Nemám ovuláciu

nikusik0107
17. jún 2015

Dnes som bola u svojho gynekológa, ktorý mi povedal že mám prísť aby mi mohol spraviť ovulačný test. S priateľom sme sa začali prednedávnom snažiť o bábo, tak preto som šla. Teraz je o 18násty deň od poslednej menštruácie, a povedal mi že neovulujem. Ukázal mi že tam je nejaký náznak ale ovuláciu nemám. Veľmi som sa zľakla , čo to pre mňa znamená? Divné je že čítam na internete aké sú príznaky ovulácie a poniektoré som na sebe spozorovala, tak nechápe ako je možné že nemám ovuláciu. Dal mi aj ovulačný test, ktorý je však po záruke, myslíte že je ešte dobrý alebo sa na to spoliehať? A aké mam podniknúť kroky aby sa to všetko napravilo, veľmi túžim po bábu, tak som z toho nešťastná .ďakujem za odpoveď

lilimoni
17. jún 2015

@nikusik0107 ja by som asi zacala brat infolic a merala bazalnu teplotu 🙂

nikusik0107
autor
17. jún 2015

len vsade kde citam tak pisu ze ovulacia nastava...11 az 15 den..nechapem preco som k nemu mala ist na 18 den...nemohlo sa stat ze som uz mala po ovulacii?

lilimoni
17. jún 2015

@nikusik0107 mohlo ale to by snad povedal, ze uz si ju mala 😒 no preto treba merat BT a robit ovutesty aby si vedela, ci ovu mas alebo nie 🙂

nikusik0107
autor
17. jún 2015

a moze sa stat...ze napr. jeden mesiac ovulacia nie je a na dalsi je?? lebo ako fatk mi to nejde do hlavy..kedze mam priznaky typu hlien, trosku bolesti...tak neviem...

lilimoni
17. jún 2015

@nikusik0107 ano 🙂 moze byt aj cyklus bez ovulacie 🙂 najpresnejsie ti odpovie meranie BT a testy 🙂 niekto ma ovulaciu skoro, niekto az okolo 23DC 🙂

belllinka
17. jún 2015

@nikusik0107 Cele to znie divne. To ti robil obycajny ovulacny test, ktory si mozes urobit aj sama doma a este k tomu po zaruke??? A tym ti chce akoze dokazat co? Ze neovulujes?
Samozrejme ovulacia nemusi nastat kazdy mesiac. Ved si nakup testy a testuj sa viac dni po sebe, aby si vedela, ktory den priblizne mavas ovulaciu.

margotka112
17. jún 2015

A povedal ti ako budete pokračovať dalej? Ja som nemávala taktiež ovuláciu,tak mi nasadil Clostil od Januára,a prví folikul 20mm som mala až v Máji. Ovu testy si môžeš robiť do aleluja a možu byť pozitívne ale folikul nemusí narásť do potrebnej velkosti, alebo jednoducho nepraskne. U mňa boli pozitívne a ovu som od Dr.nemala potvrdenú.

mata1001
17. jún 2015

Ja som mala nepravidelnu ms,tym padom som nemala ovu.dr nasadil clostil,lutenyl a este jeden liek no uz neviem nazov.brala som od augusta.v decembri som bola tehu.hlavu hore vsetko bude dobre neboj

nikusik0107
autor
18. jún 2015

nie nie...on mi ten test nerobim viem ze si test viem spravit aj sama doma..co si od teraz budem robit..a pozorovat to nepovedal mi praveze nic len ze nemam ovulaciu...a ze si mam robit testy a ak to nepride ani na dalsi mesiac tak mam prist..ale mne skor nejde do hlavy ze priznakz ktore citam na nete co sa tyka ovulacie mam ale ju nemam :D a doktor mi robil sono nie test...:D

nanka3
19. jún 2015

@nikusik0107 ahoj, nie kazdy cyklus musi ovulacia byt, cize by som nestresovala, odporucam nacitat veci ohladom cyklu, ovulacie, folikularnej a lutealnej fazy, meranie bazalnej teploty, skus pozriet stranku, tu je vsetko pekne popisane http://www.fertility.sk/plodnost-a-zdravie/symp...

nanka3
19. jún 2015

@nikusik0107 inak ak chces zistovat ovu pomocou ovu testev, tak ich potrebujes viac, pretoze sa testuje viac dni po sebe

nanka3
19. jún 2015

@nikusik0107 ano, ovu vacsinou byva vtedy, ale len u tych co maju pravidelny 28 dnovy cyklus, tie ktore mavaju cykly 30 a viac-dnove maju aj ovu posunutu neskor

lucy1311
19. jún 2015

@nikusik0107 ahoj, ja som si tymto presla ... pomohla mi bylinkarka p. Anna Kopacova z Vrboveho, po 3 rokoch snazenia som bola za 3 mes. tehotna. Merala som si bazalnu teplotu, kupili sme si taky gel, ktory umoznuje spermiam rychlejsie sa dostat k vajicku a pila som Vitex jahnaci, ktory bol zakladom vsetkeho, pretoze ovplyvnuje hormony... 1 caj. lyzicka zaliat 2 dcl vody, kazde rano na lacno a vecer zasa som robila obklady na podbrusok - dala uvarit biele vino, pokvapkala handru, natrela bravcovou mastou a take teple davala na podbrusok a v tom spala ... myslim si vsak, ze zaklad bol vitex a meranie teploty ... tak drzim palce, neboj, zadari sa! po tom vitexe sa mi upravil aj menzes, lebo chodil vselijako a ovulaciu som nikdy nemala, ked to sledovali na sone. davali mi clostilbeghyt - na dozretie, to sa dava ako prve, ale mozes to len 5x, je to silne asi aspon tak mi povedali. zo 4x mi dozrelo vajicko 2x ... absolvovali sme aj inseminaciu, ale neuspesne. az teda to co som ti napisala zabralo a trvalo to 3mes. Neboj, to ze ti nedozrievaju vajicka to je hormonalna zalezitost, to sa bude dat vyriesit, aj ked mozno takto komplikovanejsie. a inak zistila som pri tych meraniach, ze ovu mam uplne neskor ako tu uz baby pisu vyssie ... drzim palce!

nikusik0107
autor
24. jún 2015

Dakujem baby za radu...samozrejme si testy idem robit od najblisiej menstruacie a zistit co je vo veci...dufam ze to bolo len zle nacasovane vysetrenie...mne kamoska odporucila pit alchamikovi caj..mate s tym skusenosti? pomoholo to??? nechcem zatial brat ziadne tabletky uvidime ako to bude tento mesiac..a potom ked tak neskor pojdem opat k doktorovi a uvidi sa ci mi nieco da... 😉 😉 😉 😉

silvik1
24. jún 2015

@nikusik0107 ovuláciu mi "rozbehala" akupunktúra (a to že rozbehala pretože ju mám fakt každý mesiac 14 - 15 DC). a tom som predtým absolvovala 3 umelé oplodnenia + k tomu ešte dva transféry mrazených embyrí - kvôli anovulačným cyklom.
takže ak nechceš do seba nič dávať - žiadnu chémiu - vrelo odporúčam.

dobromila1111
24. jún 2015

@nikusik0107
Ano, akchemilka robi zazraky. A hlavne sa neupinajte na jedno konstatovanie dr. Presne sa mohlo stat,ze ste mali ovu bud hned po ms,alebo bol cyklus anovulacny,aj to sa stava. Spravte si jeden cyklus tie ovutesty,aby ste boli spokojna. Vysledky nie su vzdy presne a hlavne sposobuju zbytocne starosti. Mne vysiel zly hormon.profil (asi ako zene v prechode) v mesiaci,ked som uz bola tehu..ach tie testy!
Skuste alchemilku. Ja som brala este chvilku zinok a vit.E.
Drzim palce 🙂

lucy1311
25. jún 2015

@nikusik0107 alchemilkou nic nepokazis, ale ten vitex je tiez vyborny na toto, hlavne teda na upravu hormonov. Mne pomohol. Drzim palce!

nataliaslivkova
25. jún 2015

odporucam vrele femibion800

nikusik0107
autor
26. jún 2015

Dakujem este sa chcem opytat...ten caj mozem pit celu dobu alebo mam niekedy prestan..lebo na nete citam ze pocas ovulacie by som nemala pit...??? je to pravda??? a este ak by som nahodou bola tehotna no neviem o tom nemohlo by sa nieco stat ak by som nadalej pila caJ???

lucy1311
26. jún 2015

@nikusik0107 ja som vitex pila tusim kazdy den a to s tehu veru neviem...uz je to vyse tri roky...skus pozriet forum na mk ked das vyhladat anna kopacova tam sa mozno docitas od inych bab este infosky

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre