Išli by ste do IVF keby vy ste zdravé a muž neplodny?Ide o takú vtipno-smutnu vec,že sme sa snažili tri roky o dieťa a môj partner mi neustále vyziapoval,že to je určite moja chýba a hľa,keď sme si dali porobiť vyšetrenia tak on je neplodny a ja ok. Neospravedlnil sa mi za to ako mi vyčítal akože moju neplodnosť a tipujem že to ani neurobí. Nechcem byť zla,ale tie výsledky ma potešili aspoň dostal facku na zobudenie
Nerobte si spolu dieťa prosímta ..... Mám pocit ,že ani váš vzťah nie je ok .
Nie. Lebo keď obviňovali teba a chyba je v nom skor ci neskor pridu hádky a pod. Z okolia mam len negatívne príklady.
@lienka.7 takže niesom jediná ktorej partner mal takéto pripomienky...Zmenil dosť svoje správanie odkedy to zistil je pokornejsi. Uvidím dokedy. Najmladší niesme a sme spolu takmer 15rokov. Keby mám po 20tke dívam sa na to inak
Ja som toto mala s ex. Dokopy 7 rokov nic. Ja som bola u lekára, ja som bola ok. On nie, odmietal, lebo ON predsa, pan tvorstva ma spermie OK. s novým mm mame za 2 roky 2 deti! Na prvý sup obe! 👌 on pokial viem stále nič a uz su to takmer 4 roky co sme od seba. Drzim ti palce, ja osobne som už bola zmierenia s tým, ze asi deti mat nebudem, na umelé by som nešla, lebo som videla co to všetko tie hormóny a pod.porobili s kamoškami... najma keď to bolo neuspesne...obdivujem každú jednu, ktorá sa na to dala.
@lienka.7 ďakujem za odpoveď. Áno chlapi si nechcú priznať svoju chybu to som si všimla. To,že by som možno s iným mala dieťa na prvú supu som mu povedala keď ma on obviňoval a vtedy hovoril,že možno aj on. Teraz už je ticho,len ma štve že sa neospravedlnil. Ja by som si nikdy nedovolila toto mu vykričať. Ešte teraz keď to ma potvrdené..bolo vidieť,že ho to vzalo
No neviem ci by ste vôbec mali mat spolu dieťa. My sme sa snažili 4 roky a nikdy nikto nikomu takéto veci nevykrikoval ani žiadne obvinovacky ze koho to je alebo nieje vina.
Nie je to pekné správanie, ale na druhej strane si človek naozaj musí dať do súvislosti.pre a proti. Pokiaľ by ma na ňom štvalo "len" toto, a inak nám to klape, a mám 35 a viac, asi by som nešla hľadať chlapa inde... Ale pokiaľ by som bola ešte mladšia možno by som sa zamyslela nad tým či to má zmysel.
Druhá vec je, že ak je ochotný vôbec ísť na umelé, tak aj to je pozitívne. Kolegynina dcéra sa snažia 10 rokov, potom zistili že problém je v jeho spermiach a jeho ego bolo tak nastrbene po prvej návšteve centra, že povedal že viac tam nepojde a ona s ním nevie pohnúť a zmierňuje sa s tým, že teda deti mať nebudú vôbec... V každom prípade to od neho pekné nie je a niečo to o ňom vypovedá...
Ano, sla by som do IVF. Mam jedno dieta po IVF a druhe na ceste, celkovo riesenie problemu neplodnosti je pre par narocne obdobie a muzi to celkovo znasaju horsie. Ano, nevyjadril sa pekne, ale ak je to jedina vec, neriesila by som to a sla do IVF. Proces samotny fyzicky nie je vobec taky hrozny, hormony sa pichaju kratko cca 8-12 dni, skor je to psychnicky narocne, lebo clovek do toho vlieva velke nadeje, najhorsie je cakanie na vysledok.
Ak by som s ním chcela dieťa, určite by som šla na ivf. Len či by som po tom vyziapovaní aj chcela...
Inak dalsia vec je, ze u muza pripadne problemy odhali spermiogram. U zien je to komplexnejsie, predpokladam ze zatial mas za sebou len zakladne gynekologicke vysetrenie, plus odber krvi u gynekologa na stitnu zlazu, amh a pod. ale su aj specializovane vysetrenia - hematologicke, reprodukcna imunologia, ktore tiez mozu odhalit problem na tvojej strane, o ktorom nevies zatial. Hovorim to preto, ze zo skusenosti sa na klinikach asistovanej reprodukcie obycajne stretavaju ludia, kde maju nejaky problem , znizenu plodnost obaja partneri. Ak je problem iba na strane jedneho, dost casto sa napriek tomu prirodzene nejak podari, potiahne to ten "plodnejsi" partner a vy uz cakate 3 roky a nic. Kazdopadne ak je to naozaj tak, ze problem iba na jeho strane, tak prave IVF by mohlo efektivne poriesit Vas problem, lebo v podstate skoro vsetko na strane muza je riesitelne cez IVF, kedze aj ked je spermii menej, horsia pohyblivost a pod, v sucasnosti su super metody na vyber tej najlepsej a pod, horsie je to, ked je problem na strane zeny. Cize realne dost mozne, ze by stacil jeden pokus v ramci IVF a tri roky trapenia s plodnostou by boli za Vami a ty stastne tehotna.
Zvlastne medzi partnermi sa vysmievat jeden druhemu, kto z paru je neplodny 🤷♀️
To že tí tebe vyhadzoval na oči je smutné, ale to že si predtým nedokázal priznať chybu je mužské ego, silou mocou chcel aby nebol problem v ňom, podľa mňa to pramení aj zo strachu
s mužom, ktorý by mi vyziapoval, že nemôžem mať dieťa, by som nežila a už vôbec by som neuvažovala mať s ním dieťa
Ahoj ... my sme sa tiez istu dobu snazili a nic a mysleli sme si ze je to kvoli mojim zenskym problemom, ktore som realne mala ... ale ziadnu vycitku som nikdy nepocula ... ked som si to dala dokopy tak siel priatel na spermiogram a zistili sme velmi zlu kvalitu spermii :( co bol sok, ale tak snazili sme sa hladat riesenie a nikto nikoho neobvinoval ... boli aj aj na umelom oplodneni ale bohuzial bolo to neuspesne ... pravdepodobne nas caka dalsie a uz s dsrcovskymi spermiami bo sme uz vselico skusali a vysledky sa nezmenili ... nie je to vsak jednoduche rozhodnutie, kedze je tazko odhadnut kolko "babetiek" by z toho mohlo byt a urcite sa nepozerame na to, ze vsak 1-2 by sme si dali vlozit a ostatne "zahodit" ... takze este chvilku "cakame na zazrak" ... je to chulostiva tema a viem, ze mozno niektori muzi na to reaguju nie vhodne , bo to je to chlapske ego ... ak je toto "jediny problem" vztahu tak myslim, ze by ste sa mali o tom v klude porozpravat a vysvetlit si veci predtym nez sa rozhodnetw ist na IVF ... tiez neznamena ze to musi vyjst a aby sa vam nestalo, ze pridu dalsie vycitky a bude to este horsie :(
Drzim vam palce nech to dobre dopadne ! Tiez si nemyslim ze sa hnes pri nejakom vaznom probleme je treba hned "zahadzovat" dlhorocny zvtah ...ak teda mimo tohoto fungoval dobre a boli ste spoli radi 🙂
ON ju obviňuje, že kvôli jej neplodnosti nemôžu mať deti, ONA sa teší z toho, že nakoniec je neplodný on a ona zdravá 🤦🏼♀️👌
No my sme ivf podstúpili presne kvôli mužovej diagnóze, ale teda v živote ani keď sa nedarilo a ani potom keď sme zistili príčinu sme si jeden druhému nič podobné nevyčítali...boli sme v tom spolu, chceli sme byť spolu či už s dieťaťom alebo bez... hádky boli nervozita z toho nedarenia bola ale nikdy sme takéto výčitky nevyslovili nahlas aj keď určite nám to obom občas hlavou preletelo
@adabise683 pre ženu to nie je chúlostivá téma? Ju to nezraňuje, keď jej ten, čo by ju mal najviac podržať a podporiť vykrikuje, že nemôže mať deti? Myslíš, že bude OK s tým, keď pôjde na IVF? Keď niekoho milujem, tak s ním som, aj keď spolu nemôžeme mať deti a nevyčítam mu to, za čo nemôže
@elizabet173 urcite je to chulostiva tema aj pre zenu ... treba aby mali pochopenie pre toho druhého navzajom ... niekedy clovek reaguje zle, bo je nastvany na situaciu ako taku ... nie kazdy to vie "zvladnut" s prehladom ... mozno by potrebovali sa viac porozpravat o tom ... ak mali vztah roky a nebol tam problem pokial ide o to, ako sa k sebe spravali ... neodcudzovala by som ho hned za to, ze sa v tejto situacii nezachoval dobre ... kazdy niekedy spravi chybu ... ktovie ako by sme my reagovali, kebyze sme na jeho mieste ... ale to musi zvazit zena, ktora s nim zije ... ak je to len o tom aby si dokazovali koho je co chyba ... tak taky vztah nebude fungovat :(
Nuz ja mam deti tiez na 1.ranu ale ak by mi chlap vykrikoval ze je to moja chyba tak by bolo uplne jedno cia chyba to je, s takym hovadom by som uz nezila. A v autorkinej situacii uz vobec nie.
My sme IVF podstupili a ak by bolo treba, podstupim ho znova... vyse 4 r. Sme sa pokusali o dieta, ale v zivote sme neobvinovali jeden druheho, ze je to jeho chyba..skor to bolo tak, ze mm tvrdil ze za to moze on a ja som tvrdila, ze za to mozem ja 😀 ... ak chces dieta a si si ista, ze s tymto sucasnym muzom, chod do toho... 🙂 drzim palceky
Snáď nepôjdeš s takým kokotom do IVF... nechápem fakt.
@adabise683 to je tvoj názor, ja by som nechcela žiť s mužom, ktorý mi vyziapuje čokoľvek a už vôbec nie to, že nemôžem mať deti. A pri tom ešte netuší, na ktorej strane je problém. Takýto "charakter" nech si hľadá seberovnú. Neviem si predstaviť, čo by stváral, keby prišli iné problémy - narodilo sa dieťatko postihnuté, ostala by som po úraze invalidná a pod. Muž, ktorý žene vykrikuje, že je neplodná, alebo aj opačne, ak to vykrikuje žena mužovi, to je u mňa odpad, nie partner na spolužitie
Nie, nesla by som s takymto clovekom do IVF. To ti naozaj takyto ch.j stoji za vsetky tie opletacky okolo um. oplodnenia? Nasla by som si niekoho ineho a mozno ani IVF nebudes musiet riesit.
@elizabet173 myslim ze autorka prispevku sa pytala na nazor druhych ... cele toto forum je o zdielani nazorov a teda ziaden nazor nie je zly alebo nevhodny
Po jeho vyziapovani by som s nim bez ospravedlnenia a doprosovania nesla do dietata. Ani spolocnych 15 rokov by to neospravedlnilo. Uz vidim ako ti bude oporou, ked priberies, budes nevyspata a nervozna...
@adabise683 ja som na tvoj názor nenapísala, že je zlý, ani že je nevhodný, napísala som, ako by som jednala ja.
...takéto príbehy vo mne normálne vyplavujú sérotonín, svet je v rovnováhe... 🧘♀️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
a urcite chcete mat spolu dieta?