(Ne)sex v manželstve a snaha o dieťa

14. dec 2020

Ahojte, píšem anonymne len kvôli tomu že sa mi o tom ťažko píše a sme zúfalí.
Mali sme pred tromi mesiacmi svadbu a obaja chceme bábo.
Lenže problém nastáva v sexe. Keď už ho má dať dnu tak mu proste padne, ochabne a tým sme skončili. Potom nás samozrejme prejde aj chuť a neriešime to ďalší týždeň. Potom sa hádame alebo najlepšie ignorujeme to. Lenže už to vo mne kypi a ja neviem čo robiť. Predtým sme to nemali veľmi kde robiť, riešili sme to ,, ručne,, a odkedy spolu bývame sa s tým trápime. Isté obdobie mu to krásne išlo, veril si a zrazu bum zas sme tam kde sme boli. Chudáčik hneď si objednal rôzne vitamíny na to atď ale nejde to. Vidím snahu ale jeho psychika je proste asi silnejšia a dosť sa začíname aj hádať.
Ja ho posielam k psychológovi, ale fakt neviem či by mu to pomohlo.
Je dosť pracovne psychicky vyťažení. Prosím veľmi ako ďalej?

clori
14. dec 2020

a ked ma teda manzel problem, aby ste mali klasicky sex. pokracujete aspon inak? alebo to ukoncite uplne? poznas moment, ktorym to zacalo? kto prisiel prvy s myslienkou na babatko? nemate nejake problemy - praca, financie? alebo nejake plany sa vam nenaburali, ked ste sa rozhodli snazit o babatko?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
14. dec 2020

@clori @clori no...momentálne nie...bozkávame sa, pusinkujeme, atď ale na ostatné popravde nemám chuť. Viem že aj ja svojim spôsobom ho týmto odsudzujem a prelínajú sa vo mne pocity že to bude dobre a inokedy že sa na neho za to hnevám, čo samozrejme ničomu nepomaha. A popravde teraz sa bojíme milovať lebo sa obaja bojíme že to zas nevyjde. Problémy nemáme žiadne, aspoň si nemyslím, len ma náročnejšiu prácu a dosť je z nej niekedy vystaveny. Ale kto nie je. Bábätko chce aj on, ale jasné že ja asi viac, ale to skôr preto že sa možno toho boji. Ale keď nám to išlo tak sa tomu tak tesil že čo bude. Či sa nám podarí...potom raz nevedel vojsť dnu, asi som bola málo pripravená a už to išlo dole vodou.

pininka1
14. dec 2020

No ja som to tak pochopila ze vy ste predtym ani nemali poriadne sex, cize problem sa ukazal az teraz ked je to intenzivnejsie. Urcite by som skusila urologa a aj nejake dostupne lieky, aby hlavne nabral sebavedomie, lebo tieto veci su v prvom rade v hlave. Drzim prsty, viem ake to vie byt frustracne

autor
14. dec 2020

@pininka1 áno tak tak, jeho treba len nakopnúť. Len potrebujeme poradiť ako :(

autor
14. dec 2020

@pininka1 a ďakujeme, budeme sa snažiť tento problém vyriešiť.

deti95060810
14. dec 2020

návšteva sexuológa? alebo možno aj urológa

mmoonna
14. dec 2020

Mal by ísť za urológom. Dá mu tabletky, s nimi mu to pôjde, pôjde hore aj psychika a potom to už pôjde aj bez tabletiek

janulka1802
14. dec 2020

Uff, veľmi nepríjemná situácia a ľahko sa može stať, že sa dostanete do začarovaného kruhu, z ktorého sa bude len ťažko dať dostať von. Není to v poriadku, aby zdravý muž takto strácal erekciu, pokiaľ za tým niečo nie je. Treba nájsť príčinu, či už psychickú alebo zdravotný problém. Z Tvojej strany si to vyžaduje sakramentsky citlivý prístup, aj keď to isto nie je ľahké. Doležité je, či to manžel chce nejako riešiť. A to vždy ste mali len taký sex? Koľko máte rokov?

clori
14. dec 2020

tak musis sa v prvom rade snazit ty. ako na manzela pozeras (v duchu, ze sa nanho hnevas a podobne). kym on neciti z tvojej strany podporu, nebude to lepsie. cize najskor zacni od seba, potom to pride od manzela. vyjadruj mu lasku, obdiv, chval ho za bezne veci aj za to co robi (alebo len bude robit) aj v intimnom zivote. ak nemozete mat normalny sex, tak sa snazte o oralny. skuste spat vedla seba nahi (ale samozrejme len ak je to obom prijemne). spytaj sa manzela, co sa mu paci. nejake jemne porno (su aj take jemne, "zenske", kde nejde o silikony a nabotoxovane pery a len o uspokojenie chlapa). kupte si nejaku hracku. ale zase. je dolezite, aby ste to ani jeden z vas nerobili nasilu. ak si nahnevana na mnazela kvoli (ne)sexu, zazen myslienky tym pekny, preco ste sa vzali. udrziavajte spolocne konicky (aj ked by to mala byt len prechadza do lesa). vycistite hlavu.

limetka69
14. dec 2020

Mali by ste sa dohodnut, ze teraz sa zacnete snazit mat fungujuci sex. A potom riesit dietatko. Ked to bude fungovatv posteli. Mozno ma nejak, blok, strach, ani o tom nevie. Mala by si ho motivovat, a ked aj zlyha, ne h pokracuje ustami, rukami, nie v polke sexu prestat. To nepomaha psychike vobec.

autor
14. dec 2020

@limetka69 ja viem, musím to tak robiť. Ďakujem

autor
14. dec 2020

@deti95060810
@mmoonna áno chce a ide to riešiť, len verím že mu to pomôže a povzbudí ho to. Vidím aj u neho snahu a to že ho to trápi. Ja viem že on potrebuje len nakopnúť

autor
14. dec 2020

@clori ako snažím sa...presne toto robiť čo píšeš...ale niekedy ma také nervy chytia, začínam to v hlave rozoberať a už to ideee...on je najlepší manžel na svete, aj chlap, asi to nemôže byť dokonale. Ďakujem moc za tvoje komentáre a pomoc, fakt ma to povzbudilo.

autor
14. dec 2020

@janulka1802 veď to, je to aj pre mňa ťažké nie to ešte pre neho. Bolo aj super obdobie, ale jemu sa raz nezadari a už to nejde. A dosť ho to trápi. On by potreboval to dáko vymazať z hlavy,len nechápem že on toto tak rieši a že to tak prežíva. Lebo nie je ten typ, praveze on všetko ,,zvláda,,

autor
14. dec 2020

@janulka1802 ja mám 28 on 31 🙂

janulka1802
14. dec 2020

Juj, to ste mladučkí obaja. Držím palce, nech sa to vyrieši k spokojnosti Vás oboch. Pre chlapov je toto snáď ešte citlivejšia téma, ako pre nás ženy.

clori
14. dec 2020

toto je ta nasa negativna, pre zeny ale akosi prirodzena sucast. dokonale to vystihuju obrazky 🙂 a toto je to, na com musime ale pracovat. aby sme neublizili blizkym, ale ani sebe samym. skus sa pozriet na manzelov problem ako keby si to bola ty. keby ta odmietal pre nieco, pre co nemas prirodzeny talent a hneval by sa za to na teba, lebo jemu to ide dobre a ty mas mozno ruky lave. si nestastna, nevies, ako na to. a on napriek tomu, ze to vie, neukaze ti to. no hneva sa a ignoruje ta. aj keby si sa snazila, no zase by ti ukazal, ze ti to nejde, sama seba by si videla ako nemehlo a aj keby mas na to vlohy, nepojde ti to, lebo mas automaticky stres, ze to zase pokasles a ako sa manzel na teba bude hnevat. ak mate uz xy zlych pokusov, nebude to fungovat, ked nieco neurobis so svojim hnevom. ak sa manzel hanbi ist sam alebo s tebou, chod najskor ty sama. vypytaj si na zaciatok rady, ako pracovat na sebe, vo vztahu. pokojne rovno za sexuologom. nehadz to len a len na chlapa. to, co sa na sedeniach naucis, postupne prenes do manzelstva. manzelstvo je tazke a musis na tom pracovat denno-denne. to nie je len sex a snazenie sa o babatko. a casto pri snazeni sa az vyplavaju rozne veci na povrch (a nielen problemova erekcia a sex). pracovanie s emociami a vnimanie jeden druheho je to, co robi vztah vztahom. a vyhodte na zaciatok vsetky doplnky, ktore su zarucene na erekciu. resp. nech to manzel douziva, ale nekupujte dalsie. maximalne kup kvalitny zinok, vitamin D a C (minimalne to uhraj na chripkove obdobie a koronu 🙂 ) a uzivajte to spolu. je to prospesne pre zdravie (aj plodnost). a navrhni manzelovi, ako bolo vyssie spomenute, ze na babatku zatial nebudete pracovat. jasne sa pred nim vyjadri, ze fungujuci vztah je pre teba dolezitejsi.

autor
14. dec 2020

@janulka1802 ďakujeme 😉
@clori veľká vďaka, zajtra odpíšem 😀

griska11
14. dec 2020

Užívajte si, netlacte na pílu, ak je vyťažený tak ty. Mu vytvor pohodu, urobte si. Na seba čas a nie. Hneď hupky cukpky, dosť stresu ma. V robote a.priide domov a zas stres ci mu bude stáť. Teraz smate čas sa spoznavat a nielen sexuálne, keď budeš tehotná. Už budeš riešiť iba to a potom gro deti. Prepáč ale z toho co si napísala mi prišlo ze áno žiadna láska, či pochopenie potrieb toho druhého z tvojej strany nie je... Možno sa mýlim.... Ale ty máš byť v prvom rade mužovi psychológom a nie posielať ho k lekárovi.... Ty za tým kus. Svojej viny nevydis? A keď sa časom zisti ze on je vlastne zdravy a ty máš nejaký problém potom čo? Kde sa potom ty pošleš? Áno k naplneniu slová rodina prichádza keď budete traja, ale ak vám to dvom nebude fungovať tak s ďalším členom navyše bude ešte horšie!

miadi
15. dec 2020

Najprv vyrieste jeho problem so sexom az potom rieste plodenie. Lebo ak by sa vam aj podarilo najprv babo .. tak o 7 rokov ten jeho problem zacnes ty riesit s niekym inym alebo on s inou/inym. Vy ste este vlastne nemali nikdy poriadne sex. Cize on moze mat dost važny problem celoživotny a stres v praci je len vyhovorka. Zobrali ste sa pred 3m a moc ste sa nepoznali Po tejto stranke.

andreatytler
15. dec 2020

Vravis ze to v tebe niekedy vrie a chytia ta nervy...Preco? Lebo ty chces pracovat na babatku a koli tomuto problemu nemozes? Podozrievas ho ze podvedome sa on boji mat dieta a tak sa to prejavuje muznym neuspechom?

maximilie
15. dec 2020

Dievčatá, a nemôže byť gay? Že ho skrátka nevzrušuje žena? 😲
Jeden čas to riešila kamoška, lebo jej frajer mal ten problém a dočítala sa , že jedna z príčin je, že môže byť opačne orientovaný
Potom tam boli príčiny psychika-stres, kardiovaskulárne problémy

autor
15. dec 2020

@andreatytler iba tak vnútorne že to momentálne neklape...jasné že nás to oboch trápi..z ničoho ho nepodozrievam chceme to obaja riešiť len sme sa nevedeli odkopnúť 🙂

balalea
15. dec 2020

Daj tomu čas 🙂 ja keď som sa s mužom dala dokopy , tak prešli skoro 2 m kým sme mali úspešný sex práve kvôli tomuto.. potom asi další mesiac trvalo kým sa on pri sexe urobil 😃😃😃
Poňali sme to športovo, treba skúšať a skúšať.. keď to nevyjde dnes večer tak urcite odľahčiť situáciu a dohodnúť reparát 🙂 vneste si do toho troska humoru, musí a je to pre neho veľmi stresujúce a ty sa teraz musíš dať dokopy a byt 1000000% podpora 🙂 ver mi viem oncom hovorím 😀 mohla dom ujst a nájsť si iného 😁 a vidíš , vydala som sa a sex je super.. stane sa sem - tam že jednoducho “padne” ale už po tom case vieme , že na povel to nejde (keď ti dr oznámi ovulaciu 😅)
Držím palce

autor
15. dec 2020

@balalea presne si to vystihla 😅 no a keď už vidím v apke že plodné dni tak si vieš predstaviť (srandujem)
Ďakujem za toto 🙂

andreatytler
15. dec 2020

Kedze ten stres z "robenia babatka" vylucujes, asi to bude len prilis velka snaha z jeho strany a zaroven strach aby ta nesklamal a hlavne to ze je to pre vas nove... No a po tom prvom raze sa potvrdil jeho strach a uz to ma v hlave. Aj u nas sa stalo par krat... myslim ze sa stane skoro kazdemu, len ziadny muz si to neprizna a tak ma dojem ze on je jedinny neschopny. Urcite sa o tom nehadajte. Rozpravat... len ak on chce.
Ty radsej na cas zabudni na robenie babatka, aby si z toho nemala stresy... nesleduj si plodne dni. Mate kopec casu na tom pracovat neskor ked sa zosuladite.

autor
15. dec 2020

@andreatytler to áno, veľmi pekne ďakujeme

roxana61
16. dec 2020

@maximilie aj mňa to napadlo hneď ako prvé. Myslim, že problém "nátlaku" koli bábätku by bol reálny, ak by mali doteraz normálny sexualny život, ale odkedy ide o umysel splodiť dieťa, tak nastal problém...lenže oni spolu pred svadbou nespali a po svadbe to neide...tak neviem 🤷‍♀️

betka233
16. dec 2020

Ja si myslim ze on sa proste az tak strasne snazi a mysli na to aby to bolo dobre ze to nakoniec ma opacny efekt... neni uvolneny, lebo uz ma nejake neuspechy za sebou a nechce ta sklamat ze sa to opat nevydari... ja som take nieco podobne zazivala s teraz uz manzelom v nasich zaciatkoch... casto mu "padal" az kym neziskal sebavedomie a teraz je neskutocny a nic take sa mu uz nestava... chce to trpezlivost a hlavne mu nedavaj najavo frustraciu ked sa to opat stane aj ked ta pojde rozdrapit od nervov, lebo to bude bludny kruh... povedz mu ze nevadi, skuste si pustit nejake pecko pred tym resp pocas toho, to sme my par krat skusili a pomohlo... babatko pride, 3 mes po svadbe zase nie je taka tragedia ze by ste mali tlacit na pilu ze sa nedari 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre