Neprasknutý folikul

lenockago
14. okt 2024

Ahojte ma niekto podobny problem ako je neprasknuty folikul takze neovulujete ale menzes je pravidelný?

okm221
14. okt 2024

@lenockago ano minulý mesiac anovulak a menzes ako vzdy

lenockago
autor
14. okt 2024

@okm221 a ako to riesis , lebo ja som bola na kontrole nakolko sa snažíme o babatko par mesiac a sa nam nedari … no ale k veci . Zistili mi ze nemam ovulaciu , a mam sa ozvat po menzese aby mi pred ovu pichli chh injekciu a potom nasadili nejake hormony . Po pravde bola som z toho v takom soku lete som si skoro nic nezapametala … vies mi povedat ako je to liečené u teba?

bambulka711
14. okt 2024

@lenockago otázka je, či sa to deje pravidelne alebo je to jednorazový stav. Podľa toho sa to rieši.

okm221
14. okt 2024

@lenockago presne tak ako napísala bambulkw treba zistiť ci to je pravidelne.. Ú mňa to bola výnimka ktorá sa stáva bohužiaľ.. Ak je to csste tak to treaba riešiť s dr

bambulka711
14. okt 2024

@lenockago a v nadväznosti na to, aký bol veľký, keď sa rozhodlo, že nepraskol. To je tiež dôležitý údaj, lebo niektorí gynekológovia to berú tak, že ak má 24 mm, tak koniec.

janetinka27
14. okt 2024

@lenockago ahoj, v anovulacnom cykle neprichadza menstruacia, iba krvacanie.menstruacia prichadza s poklesom progesteronu, ktory ale v anovulacnom cykle chyba.krvacanie v takom cykle moze byt napr.tzv.krvacanie zo spadu hormonov
Dr ti moze nasadit napr.hcg injekcie, ktore pomozu dozriet vajicku a k prasknutiu folikulu. Nasledne mozu nasadit progesteron, lebo aj ked folikul praskne,zlte teliesko nemusi fungovat dostatocne.
Treba to mat pod kontrolou a ak by sa to opakovalo, o to viac si to treba strazit a uzivat aspon progesteron v spravnom case. Bez progesteronu moze degradovat vystelka maternice a to je velmi neprijemne.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre