Ahojte mám otázku, mala z Vás niektorá nepriechodné vaječníky a na laparoskopickej operácii ich spriechodnili a následne otehotnela?
Ja ich mám oba nepriechodné a u doktorky mi bolo povedané že jediná šanca na dieťa je umelé oplodnenie, niekde som čítala že aj laparoskopia pomôže.
Na IVF sa necítim zatiaľ.
Ďakujem
@anjelicek26 áno čerstvá. No asi je to jediná cesta
@elisabetta14 tak si daj cas, akokolvek dlho budes potrebovat. Ja som sa o tom s chirurgickou bavila a teda jasne mi povedala, ze to nerobi a preco to nerobi to spriechodnenie. Ze boli casy, ked to robili a potom tie zeny operovala ako urgent s mimomaternicovym :( To, co mi vravela, mi vyznelo velmi logicky. Ze sa to vie zrast znova raz-dva a spermia sa presmykne dnu a vajicko deliace uz nedostane von...
@elisabetta14 dievcata, nepriechodne mozu byt vajickovody. Vajecnik produkuje vajicka/folikuly. Tie cestuju vajickovodom do maternice. Cize o vajickovodoch sa bavite ;)
Asi sa zle autorka vyjadrila. Nie nepriecjodne vajecnicky ale nepriechodne vajickovody. Inac ked ja idem na hyfosy a zistia mi nepriechodne tak sanca teda ivf? Nechcela by som skoncit na urgentw
@andrejkap123 jediná cesta pri nepriechodných vajcovodoch je IVF.
@elisabetta14 oki dakujem.
@elisabetta14 ahoj chcela by som sa ťa opýtať, bola si na laparoskopii?
@rbandiova nie nebola. Vraj sa to už teraz nedoporučujeme
Ahoj. Ja mám len jeden vajíčkovod a je nepriechodný, na laparoskopii mi povedali rovno že jedine ivf, to uz sa nedalo podľa nich nijako vyriešiť a ako bolo napísané, spriechodnenie sa uz ani nerobí.
IVF by som sa nebála, ak si nájdete reprodukčnú kliniku, ktorá Vám sadne a v ktorej budú pracovať profesionáli so srdcom, tak to je to vcelku príjemný proces. My sme absolvovali IVF v Ostrave na klinike Repromeda a už po prvých vyšetreniach a genetických testoch, ktoré boli naozaj podrobné som sa cítila v bezpečí a verila som, že to bude dobré.Celým procesom IVF nás previedli skusení odborníci a v druhom transfere prvého cyklu sa nám podarilo otehotnieť. Zatiaľ je všetko v poriadku (5.mesiac tehotenstva) Ak máte nejaké otázky, tak mi prosím napíšte správu. Môžeme sa porozprávať 🙂
Mně byla po dvou operacích několika odborníky diagnostikována oboustranná neprůchodnost. Jedinou možností je pro mne prý IVF. Po 10 letech čekání jsem otěhotněla přirozeně a odborníci zůstali stát s otevřenou pusou 😀
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som mala laparku nedavno + robili aj screening maternice a priechodnost vajecnikov. Jeden je uplne nepriechodny, bol skruteny a prirasteny, v celej brusnej dutine na tej strane zrasty... Kazdopadne u nas ziadne "znova spriechodnenie" nerobia. Je to sice "technicky" mozne, ale to riziko, ze to pri hojeni zasa niekde zrastie je tak velke, ze riziko mimomaternicoveho tehotenstva stupne niekolkonasobne. Preto to ani nerobia v nemocnici, kde som ja bola... Pod mna je IVF ta spravna cesta pre vas, ja mam nastastie vlavo este dva vajecniky (ano dva, chirurg sa pobavil) a plnne priechodny vajcovod, takze super no...sice sanca len kazdy druhy mesiac, ale aspon tak... Skus sa s tou myslienkou IVF stotoznit... pretoze inej cesty moc niet. Vsetko zvladnete, len predpokladam, ze je to cerstva informacia.