či vôbec nejaká ovulacia je alebo nieje aj to rozmýšľam že ak ju mávam reálne o dosť neskôr či mi to vôbec teraz zachytí
@janetinka27 ahoj , od 3 dňa menštruácie po dobu 5 dní jedna tabletka ráno a jedna večer
@lucy3080 ja som třetaz takto brala aké si mala folikuly
@lucy3080 a ake velke folikuly si mala na meraniach? Kolko mm?
Mne pri clostile narastli dva dominantne folikuly a v dalsom cykle s clostikom nenarastlo nic.
Ked to je proste stimulacia, organizmus moze reagovat rozne. Mne ju dali vtedy, ked chceli mat moj cyklus pod kontrolou, aby bolo vsetko tabulkove. Pritom vlastnu ovulaciu som mala,lenze cykly som mala dlhsie a nechcelo sa im cakat, kym mi narastie vlastny folikul. Odvtedy som u inej dr a ovu mam kazdy mesiac, len proste nie je vzdy na 14DC alebo 15DC, ale aj na 18DC.
Ako vies, ze mas folikuly male? Alebo to hovoris len na zaklade tychto mersni pri clostile? V predoslych cykloch ti zistili nejaky problem s folikulmi?
@janetinka27 áno mala som merané aj pred začatím užívania clostylu …. Bola som vždy okolo 11-15 DC a boli tak 15 mm…. Dneska som bola na 14DC a zase mal len 15 mm a to aj napriek tomu že som brala clostil…. Mne moja doktorka vraví že nevidí tam žiadny problém že aj hormóny mám tak ako by mali byt že pokiaľ nemám policisticke alebo som neprekonala nejaký zápal problém by tam nemal byt . Ešte mi vravela že je možnosť ma poslať pozrieť či mám prechodne vaječníky …. Ja už odtiaľ chodím taká zdeprimovana. Mám proste pocit ze niečo vo mne nieje Ok a oni na to nevedia prísť alebo ja neviem … u mňa je ovulacia jedna veľká záhada vôbec nemám ponatia kedy ju mám . Nemám žiadny príznaky nič …. Testy mi to ukazovali kadejako a len ma to stresovalo tak teraz skúšam merať bazalnu teplotu prvý mesiac ešte budem aj nasledujúce a keď náhodou pôjdem na kliniku ze už mi nebude pomoci tak snáď im tie grafy nejak pomôžu . Ja už neviem vo viac mám urobiť , beriem aj gynex , inofolic…
@juliavolna teraz na 14DC som mala len 15 mm folikul
@lucy3080 ale prečo nesleduje ďalej či folikul rastie ?
@juliavolna ja netuším. Ešte som si ja vyžiadala folikulometriu lebo ona mi nasadila clostil a ani nepovedala že mám prísť na meranie . Potom som si zistila že by sa takto malo chodiť tak som jej volala a že jasne mám prísť . A vždy ma pozrie len raz za mesiac a ja neviem čo sa deje ďalej v mojom cykle … ide ma už poraziť … mrzelo by ma keby ju mám vymeniť lebo je to fakt super lekárka ale asi budem k tomu nútená lebo ma divne názory niekedy a berie to ako keby na ľahkú váhu . Nič iné nepočúvam len ze je to psychika a mám to v hlave ….
@lucy3080 nech tá o 2 dni pozrie opäť , volaj jej
@juliavolna zajtra jej mám volať o výsledky z krvy , zobrala mi krv na hormóny že či tam prebieha ovulacia , vraj tie hladiny a neviem čo všetko …. Tak jej poviem ze by som prišla zas ze ako to pokročilo
@lucy3080 ale aky si deň cyklu ? Veď ovu berú 7 deň po( mne vrátil dnes tak som “mudra”)
@lucy3080 nemusíš hneď meniť, ale poznať iný názor nezaškodí, šla by som do CAR zistiť čo povedia oni. Ja som blala tento cyklus letrozol dnes mali 2 folikuly na pravo 19 mm som 11 DC možno by si na iný liek lepšie reagoval ale aj tie 15mm majú sancu dorásť za dva dni. A kľudne môže byť ovulácia na 18DC bez stimulácie s cyklom dĺžky 35 som tak mávala.potom sa mi sklatil cyklus na 32 a ovulácia 15DC
@lucy3080 zahada je,ze nesleduje folikuly dalej. Ale zas lekari dnes nemaju cas venovat sa pacientkam dokladne a sledovat ich cyklus. Cize ty mozes mat ovu trebars o 3 dni neskor,ale to ti uz nezmeria. Potvrdit ovu by mohla napr. na sone podla zlteho telieska abo napr. z krvi podla hladiny progesteronu.sama to mozes vidiet podla vymiznutia hlienu, po ovu pridu suchsie dni,ktore pretrvavaju az do MS.Ja som chodila do car zo zdravotnych dovodov a dufala som,ze mi pomozu. No kde.ich moje grafy,predosle cykly absolutne nezaujimali,ani to nepozreli. Nasadili clostil a islo sa.
Potom som si nasla inu dr,ktora ma lektorky na creighton model,naucia pacientku sledovat si cyklus podla hlienu.hned v prvom cykle zistili v com je problem a dostala som liecbu. Do car som chodila vyse roka a ziadny moj ani jediny cyklus ich nezaujimal. Podla potreby pichli vyvolavacku a podme na novy cyklu,clostil atd.
@lucy3080 ano,pred ovu sa berie z krvi estradiol. Chodim na to kazdy mesiac. Podla hladiny estradiolu si potom picham ovitrelle (alebo gonasi atd). 7 dni po injekcii idem na odber estradiolu a progesteronu, podla hladiny progesteronu viem,ze ovu prebehla. Komplikaciou este moze byt nedostatocnost zlteho telieska,cize ovu sice prebehne,ale vzniknute zlte teliesko je nefunkcne a progesteron nenarastie abo je nizky.
Picham si ovitrelle pri hladine 800-1000 estradiolu.
@lucy3080 a este info,ze lutealna faza,cize faza od ovulacie po MS moze trvat max 16 dni,nikdy nie viac
@janetinka27 nemusí, ja mám 17 dni a žiadny doktor na to nič doteraz nepovedal
@juliavolna dnes na vyšetrení 14DC
@janetinka27 no mne vôbec nerobí takéto vyšetrenia do podrobna. Asi budem musieť zájsť do CAR a tam sa na mňa už lepšie pozrú. Ani žiadne injekcie nedostávam vraj to ona také nedáva, že to jedine v reprodukčnom centre že ona takto neexperimentuje … som z toho zronená lebo človek tam chodí ako na klavír a žiadne pokroky , zistenia nič ….
@lucy3080 aj ja som mala na 14 ty den 16 mm. A o par dni uz bol robry a uz som pichala owitrel a iui. . A tiez ked som bola 10 den tak mi vraveli ze nic z toho a predsa dorastol..mozno reagujes na lieky neskor tak ako ja. Urcite by si mala aspon o dva dni ist este raz . Aby to okontrolovali
@janetinka27 prosím ťa a chcem sa ešte opýtať, keď sa už človek rozhodne po dlhej dobe ísť na reprodukčnú kliniku . Tam už keď človek ide tak už ťa čaká len IVF ? Alebo skúsia pripadne len nasadit lieky podľa výsledkov testov ak niečo nieje Ok ? Predpokladám že odsleduju celý cyklus spravia vstupné vyšetrenia. Keď moja gyn už mi viac pomôcť nevie tak či by to vedeli tam a neposlali ma do prdele že si to mám riešiť s mojim gynekológom
@lucy3080 moja skusenost v car bola tala,ze moje podrobne tabulky s cyklom vobec nepozreli,dojtor ma pocuval na pol ucha. Na kazdej konzultacii mi hovoril,ze ho tlaci moj vek a predostieral mi ivf. Pritom vedel,ze mam gyn problemy,cyklus neriesil,isiel za svojim podla seba s postupnostou clostil - iui -ivf. Po clostile som odisla k inej dr,lebo on smeroval len k ivf,ale ked som zacala hovorit o cykle,vzdy ma prerusil a isiel si svoje.a to nehovorim o tom,ze som vyse roka nedostala ziadny liek (progesteron),ktory mi chybal. U druhej dr som hned isla na liecbu a kvalita mojho zivota isla hore o 1000 percent.
Ale mozes mat uplne inu skusenost,aj ine zeny mozu mat inu skusenost.
Pre mna vyhoda car bola v tom,ze mi urobili nejake podrobne krvne vysetrenia a manzelovi spermiogram.ale moja gyn zdravie ich nezaujimalo abi trochu.
@janetinka27 a môžem sa spýtať kde konkrétne si chodila ? Ja zvažujem keď už pôjde do tuhého Helios v Martine .
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lucy3080 niektoré ženy nereagujú na clostyl,potom to v CAR skúšajú s letrozolom,ten nemá také obmedzenia ko clostyl. Máš nejakú diagnózu napr PCOS?