Ahojte ma niekto podobny problem ako je neprasknuty folikul takze neovulujete ale menzes je pravidelný?
@okm221 a ako to riesis , lebo ja som bola na kontrole nakolko sa snažíme o babatko par mesiac a sa nam nedari … no ale k veci . Zistili mi ze nemam ovulaciu , a mam sa ozvat po menzese aby mi pred ovu pichli chh injekciu a potom nasadili nejake hormony . Po pravde bola som z toho v takom soku lete som si skoro nic nezapametala … vies mi povedat ako je to liečené u teba?
@lenockago otázka je, či sa to deje pravidelne alebo je to jednorazový stav. Podľa toho sa to rieši.
@lenockago a v nadväznosti na to, aký bol veľký, keď sa rozhodlo, že nepraskol. To je tiež dôležitý údaj, lebo niektorí gynekológovia to berú tak, že ak má 24 mm, tak koniec.
@lenockago ahoj, v anovulacnom cykle neprichadza menstruacia, iba krvacanie.menstruacia prichadza s poklesom progesteronu, ktory ale v anovulacnom cykle chyba.krvacanie v takom cykle moze byt napr.tzv.krvacanie zo spadu hormonov
Dr ti moze nasadit napr.hcg injekcie, ktore pomozu dozriet vajicku a k prasknutiu folikulu. Nasledne mozu nasadit progesteron, lebo aj ked folikul praskne,zlte teliesko nemusi fungovat dostatocne.
Treba to mat pod kontrolou a ak by sa to opakovalo, o to viac si to treba strazit a uzivat aspon progesteron v spravnom case. Bez progesteronu moze degradovat vystelka maternice a to je velmi neprijemne.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lenockago ano minulý mesiac anovulak a menzes ako vzdy