Ahojte možno sa vám budem zdať zúfalá ale reálne som len smutná nechcem na všetko tlačiť lebo to ja nerobím a ani nejsom z tých žien čo si kontrolujú ovulácie a podobne veci. Som mladá ale asi staromódna, ide o to že s bývalým priateľom mame dcérku keď sme boli ešte spolu chceli sme druhé bábätko a rok sme sa snažili, len ja som neotehotnela lekár mi tvrdil že to môže byt tým že som po pôrode mala na maternici zrazeniny, a je to možné aj tým že som mávala stále mykóze a prešlo to do chronického stavu. Dcérka sa nám podarila na prvý šup proste asi zazrak od boha, neskôr sme sa rozišli lebo odišiel pracovať do zahraničia a našiel si tam druhú ale o to nejde, po dlhšom čase som si našla priateľa a sme spolu už rok. Nakoľko on nemá deti, a chcel by začali sme sa snažiť o babo zase neúspešne už ma to nebaví stále to sklamanie keď príde ms a on sa spýta či prišla, nedáva to najavo ale vidím že je z toho smutný, dokonca sme kúpili aj vitamíny na podporou a všelijaké hovadinky. On povedal že keď chcem môže vybavit nejaké špeciálne vyšetrenia pre oboch, a že uvidíme čo sa s tým dá robiť ale ja som už tak z toho unavená a smutná že sa mi do toho nechce lebo keby mi lekár povedal ze už nikdy nebudem môcť mať deti neviem ako by som to zvládla. Umelé oplodnenie nechcem, ako hovorím som staromódna keď to nemá ísť prirodzene radšej vôbec, zažili ste niečo podobne ? Ako ste dopadli? Podarilo sa ?
Dajte sa vyšetriť a budete mať odpovede. Nikto vás nebude tlačiť do umelého, možno stačí len lieky nasadiť alebo čo a do mesiaca budeš tehotná.
Určite choďte k lekárovi, môžeš mať problém, ktorý sa dá vyriešiť aj bez umelého oplodnenia. Načo sa takto trápiť? A môže mať problém aj on, nemusí to byť len tebou.
Ja by som začala tou ovuláciou. Ci vôbec prebieha. Vieš si to zistiť aj sama doma, ale aj u lekára na folikulometrii. Ak chcete vyšetrenia tak si určite treba obehat spermiogram, endokrinológiu, hematologiu, repro Imuno a priechodnosť vajcovodov.
A určite netreba vesat hlavu, sú pary ktorým sa podarilo po 2,5,10 rokoch.
A väčšina zdravotných problémov sa dá rieist, len treba začať.
Držím prsty 🤞
Píšeš ze si staromódna a plánuješ opäť dieťa len s priateľom. Ste spolu rok ako dlho sa snažíte?asi ešte nie rok.... Skús netlačit na pílu, spoznávajte sa užívajte si jeden druhého. Podľa všetko si mladá a uvidíš o rok dva...
Kľudne si môžte porobiť vyšetrenia, môžeš skúsiť ovulacny testy, merať teplotu ci dochádza k ovulácii. Ale neupinaj sa na to ani nie rok je krátka doba
tak ono je to aj vekom....v 20-tke telo ženy funguje lepšie ako v 30-tke a teda aj čo sa týka oplodnenia...a niekedy sú partneri jednoducho nekompatibilní a nezadarí sa im prirodzene nikdy...ak sa snažíte rok a dieťa chcete, nevidím nič zlého na tom aby vás oboch prezrel lekár...
Nepises kolko mas rokov, ak ti netykaju biologicke hodiny, tak este skusajte, lebo rok nieje kratko, ale zasa ani prilis dlho, za dalsie s priatelom ste spolu kratko, netreba sa az tak ponahlat, za dalsie moze ist o chybu, ktora sa da odstranit napriklad upchaty vajecnik, tak ze zvaz okolnosti.
Nasad si Inofolic, da sa volne kupit a pomaha. A dajte sa obaja vysetrit.
Plakat do vankusa nepomoze, treba to riesit.
Pokial viem, problemy s otehotnenim sa zacinaju riešiť po roku snazenia (samozrejme ak neboli ine problemy)
Vitaminy berte, aj lekár moze este cosi odporucit
Chyba moze byt aj v partnerovi
Ste spolu rok, takze asi sa ponáhľate a ty to velmi riešiš, psychika tiež robi vela...
Doktora neodkladaj ak mas pochybnosti
Tak ked nechces pomoct od doktorov, ani sama sledovat cyklus, a ani vlastne nic robit aby si zistila, ci nemate nejaky problem, tak ostan smutna. Sex kazde 2 dni, a ked sa podari, tak sa podari a ked nie, tak nie.
neokusuješ si nechty.
AK sa Vám nedarí dlhšie, tak určite by som išla na vyšetrenie do kvalitnej reprodukčnej klinky. My sme boli tuna v Ostrave https://www.repromeda.sk/o-klinike/ a po všetkých podrobných vyšetreniach a aj po genetických testoch PANDA z krvi zistili, že náš problém nie je neriešiteľný a podstúpili sme u nich terapiu. Práve sme v očakávaní 5ty mesiac a zatiaľ je všetko v poriadku. Otehotneli sme 5 mesiacov po prvej návšteve u nich
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
S priatelom si rok,a kolko sa snazite?co tak dat tomu cas?kam sa ponahlas?