Ahojte baby. Po 5 pokusoch IUI a mne zistení polycystickych vaječníkoch sme sa rozhodli s mužom ze v tom ďalej nebudem pokračovať. Nakoľko som veľmi slabá osobnosť a stimuláciu už fakt nedám 😊(dúfam ze ma pochopíte) proste niesom vôbec ale vôbec kamoška s injekciami, ešte aj pri IUI som miesto brucha pichala do ramena. Nejde o to 😊. Mam veľmi chapajuceho muža a tak ma v tom veľmi podporuje za co som mu vďačná. No chcela by som podstúpiť hysterektomiu. Mate niektorá s tým skúsenosti? Viem ze sa to dá podstúpiť aj bez nálezu. Mate s tým skúsenosti? Ďakujem za každú radu.😊Rada by som to podstúpila bez zbytočných vyšetrení 😊
@marttinaa známa prežila rupturu maternici, pri ktorej prišla o bábo v 36tt, lekárka jej neodporúčal otehotnieť skôr ako o tri roky. Keďže už mala pred 40tkou, a dieťa už nechcela, tak chcela toto podstúpiť a gynekologicka jej to hneď zamietla, že by jej to neprešlo v nemocnici, že sa robí len vo vážnych prípadoch.
@marttinaa píšeš, že nechceš mať už menzes. Ja som na konci leta absolvovala hysterektomiu kvôli rakovine (následne chemoterapiu), ale vaječníky mi nechali, čiže menštruujem ďalej. Keď aj berú maternicu, vaječníky nechávajú pokiaľ je to možné. Skús si doštudovať, čo všetko spôsobí, keď nebudeš mať vaječníky. Mrzí ma, čím si si prešla, ale v tomto prípade mám pocit, že si chceš spohodlniť život bez toho, aby si vedela, ako si ho skomplikuješ.
namiesto 5 IUI ste mali ist na jedno IVF, teraz si daj cas na zotavenie sa a nie z trucu vyberat maternicu
@marttinaa co znamenaju zvysene hodnoty? Ak sa bojis rakoviny krcka maternice tak by bolo fajn nechat sa zaockovat proti HPV. Najlepsie nejaka polyvalentna vakcina, napr Gardasil . Velka cast HPV infekcii sa vylieci aj sama, horsie nalezy sa odstranuju konizaciou, teda odstranenim krcka, nie priamo hysterektomiou (to uz by musel karcinom prerastat). Hysterektomia je dost velky zakrok. Ak nechces menstruovat (co plne chapem 😀), zvazovala by som hormonalne vnutromaternicove teliesko. Tam je menstruacia minimalna, ak vobec nejaka.
Len tak bez indikacie ti nevyberu cely organ. Je ale mozne ze lekar sa skor prikloni niecomu co ma podobny efekt ale nieje to take invazivne - ablacia endometria. Pri tomto zakroku sa znici cela vystelka. Ak si naozaj presvedcena o svojom rozhodnuti, toto by mohla byt cesta.
@marttinaa jedna vec je, zmierit sa s tym, ze dieta nebude a druha je spravit taketo zasadne rozhodnutie. neviem kolko mas rokov, ale vyzera to, ako rozhodnutie zo zialu/nenaplnenej tuzby. akoby si sa na svoju ochranu, aby si uz nemusela znasat tu beznadej, zatala, ze ked nema byt dieta, tak nebude definitivne. ale nebudes to raz lutovat? nebudu ta matat myslienky, ze co ak by to raz predsalen vyslo prirodzene, ale ty si sa o tu moznost obrala? my sa snazime dva roky a tiez mam myslienky vselijake. ale v sucasnoti sa snazim dostat do kludu cviceniami, zmenou myslenia a celkoveho nastavenia. proste treba sa od “snazenia” trosku odputat, lebo ani to nerobi dobrotu.
co sa tyka zvysenych hodnot, to nie je nic tragicke. max sa robi konizacia krcka maternice, co je jednoduchy zakrok. ja ked som mala horsie hodnoty, tak mi dr odporucila deflagyn. 3 balenia som vyuzila a odvtedy mam nastastie pokoj.
@ivkazba Ako menstruujes, ked nemas maternicu?? Iba hormonalne si myslela??
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@marttinaa a prečo chceš podstúpiť hysterektomiu?