Ahojte dievcata, je to skoro 11 mesiacov co neberiem antikoncepciu. Este pred rokom som si myslela, ze s otehotnenim nebudem mat problem. Mam 25, milujem sa rada a predsa.. minuly mesiac som uz zasla za lekarom, ze teda asi to nepojde tak lahko. Cyklus cca 50 dni.. predpisal mi Inofolic, duphaston 14-24 DC, Vitamin E so selenom a bla bla.. ide hlavne o to, ze asi 3 roky som trpela chronickym zapalom slepeho creva a teda pravdepodobne neviem odlisit ovulacne bolesti od slepaku. Ale vcera ma zeny tak strasne boleli vajecniky, ze som skoro prerazila klavesnicu v praci 🙂 chvilu som sa smiala, potom plakala..strasna chut na chlapa a tak vecer bolo tutumutu. Ale mate priznaky pri ovulacii? Moja mamina tiez nevedela prvykrat otehotniet. Moze to byt dedicne? Ak to do novembra nepojde, chce ma poslat do CAR. Uz teraz mam z toho zaludocnu nervozitu.
@egyy kamoska mala podobne problemy po vysadeni HAK, dako jej ten cyklus napravali, tusim prave Duphastonom a pod., ale nevyzeralo to nadejne (mali uz podozrenie na PCOS) a nakoniec otehotnela celkom necakane. Mozno CAR nebude potrebne, neponahlala by som sa s tym. Inak ta kamoska mi vravela, ze ked im povedali ze asi nemoze mat deti, prestali proste riesit antikoncepciu a potom ich zrazu prekvapilo babo 😉 Inymi slovami asi treba byt co najviac v pohode a nelamat si s tym prehnane hlavu.
Pre tvoj prehlad ako vlastne s cyklami vyzeras by si si mozno mala zacat sledovat cyklus symptotermalnou metodou (napr. FertilityFriend, alebo mrk lpp.sk, elep.sk, alebo tu vo fore su temy). Inak na upravu hormonov vraj pomaha Sarapis (to je pripravok z vcelej materskej kasicky a su tam aj vitaminy, napr. to E-cko) v davkovani (od zaciatku cyklu) desat dni 3x denne, desat dni 2x denne a potom 1x denne. Ak netrpis alergiou na vcelie produkty mozno by to nebolo zle vyskusat. Vedela by ti s tym poradit pani Eva z elep.sk, je tam na nu kontakt. Tam bolo aj forum kde radila naozaj mnohym zenam co mali podobne problemy ako pises ty, ale forum zial momentalne nefunguje ☹
K priznakom ovulacie: Ja mam vtedy ako vacsina zien, riedky priehladny, tahavy hlien, a mavam take "ovulacne bolesti", to je take pichanie v podbrusku. A niekedy aj tu chut na sex, ale to nie je pravidlo... Ked som si zacala kedysi sledovat cykly tak som vzdy presne vedela ze kedy mam ovulaciu. Ked si merias bazalnu teplotu tak zistis ze po ovulacii stupne priblizne o 0,2 stupna. To co pises mozu byt priznaky prebiehajucej ovulacie, co by bolo fajn, lebo vzdy je dobre vediet, ze vobec ovulaciu mas.
Neviem, ci je to dedicne, mozno skor je to tym, ze po dlhodobom brani HAK je telo vzdy rozhadzane a velmi casto maju zeny problemy ake pises, ba aj horsie. Verim, ze casom sa to upravi. Aj tej kamoske to trvalo dost dlho a dokonca musela medzitym zmenit lekarku.
@egyy jjj, Duphaston pomáha že fest 🙂 Po antikoncepcii to chvílu trvá, kým sa dá telo do poriadku, takže sa naozaj ešte báť nemusíš. No a čo sa týka ovulky, dá sa rozoznať nielen podľa ovulačných bolestí. Príznakov je viac (sledovanie hustoty hlienu, cez plodné dni je riedky a číry, potom zhustne. Tiež sa to dá podľa krčka maternice - cez plodné dni si krček nenahmatáš len tak ľahko, je mäkký a "vzadu" počas neplodných dní je ako špička nosa a dosiahneš naň bez problémov. ďalej bazálna teplota, ovulačné testy,.....) Skús sa prehrabať na nete.
Som teraz v 15tt, a vedela som, že mám plodné dni podľa hlienu. (Ostatné metódy skúmania ovulky som vylúčila hneď s tým, že nič netreba hnať do krajnosti a chcem dať tomu kľud, však keď sa podarí, tak sa podarí.) A vyšlo to hneď na prvý šup.
Takže moja rada znie - Neriešiť čo bude a nebude a mohlo by byť a tak!!! Sviečky, dobré vínko, romantika a sústrediť sa na lásku medzi vami a radosť s milovania, veď kedy inokedy si to budeš takto naplno užívať? 😉 Držím palce 😉
Dakujem krasne za reakcie. Mozno je pravda, ze by som sa mala na to menej sustredit, ale urcite ma chapete. Mam zname, co im tiez oznamili, ze bez umeleho oplodnenia to nepojde a uz kocikuju, lebo mysleli, ze aj tak nic z toho nebude. No..tesim sa hlavne z toho, ze som asi prvykrat naozaj citila nejake bolesti vo vajecnikoch. Bolia ma casto, ale toto bolo prvykrat take silne. Mozno motyka vystreli 🙂 vcera som mala 15 DC.
@katulienka01 ja som da toho nacitala az az 🙂 niekedy si uz pripadam smiesne. Tetka teoreticka jak vysita a vysledok ziadny. Hlien som mala taky..no..ako ked sa tesite na partnera, ak chapete, co tym myslim. 😉 prstikova metoda asi nic, lebo som si nedociahla. Ale krcok bol vcera makky..
@egyy tak z toho co pises to asi ovulacia bola 🙂
@kazunomiya ak vazne, tak jupiiiii 🙂 pekne poctivo som lezala este 20 minut s vankusom pod zadkom. Tak potom som mala asi prvykrat skutocnu ovulku 😀
@egyy Ahoj. Ja som brala antikoncepciu 8 rokov s jednou prestavkou, po vysadení som mala taký zvláštny 40 dňový cyklus, vôbec som nejak nevedela rozoznať kedy mám plodné dni ale po 3 mesiacoch sme si s manželom povedali, že už nedávame pozor a hneď sa podarilo. Nechaj tomu voľný priebeh a príde to samé. 🙂 Aj keď poviem Ti pravdu, ja som tiež s napätím čakala a myslela nato,že už by to mohlo byť 🙂 Držím palčeky 🙂
No tak to sú plodné dni 🙂 každé dva tri dni pekný večer a určite sa to podarí, neboj 🙂
A tomu Duphastonu ver, ono to veľmi pomáha, upraví to cyklus tak, že ovulka bude pravidelne. Navyše pomáha udržaniu plodu, takže aj keby si náhodou otehotnela, vôbec sa nemusíš trápiť, že ho užívaš. 😉
Ahojte dievcata. Dnes je to 10 dni co som dobrala duphaston 14-24 DC. Vcera rano som si robila Baby test a vysiel pozitivny. Neboli silne..take stredne. Ale okolo siestej vecer som si robila Clearblue digital a bol negativny. Co sa to deje? S tym duphastonom mi doktor povedal, ze dostanem do 4 dni od vysadenia. Sky mate nazor prosim?
@egyy
@katulienka01
@tajka1986
@karakula dievcata, co si o tom myslite? Dneska si kupim dalsie, Len som taka nervozna z toho.
@egyy tehotensky test vychadza pozitivny spravidla vtedy, ked si tehotna. ale niektory to ukaze skor, niektory neskor a zalezi aj od konkretnej vzorky mocu, odporuca sa ranny, je koncentrovanejsi. falosna pozitivita je u tehotenskych testov podla mojich vedomosti velmi zriedkava, ale moze nastat napr. nasledkom urcitych liekov, aj ked duphaston taky ucinok myslim nema a okrem toho si ho uz dobrala davnejsie.
duphaston naozaj umelo posuva menses, lebo menses dostanes ked ti klesne hladina progesteronu, a duphaston je progesteron. o par dni po dobrati ale menses pridu, ako som videla v grafoch dievcat tuna na stranke. 10 dni to nebolo, urcite menej.
myslim ze rozhodnutie zopakovat si test je dobry napad. Kup si s citlivostou 10, taky maju jeden aj v DM a je dobry (mne ukazal sikovno) ;)
@karakula
@kazunomiya tak dievcata. Dneska rano 2x mamatest. Negativne. Som nestastna a vobec tomu nerozumiem. ☹
@ewisam dakujem za radu. Ja som si myslela, ze som ju praveze mala, lebo som mala vtedy dost silne bolesti v pravom vajecniku. Som nestastna z toho, ze som mala posledne 2 mesiace cez 50 shove cykly. Brala som duphaston, inofolic, vitamin E, magnezium.. keby mi ten prvy test nevysiel pozitivne, tak to pripisujem nejakej cyste. 11 dni od dobratia duphastonu, ms nikde. Je mi divne od zaludka, prsia ma bolia aj podbrusko. Nalada ako na kolotoci. Som neskutocne podrazdena a potom to prechadza do placu. No nic nenarobim. V pondelok k doktorovi a asi dalsia vyvolavacka. Chcel mi urobit hormonalny profil, Len to by som musela najskor dostat..ach jaj. :(
No nevidi skoro nic, strasi ma potratom a vysledky z krvi sa mam dozvediet dnes, tak som ako na ihlach. Ako je to mozne netusim
@eggy neviem, co by to mohlo znamenat. Najskor je to vcasne tehu, ale urcite chod k dr, to bude najrozumnejsie, budes pod kontrolou, ak by cosi.
Moc ti to prajem, aby aspon tebe to tehulkovanie vyslo. Ja som o babo zasa prisla...
@katulienka01 to mi je luto. Ja som tiez pravdepodobne prekonala biochemicke tehotenstvo. Vajko sa neuchytilo...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj, hlavne sa nestresuj už teraz tým, čo bude v novembri, v žiadnom prípade ti to nepomôže 😉 kludne si užívaj, milujte sa často a v pohodičke, myslím že lieky čo ti napísal ti pomôžu, ja som nemohla tiež cez dva roky otehotnieť a to som mala pravidelnú menštruáciu 😠 Dr. mi dala na pol roka duphaston a hele mám dvojmesačnú dcérku 😀 Takže hlavne to chce kľud a radosť zo života...