Ahojte baby. Priateľ chce bábo , aj ja chcem , len mám problémy s menzesom , nechodi mi pravidelne..čo mám robiť aby bolo všetko fajn ? A ešte mám kus stres s toho že ked sa podarí bábo, tak ako to mám oznámiť rodičom, ktorý sú kus prísnejší :(
Chcem chcem je sice pekne, ale treba si zvazit, ci mate spolu kde byvat a financne sa o babo postarat. Sami, nie ze ved rodicia pomozu. Ak si na VS tak ju najprv dokonci. V tvojom veku by som radsej najprv uvazovala o svadbe, az potom o dietati. Ked chce priatel babo, urcite chce aj manzelku...
@luciferka157 a nebolo by lepsie, keby priatel najprv poziadal o tvoju ruku, vzali by ste sa a rodicia by sa na to hned pozerali inak?
@luciferka157 jezis prepac, ja som vlastne neodpovedala na otazku, neviem kde mi rozum beha, na toto si sa nepytala. Takze k veci, to ze ti nechodi ms pravidelne nemusi byt problem, asi by som to riesila az ked sa vam nebude darit otehotniet. A co sa tyka rodicov, ak ste obaja zamestnani a zijete spolu a starate sa o seba sami financne, nevidim problem, preco by im to malo vadit, je to vasa vec. Ak byvas u rodicov a s priatelom si spolocny byt este nezdielala ani tyzden a rodicia ti napr. platia internat na vs, toez by som s tym na ich mieste mala problem...
Nepises kolko mate rokov, akezazemie....ono je pekneked dvaja chcu dieta, ale to len z lasky nevyzije.... a mozno rodicia by neboli "kus" prisnejsi, keby stojite na vlastnych nohach...
@luciferka157 keď budete mať prácu, samostatné bývanie, prípadne sa vezmete, tak nevidím dôvod, aby sa rodičia nepotešili vnúčatku...
ak na to idete od konca - najprv dieťa, potom možno školu ukončiť aj svadbu stihnúť a potom budete rozmýšľať, kam hlavu skloniť, tak sa ani nečudujem, že rodičia nadšení nebudú...
No a k tomu menzesu - u gynekológa si už bola? spravil vyšetrenia? čo povedal?
Mám 21 rokov, bývam s priateľom už dva roky sme obaja samostatný..aj finančne..len mám s toho celého strach ...ale veľmi potom túžim...včera sme prvýkrát skúsili tak uvidíme že čo bude dalej
@luciferka157 tak potom neviem, coho sa bojis..... ved rodicia s tym pravdepodobne pocitaju, ze im coskoro oznamis radostnu spravu....nie su padli na hlavu predsa. Nepodcenuj ich.
A o svadbe ste sa rozpravali? Aby to po par rokoch nebolo ako v tejto teme
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/priatel-nechce-svadbu-vase-nazory/
@luciferka157 vsak dajte tu svadbu a uz po mesiaci sa budu vypytovat ze kedy bude vnuca 🙂
a ja som tiez mavala nepravidelny, pomohol mi caj s alchemilky
deti mam uz 2, prve hned na prvy cyklus, druhe po roku snazenia. u vas to moze ist dost rychlo kedze si este mladucka
Takže alchemilku vravíš ..no ja to skúsim..ja si myslím že sa treba pohnúť ďalej...a viaceré baby mi vraveli že čím skôr tým lepsie
@luciferka157 alchemilka od 14/15 dna cyklu az kym nepride ms .. za par cyklov sa to spravidelnilo, ja som mavala aj 90 dnove cykly, potom som brala Hak a po vysadeni zasa rozhadzane a ta alchemilka to spravila
@luciferka157 krásne, že v 21 rozmýšľaš nad dieťaťom, ja som to ani necítila ani by ma to nenapadlo "skúsiť"
No ja by som poriesila svadbu a hned dieta😂 a urcite by som neodkladala v mojom pripade vydavala som sa 21 dieta sme maly v 23 a teraz ma uz 5 rokov maly a nedari sa nam druhe takze sme stastny ze mame synceka a xe sme nezacali hned po svadbe lutujeme cim skor tym lepsie teraz tahame ku 30 ke a sme pri jednom a to som chcela mat do 30 ky uz deti odrodene takze uz nestihame asi...tak sup do toho ale hlavne ty musis vediet co chces...
Ked zazemie mate, tak sa toho neboj, ked sa vie priatel pistarat, nevidela by som problem...nemusite sa ptedsa brat na to, aby ste msli spoly dieta, ja poznam vela parov, co nie su zobrati a ziju spolu uz roky a maju aj deti...svadba ti nic nezabezpeci...co sa.menzesubtyka, ani ja som nemala pravidelne...nic som neupravovala a mam 2deti...gynekolog ti to iste vysvetli...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
neviem koľko máš rokov ani ako dlho si s priateľom, ale ak si osamostatnená, tak neviem prečo by mal byť problém oznámiť to rodičom, veď dieťatko je dar 😉
čo sa týka úpravy cyklu, môže ísť o vážnejší problém napr. PCOS. Možno mávaš anovulačné cykly, z toho čo si napísala neviem aké máš problémy s menzesom, takže najlepšie je poradiť sa s doktorom, nech ti spraví potrebné vyšetrenia a odporúči vitamíny prípadne inú liečbu.. držím palčeky 😘