Negatívny ovulačný test po pichnutí Gonasi

bozenka67
19. feb 2024

Je mozne mat po vpichnuti Gonasi negativny ovulacny test? Stretli ste sa s tym uz. Po gonasi by mala nastupit ovulacia do 36 hodin. V den v pichu som mala dominantny folikul o velkosti 22mm. Dali mi gonasi na podporu ovulacie, s tym ze o 48 hodin si mam vlozit prvy utrogestan. Avsak robila som si ovulacny test a ten mi ukazuje akoby som tych 36 hodin po vpichu stale nemala ovulaciu. Bojim sa preto nasadzovat utrogestan, pre pripad, ze by mi ta ovulacia este nenastala. Je teda mozne ze by gonasi skreslil vysledok ovulacneho testu a ukazoval mi ho falosne negativny?

zuza265
19. feb 2024

A kedy si si robila ovulacny test? Lebo po pozitivnom ovulacnom teste bude ovulacia o 12-48 hod. Ci si si test nerobila neskoro🙂

bozenka67
autor
19. feb 2024

@zuza265 uvazovala som nad tym, ale robila som si ho po nasledujuci den do 24 hodin a potom aj ten dalsi, cize do 48 hodin a dnea teda dalsi, ze ci nahodou, ale stale nic. Teda v ramci tuch 36 hodin mi ani jeden ci uz robeny skor alebo neskor nevysiel pozitivny.

zuza265
19. feb 2024

@bozenka67 a pri tomto pripade aj musi byt pozitivny, ked je to sposobene takto?

sense
19. feb 2024

Ovulacny test ale značí ze ovulácia ešte len príde. Takisto aj ovulacne testy majú rôznu citlivosť a takisto si nemusela zachytiť vrchol LH. Skúšala si ovulacne testy celý cyklus alebo aspoň jeden dva dni predtym ako ti dali podali injekciu?

bambulka711
19. feb 2024

@bozenka67 ja si myslím, že po gonasi asi už nemá zmysel robiť ovulačné testy, veď gonasi by malo vyvolať ovuláciu, nie? Ovulačné testy chytajú LH hormón.

bozenka67
autor
19. feb 2024

@zuza265 takto, nikto mi to nepovedal, ze test musi byt pozitivny. Pytam sa na to z toho dovodu, ze som mala zacat brat utrogestan hned 48 hodin po vpichu, co je na 14 den cyklu. Ale ja neviem s urcitostou ci ovulacia prebehla do toho 14 dna, cize do 2dni od vpichu gonasi, mala som na uktrazvuku pred vpichom folikul 22mm, co je dost velky. Chcela som si byt ista, ze mi gonasi zaucinkoval, preto som sa zacala testovat, ale na testoch ani naznak. S utrogestanom je to akesi kontroverzne, ze vraj moze aj zastavit ovulaciu, preto som zavahala, ze ci je spravne ho zobrat uz na 14 den, co ak mi ovulka prebehne o par dni neskor a ja to tymto stopnem.

bozenka67
autor
19. feb 2024

@sense skusala som az po vpichu. Nevedela som ze nieco take tento mesiac uzijem ani ze budem mat vobec nejaky folikul a ze sa budeme moct hned po tejto informacii snazit. Nechcem pisat moju historiu, bolo by to na dlho. Nemohli sme sa snazit s urcitych dovodov. Bola som u lekara a cely postup sa tymto dnom zmenil. Povedal ze mam dominantny folikul az 22mm. Hned naordinoval gonasi s uzitim v ten den, 12.den cyklu, s tym, ze o 48 hodin na to, mam zacat uzivat utrogestan. A tu som sa doma zasekla, v ordinacii mi to nedoslo a neopytala som sa. Utrogestan je taky kontrov3rzny, niektory tvrdia, ze moze zastavit ovulaciu. Preto som sa zacala po vpichu testovat aby som vedela, ci gonasi zabral a budem ju mat, ale testy su uplne negativne a mne sa nezda byt ok pouzit utrogestan uz 14 den.

bozenka67
autor
19. feb 2024

@bambulka711 ano mal by, ale mne to ovulacne testy neukazuju, ze by som mala po nom LH vysoke. Su uplne negativne, a teda neviem, ci mi zabral a ci si mozem dat utrogestan. Nakolko ten vraj moze ovulaciu zastavit. Mam ho naordinovany uz 48 h po gonasi. Mam problem s tym casom ci je ok si dat utrogestan tak skoro ak by mi ovulka este neprebehla. Preto som sa zacala pp vpichu testovat, aby som mala istotu ze mi zabral, ale testy su uplne negativne a z toho som.v soku.

bambulka711
19. feb 2024

@bozenka67 no ale to sa snažím ti povedať, ale nie som odborník... Že gonasi ti nezvýši LH a preto testy nemajú čo zachytiť 🙂 a najlepšie je ísť ju gynekológovi, nech sa pozrie, či ovulácia prebehla, ja tak chodím. A zase, ja beriem progesterón až od 3dpo 🤷

sense
20. feb 2024

@bozenka67 ak máš testy negatívne tak folikul praskol. Resp ovulácia prebehla. Určite by som dala ten utrogestan ako lekár kázal. Pripadne si zavolaj ci nemáš prísť na kontrolné sono, lekár vidí ci ovulácia prebehla alebo nie.

bozenka67
autor
20. feb 2024

@bambulka711 ano rozumiem, ja tiez neviem ako to je po gonosi, preto sa pytam, beriem aj tu moznost, ze po gonasi ni ukaze negativny, lebo je to akoby umelo vyvolane, keby som cakala na svoju prirodzenu ovulaciu pri tomto folikule mozno by to bolo pozitivne uz v tieto dni bez vpichu. Ja som sa len chcela uistit a doktorovi volat nechcem. Je to akoby som spochybnovala jeho postupy a vedomosti, preto sa ho na to nechcem pytat. Este keby mk to napadlo tam v ambulancii, tak by som sa na ten ucinok utrogestanu preventivne opytala, ze som pocula to a to...dakujem ti za komentar) vcera vecer som uz zobrala utrogestan, posunula som to iba o jeden den)

bozenka67
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bozenka67
autor
20. feb 2024

@sense ano beriem do uvahy aj tuto moznost, len som sa chcela o tom s niekym porozpravat a nechcela som uz teraz po volat doktorovi a spochynovat jeho postup. Je to take blbe. Posunula som si tenutrogestan o jeden den, urobila som taky svoj maly kompromis. Este sa ta chcem opytat, ty beries utrogestan uz od 3dpo a nema to vplyv na tvoju ovulaciu a na uspesnost pocatia? Vsimla som si, ze su dva nazorove prudy, jedny neodporucaju brat utrogestan pred tym ako prebehne ovulacia, ze ju vraj blokuje a druhy tvrdia, ze jeho uzivanie n3ma vplyv na ovulaciu.

sense
20. feb 2024

@bozenka67 ja som mala utrogestan kvôli krátkej lutealnek fáze. Ale teda dieťa sa nám nepodarilo, ale predĺžilo mi to cyklus z 21 na 26dni. Keďže ovuláciu mávam 11-12dc

bambulka711
20. feb 2024

@bozenka67 úprimne, keby som ja včera nespochybnila lekára v CAR, doteraz neviem, že mám problém s protilátkami proti spermiám a ešte čímsi. Keby som verila gynekológovi, ako som ok, iba preto, že ovulácia prebieha, tak doteraz neviem, že mi folikuly praskajú neskoro. Za to, že tam pôjdeš a pozrie ťa sonom, nič nedáš 🙂

bozenka67
autor
20. feb 2024

@sense a ovulovala si aj pocas pouzivania utrogestanu?

bozenka67
autor
20. feb 2024

@bambulka711 uz som ten utrogestan zobrala vcera vecer, pockala som ale aspon tych celych 36 hodin, uvidime. U mna je to tiez komplikovanejsie a dala som si robit aj protilatky. Totiz mi nemame problem s otehotnenim ale s tym ze sa plod neudrzi. Takze mozno teraz s utrogestanom a ostatnym co budem este uzivat to vyjde. Keby som sa nesekla kvoli tej informacii ze ci mi utrogestan neblokne tak skoro ovulaciu, ak by nahodou neprebehla aj po vpichu gonasi, tak ani nic neriesim)

bambulka711
20. feb 2024

@bozenka67 a hormonálny profil ti nerobili? Veď to sa robí prvé, aby sa zistilo, či nie je nedostatok progesterónu. Telo môže vytvárať aj protilátky proti plodu.

bozenka67
autor
20. feb 2024

@bambulka711 ja tieto vysetrenia vsetky mam urobene, len jedno specificke mi ostalo, ale teraz este na neho i tak nemozem ist a cakat len na jedno neabsolvovane vysetrenie, ktore by nemuselo i tak nic ukazat, pri tak dobrom folikule, mi neprislo ok. Ked doktorka povedala, ze je tu moznost sa zacat opat snazit, prikyvla som. Endo, HP, hemato, reproimnun. vysetrenie, toto vsetko poznam a mam to spravene a aj mam uz prednastavene, ze co a kedy by som este mohla na podporu brat. Ja som riesila konkretne teraz ten utrogestan, spravne nacasovanie, lebo mam informaciu, ktora ale nemusi byt pravdiva, ze moze blokovat ovulaciu. Toto jedine bolo pre mna podtstatne v momentalnej situaciu. Ale hadam gonasi zabral, ovulka prebehla, ja som si dala uz uteogestan na udrzanie a uvidime co bude o par dni, ci si nasadim aj ten zvysok, ak bude test pozitivny.

sense
20. feb 2024

@bozenka67 ja som mala vždy po ovulacii

bambulka711
25. feb 2024

@bozenka67 tak pozri, ako to mám ja. Horný je už pozitívny ovulačný test, vtedy som si pichla gonasi, v strede ovulačný test 12 hodín po pichnutí gonasi a dole je tehotenský test. Za mňa to chytá aj HCG hormón ten ovulačný v strede.

bozenka67
autor
26. feb 2024

@bambulka711 super to mas ako ukazku... ja som si pred vpichom ovulacny nerobila, pretoze ked som isla na vyseyrenie ani som necakala situaciu, ze doktor bude so mnou nieco take uz riesit. Tym, ze som mala krasny velky folikul mi navrhol ako jednu z moznosti ist na to a ze mi predpise gonasi, nikdy predtym som o niecom takom nepocula a ten utrogestan ze si mam zacat vkladat 48 h po vpichu. Tak som sa aj potesila, ze teda, ak nam dava uz zelenu a este nieco take ako gonasi existuje, ze parada. A doma mi napadlo, ze som kdesi citala, ze utrogestan moze bloknut ovulaciu, tak reku ci je fajn si ho davat tak skoro. A zacala som sa testovat. Mne ten test po gonasi ukazoval myslim ako tebe ten stredny, kontrolna bola vzdy silnejsia ako testovaciu, cize negativny. Tak po 36 hodinach som to vzdala a dala si ten utorgestan. Tehotensky som si este nerobila, to mam este taky tyzden, dva cas.

bambulka711
26. feb 2024

@bozenka67 no veď ale tak to má byť, že tá čiarka testovacia je tmavsia ako kontrolná, to znamená, že test je pozitívny. Lenže po gonasi to bude pozitívne ešte pár dní, lebo to chytá aj HCG hormón. Ale zase si myslím, že po 48 hodinách už si ovuláciu mala. Nabudúce daj po 3 dňoch, ja beriem progesterón od 3 dpo.

bozenka67
autor
26. feb 2024

@bambulka711 ale ja som to mala naopak nikdy testovacia nebola tmavsia ako kontrolna. Je to prikladmo uvedene na krabicke a vzdy som to kontrolovala a bol test negativny, to som si ista. Nikdy nebol pozitivny. Ano pozeram este raz na ten tvoj v strede a mala som to naopak.Ty mas tu spodnu silnejsiu ja som ju mala vzdy slabsiu. Ani na dalsi den ta palicka nezosilnela ani o n a na treti den to uz som ani nedufala.Som z toho dost sklamana, cize uz sa v tom nebudem vrtat.

bozenka67
autor
4. mar 2024

tak mne ta ovulácia určite neprebehla ani po vpichnuti gonasi lebo tehotenský test mam negatívny. Som strašne nahnevaná, lebo by mi možno ešte prebehla o pár dní neskôr ak by som si nenapchala tak skoro ten utrogestan, cykly mavam aj dlhsie. Ak by niekto bol v takej situácii a si nájde túto diskusiu. Neodporúčam dávať si utrogestan na odporúčanie lekára tak skoro, ani po vpichnuti hcg, ak je ovulacny test negatívny.

bambulka711
4. mar 2024

@bozenka67 to, že máš negatívny tehotenský test neznamená, že ovulácia neprebehla... To, že ovulácia prebehla neznamená, že automaticky otehotnieš. Ak si nebola u lekára na ultrazvuku a ani nemeriaš teplotu, tak je to len domnienka, že neprebehla.

sense
4. mar 2024

@bozenka67 nemôže vedieť ci prebehla alebo nie ak si nebola u lekára. Nie každá ovulácia znamená úspešne tehotenstvo.
Ja keď som mala ovitrelle tak som bola u lekára a ten potom volal podľa veľkosti folikulu a hladiny hormónov v krvy kedy pichnúť a následne dva dni na to začať s utrogestanom a následne mi aj povedali kedy mam spraviť tehu test a potom podľa výsledku bud utrogestan vysadiť alebo zavolat

bozenka67
autor
4. mar 2024

@sense áno to je pravdaže pravda, ze prebehnutq ovulacia sa nerovna hned tehotenstvo, ale ja som si istá, že mne ten gonasi v ten čas nezabral, cítila som to až v kostiach, možno zle pichnúť injekcia, neviem a tie testy mi to len potvrdzovali. Niekedy aj cítiš ako sa hovorí až v kostiach, že niečo nemáš robiť. A u mňa to bolo s tým utrogestanom tak. Cítila som že ho ešte nemám dávať aj prihliadnutím na dĺžku môjho cyklu, ktorý býva po okolnostiach z pred minulého mesiace, aké boli, oveľa dlhší. Mne nikto hormóny vtedy nemeral len tu folikulu. Ani som nevedela ze sa to robí aj takto. A to už riešim.rok kadečo. Čisté zúfalstvo a hnev toto.

bozenka67
autor
4. mar 2024

@bambulka711 ja toto viem a je to pravda, že prebehnúťta ovulácia nejde ruka v ruke s tehotenstvom, ale mne ovulácia po vpichu gonasi neprebehla, mne ta injekcia nespravila požadovaný efekt a tým pádom ešte mohla prebehnúť o pár dní neskôr a je veľká pravdepodobnosť ze som si ju včasný nasadením utrogestanu zablokovala. Keďže mi ju ani 6 testov neukázalo počas 36 hodínpo vpichu. Len toto som tým chcela povedať.

bambulka711
4. mar 2024

@bozenka67 škoda sa hádať. Ak si si dala utrogestan o 48 hodín, určite ti ovuláciu nezablokoval. Mohla si si ju pichnúť aj nesprávne a preto ti testy nič nezachytili. Nabudúce si ju daj pichnúť lekárom a o 48 hodín nech sa pozrie, či ovulácia prebehla. Ak nie, máš iný problém... Naozaj nie si lekár a ani nemáš veštecké schopnosti. Kedykoľvek si mohla ísť k lekárovi a on by ti povedal pravdu. Tak sa nadýchni, upokoj a nalej si pohár vína... Nový mesiac, nová šanca.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre