Nepravidelný cyklus a ovulácia

sonika696
9. mar 2015

Ahojte budúce mamičky. Mám problém otehotnieť. Snažíme sa o mimi a stale nič. Problém je v tom že mám nepravidelný cyklus. Čiže tým pádom neviem kedy mám ovulaciu. Niekedy mi príde mrcha na 29 DC niekedy 30-33DC takže neviem vôbec kedy je ovu. Viete mi poradiť prosím?

parvinka0001
9. mar 2015

nechodis na folikulometriu? urcite sa pytaj gyn .....alebo si kup ovu testy a testuj ....keby som ja taky nepravidelny mala tak by som bola stastna....ja ju mam raz za pol roka ☹

nigguska
10. mar 2015

ahoj,aj ja mam nepravidelny cyklus....na zaciatok ti postacia ovulacne testy + mozes merat aj BT.
Pomocou ovulacnych testov zistis ovulaciu vopred,pri merani teploty pozadu,cize ci bola...
Samozrejme aj ked zistis ci mas ovulaciu a kedy,nemusi sa postastit hned na prvy krat,pretoze niektore vajicka mozu byt a su prazdne...ako dlho sa snazis otehotniet?ak je to dlhsia doba,cca 6-9 mesiacov,moze partner zajst aj na SPG vysetrenie ci je ok.

sonika696
autor
12. mar 2015

Ďakujem vám za rady. Snažíme sa už 4 mesiac. A stale nič, nebrala som antikoncepciu ani nič proti otehotneniu,našou ochranou bol kondom...takže neviem prečo sa nám nedsri

luna11
12. mar 2015

@sonika696 4.mesiac to je este velmi kratko. Ale aj tak samozrejme treba vediet, kedy mas plodne dni. Ja som mala pred tehu cyklus ako ty a jedina antikoncepcia niekolko rokov bolo sledovanie plodnych dni. Ale nic som netestovala, iba sledovala svoje telo a najma hlien. Skusala si si odsledovat jeho hustotu? U nas sa potom zadarilo na prvy sup. Ale ako uz bolo napisane, to nie je samozrejmostou...takze ak bude hlien husty a soplovity, tak sup sup 😉

zuzannaaa
16. mar 2015

@sonika696 ahoj .. Ja mam ten isty problem.... Skace i to raz 26 potom 31 potom 28 a tak ... Skusala som zopar metód ako na ovulku ale ic nepomohlo ,,,,,, tento mesiac som dosla k zaveru ako to najlepsie zistit je s ovu testamy..... A kontrolovat si. Hlien aspon priblizne aky je ...... Ovu testy by nemali klamat no uvydim. Odporucam aj tebe. Si zakupit ovubtesty a asi tak 2-3dni po mrche zacattestovat 2x zaden cely mesiac a tak by sme je nemali premeskat..... Drzim palce 🙂

zuzannaaa
16. mar 2015

@sonika696 Asi netriafate ovulku.. Co si myslim aj ja o nas ...

evatko
16. mar 2015

Tak toto mi nepride ako nepravidelny cyklus, ja mam cyklus od 32- 54 dni. Raz v zivote mi prisiel na 26 DC. A

zuzannaaa
16. mar 2015

@evatko to patrilo mne ? Ak ano takpotom je to co tie baby co maju vzdy 28dnovi?

bubinka68
16. mar 2015

@sonika696 ako ti radia, vyskúšať tie ovulačné testy a testovať celý mesiac.. Mojou skúsenosťou je aj to, že ja som mala anovuláciu (nedozrievali vajíčka) , som potom na dozretie folikulov brala aj lieky. vyše pol roka sme sa snažili a nič, potom som začala brať lieky a po 4 mesiacoch sa to podarilo a naraz dve. :D ale mnoho som čítala o týchto veciach a pri zdravom páre je úplne normálne, že sa im podarí otehotnieť až po roku. Tak veľa šťastia, nech sa vám to skoro podarí.. a hlavne nestresovať, že prečo to nejde, lebo psychika robí svoje...

sonika696
autor
16. mar 2015

Ďakujem vám za odpovede a rady skúsim tie testy. Teraz cez víkend by mi mala prist mrcha tak potom začnem testovst

@zuzannaaa máte spoločný problém uvidíme ktorej sa pošťastí skôr držím tí palce

zuzannaaa
16. mar 2015

@sonika696 🙂

zuzannaaa
16. mar 2015

@sonika696 ja mam 20ovu testou a pomalicky testujem

lzusak
17. mar 2015

@zuzannaaa to ozaj nie je nepravidelný cyklus. ja mam tiež 29-32 a gynekologička potvrdila že 3 dni hore dolu su úplne v poriadku.

zuzannaaa
17. mar 2015

@lzusak tak potom super

zuzana231
20. mar 2015

Ahojte. Mne vravel gynekológ, že odchýlka do 5 dní je ok, až potom sa to považuje za nepravidelný cyklus.

sonika696
autor
23. mar 2015

Mešká mi mrcha momentálne 4 deň, a vôbec necítim že by prichádzali, vždy deň prichádzajú pobolieva má brucho, stehna a teraz nic

ivetma
25. mar 2015

My sa snažíme už rok a som už smutná.....☹

zuzana231
25. mar 2015

@ivetma to ti verím, ze si smutná. Ja už by som to riešila s gynekológom. Neviem ako ste starí, ale netreba strácať čas.

ivetma
25. mar 2015

Ja mám 34 a manžel 36 nie sme až taky stary.....už som rozhodnuta zajsť aj tam .....ale už som unavena keď každy mesiac mi to zase príde ☹ a zase som smutnááá......😢

betka28
18. máj 2015

Ahoj, ja by som na začiatku tiež odporúčala sledovať tvoj cyklus s ovulačnými testami. Ja tiež používam malého prístroja na sledovanie môjho cyklu. Je to vlastne cyclotest, ktorý mi hneď podáva info o tom, že v danom fáze mám plodný alebo neplodný deň. Jej používanie je veľmi jednoduché, funguje na báze merania bazálnej teploty tela. Z dlhodobého hľadiska je možné používať aj ako prirodzenú antikoncepciu 🙂 Môžem iba odporúčať, mám iba pozitívne skúsenosti 🙂

sonika696
autor
18. máj 2015

ahojte dievčatá.. keď som otvárala túto diskusiu tak som bola už v druhom týždni...nevedela som o tom.. prvy test mi vyšiel až 23.3. takže sa nám to podarilo... som šťaastná ďakujem však za vaše rady... držím palce ďalším snažilkám

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre