Neplodnosť po kyrete

28. okt 2024

Dobrý deň žienky..pre vyše rokom som s bývalým nečakane otehotnela od dieťa nechcel nakoľko to nebol vážny vzťah a ja som tiež nebola pripravená mať ďalšie dieťa na ktoré budem sama,nakoľko už mám 8 ročné dieťa. Takže po všetkých skutočnostiach som v 8 týždňu podstúpila interrupciu a kyret.
V čom čase som sa zoznámila s mojim už manželom, a stašne obaja túžime po dieťati ale nedarí sa nám.
On ma tiež už deti z prvého vzťahu.
Snažíme sa 10 mesiacov ale napriek ovulacii a pravidelnému nechranenému styku som neotehotnela.
Lekár povedal,že nieje u mňa dôvod neotehotnieť a manžel tiež nemá problém splodiť dieťa.
Nechápem kde mohla nastať chyba.
Máte nejaké typy alebo rady,poprípade skúsenosti?
Je možné že som ostala ja neplodná?

simca115
28. okt 2024

Ahoj neplodnosť jedine zistíš jedine vyšetrením v CAR alebo u svojho gynekológa specializovanymi vyšetreniami

trgypadl
28. okt 2024

Ahoj,ake vysetrenia ste podstupili?

autor
28. okt 2024

@trgypadl priechodnosť vaječníkov a manžel spermiogram

trgypadl
28. okt 2024

Vek Teba a partnera,ovulacia odsledovana aj sonom?

autor
28. okt 2024

@trgypadl môj vek 36 q manžel 47 rokov. Ovulaciu si vždy sledujem testami

ina2405
28. okt 2024

Pred vyše rokom si bola tehotná s ex, išla na potrat a už 10 mesiacov sa snažíš o bábo s manželom. To je riadne tempo.

autor
28. okt 2024

@ina2405 aký to má súvis stým o čom píšem?

mikitilik29
28. okt 2024

@ina2405 toto som chcela napísať aj ja.

ina2405
28. okt 2024

Keď to nesúvisí, načo si to sem ty písala, jedného dieťaťa sa zbavíš len tak a pár mesiacov na to už chceš byť tehotná s iným. To ma teda nas.alo a je mi jedno kto sa tu do mňa pustí. Dieťa nie je na objednávku ako v obchode. A je to presne takým štýlom napísané. Bežne sa ženám aj po MA nedarí otehotnieť dlhú dobu. Ja som otehotnela až 2 roky po MA a čistení.

trgypadl
28. okt 2024

Skus sa dohodnut s lekarom ci ti neodsleduje ovulku uzv

maryetta
28. okt 2024

To ze ty si mala dieta s jednym. A on dieta s inou. Neznamena ze to vyjde automaticky aj vam dvom. Nie sice moja skusenost ale aj tu som uz citala ze proste par spolu nebol kompatibilny.

autor
28. okt 2024

@ina2405 nemohla som si dovoliť nechať si druhé dieťa nakoľko už dieťa mam a starám sa sama o všetko.Finanče by som to nezvládla a nebol to dlhodobý vzťah. Nechceli sme mať spoločne dieťa lebo sme si ani budúcnosť spolu neplanovali.
S manželom to bolo všetko úplne iné, poznám ho roky a to,že sme sa dali dokopy bolo to najlepšie čo sa nám mohlo stať. Boli sme si oporou v ťažkých časoch keďže oň si tiež v tom čase prechádzal rozchodom. Po 3 mesiacoch sme sa vzali,je to najlepší otec pre moju dcérku a najlepší manžel. To že chceme dieťa je úplne normálne.

michaela329
28. okt 2024

Tak jeho vek je už dosť vysoký... Spermiogram máte ten rozšírený s halosperm? Po kyrete si neplodna neostala, pretože ovuluješ, vystelku Ti kontrolujú sonom, tam by problémy bolo vidno na nej. Ja som po kyrete po MA otehotnela po ôsmich mesiacoch. Je veľa párov, čo s iným partnerom má problém počať. Skúste návštevu centra.

pet888
28. okt 2024

Keby nastal nejaky problem po kyrete,gynekolog by to vedel odhalit,ale to je velmi mala sanca,ze by ste ostali neplodna.Vek nemate najnizsi,ani vas muz,cize to,ze neotehniete hned,je uplne normalne.Kludne to moze trvat aj roky,aj keby ste trebars ziadne problemy nemali.Ako tu bolo pisane vyssie,dieta nie je na objednavku..

cookie29
28. okt 2024

obaja mate uz "vysoky" vek, kedy plodnost klesa. Takze asi by som pockala do toho roka a potom smer CAR

really8
28. okt 2024

Ty uz sem kolkykrat pises s tym istym?

lenkalienka321
28. okt 2024

Viem, že si tu nečakala žiadne moralizovanie, ale zdá sa, že pri svojom plánovaní si vylúčila psychickú traumu z potratu, ktorá môže byť aj potláčaná a tiež traumu tvojho tela z potratu, ktoré sa ešte možno nestihlo spamätať. Dôvody neplodnosti podľa tvojho lekára nie sú vyslovene medicínske, takze to máš potvrdené aj odborníkom. Ja som presvedčená, že každé dieťa je dar a nie je to vôbec automatické ( ani pri zdravých ľuďoch), že sa im zadarí...

mimuska328
28. okt 2024

@really8 ako ja fakt nechápem čo niektoré chcú.. jedno dieťa sa rozhodnú dat preč lebo není vhodná doma a o chvíľu si zmyslia ze chcú ďalšie a plaču potom ze sa im nedarí par mesiacov 🤦‍♀️

really8
28. okt 2024

@mimuska328 ja tipujem ze aj toto je jej tema len si ju upravuje ako sa jej hodi. Nechutna osoba.

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/moze-byt-45-rocny-muz-neplodny/

mimuska328
28. okt 2024

@really8 asi sa veľmi nudí.. aj tak by si tie zeny mali uvedomiť ze sa pri UPT môže cokolvek stať a nemusí už mať dieťa a popravde ja ani nechápem ze idú do toho. Mne stačilo ze som išla na kyret po MA a niesla som to ťažko a do toho problémy s krckom pri tomto tehu neskutočne

alison11
28. okt 2024

Je to skôr psychického pôvodu (za ten predošlú interupciu) musíte si odpustiť sama sebe,že ste ju podstúpili.Až keď budete sychicky v harmónií sa vám podarí mať bábo.Držím palce.

bejbs123
28. okt 2024

@really8 je to pekne chora zenska a ostava uz len dufat,ze ani ziadne dieta mat nebude,ked dokaze pisat taketo veci

zuzubb007
28. okt 2024

Prvé čo ma napadlo ta mega rýchlosť, preskocenie z jedného vzťahu na druhý, potrat a za 4 mesiace zistím, že chcem dieťa zbohom akože chudatko to zabite, na margo otázky, niekedy niesu kompatibilný partnery a spermie odmietajú prijať, len skúšať nič iné, zvykne aj po potrate byť problém len to je teraz neskoro riesit

nevenka
28. okt 2024

@really8 nemam slov 🤕

really8
28. okt 2024

@ina2405 nechapem preco je nutne furt si vymyslat. K comu je to dobre?

ina2405
28. okt 2024

@really8 presne a načo dookola zakladať témy, však už jej všetci poradili vyšetrenia, laparky, spermiogramy atď. A stále to isté..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre