Nedozretý folikul, ale pozitívny ovulačný test - PCOS a Clostilbegyt

zuzana_klinovska
8. nov 2023

Zdravým, mám 25 rokov a mám čerstvo diagnostikovane polycysické vaječníky (PCOS) a keďže sa snažíme o dieťatko bola som si robiť foliculometriu po užívaní Clostilbegytu (3-5. Deň men. ). Folikul bol, ale na 12.den veľkosti iba 12mm a o dva dni neskôr sa nezvätšil. Chceli sme vyskúšať IUI, ale usúdili sme s gynekologičkou, že ten cyklus by to nemalo význam. Skúšala som si robiť ovu test 22.dna cyklu (cyklus sa mi po Inofoliku zmenil na 35 dňový) a mala som pozitívny ovulačný test. Stalo sa niekomu niečo podobné? Mohlo byť, že folikul dozrel, ale veľmi pomaly?

henrietka12
8. nov 2023

@zuzana_klinovska ahoj a ktorý DC si teraz ? Nemôžeš skočiť ku dr nech sa pozrie či prebehla ovulácia ? 🙂 Ja riešim niečo podobné len som nebrala clostil ale Letrozol ... Včera som bola 11dc a folikul mal 14mm zajtra idem zase na kontrolu či dorástol ...tak som zvedavá ... Keď som užívala clostil tak mi nedorastol ...

anjelicek26
8. nov 2023

Bezne mozes mat ovu omnoho neskor a kludne mohol dorast...len sa pekne snazte... ja som pri clostyle mala ovu na 17-19.den ako vzdy...

majamat
8. nov 2023

ovulacny test dokazuje hormonalnu produkciu, ktora vedie k ovulacii. no myslim si, ze aj napriek posobeniu hormonov, moze sa stat, ze k ovulacii nedojde.

wejuska7910
8. nov 2023

Pri pcos nema vyznam robit ovulacne testy,mozes ho mat pozitivny a ovulacia vobec nemusi nastat

marticka85po
8. nov 2023

Tiez mam PCOS a reagovala som takisto na Clostyl.folikul narastol maly a potom prestal rast. Ovulacia prebehla po clostyle nakoniec az 75.den cyklu,cize bol to veeelmi dlhy cyklus mal az 90dni. Je to bezne pri PCOS ze telo nereaguje na tento typ lieku. Skusali sme 4x nastimulovat ale stale ten isty scenar. Cize u nas bolo uspesne az IVF a vacsie davky hormonov pichat

zuzana_klinovska
autor
8. nov 2023

@marticka85po práveže ja som mala slabú reakciu tento cyklus pretože predtým mi folikul nenarastol skoro vôbec, ale môže byť že do úplnej veľkosti to nedá. A IVF ste mali úspešne na koľký pokus ak môžem opýtať?

zuzana_klinovska
autor
8. nov 2023

@henrietka12 teraz mam 27 deň a ovu bola pozitívna 22 a 23 DC takže už je asi neskoro na to.

zuzana_klinovska
autor
8. nov 2023

@wejuska7910 asi jedine ultrazvuk ukáže, ale tento cyklus som nevedela tie dni ost ku gynekologicke. Testy mi ale doktorka poradila robiť a doteraz som nikdy pozitívny nemala. Pôvodne som si ho ale robila koli jemným pobolievaniam v podbrušku.

wejuska7910
8. nov 2023

@zuzana_klinovska viem ale testy nezarucia ze ovu bude.divny pristup,ale pri clostyle sa chodi na folikoulometriu kde sa sleduje folikul ako rastie a ked je dostatocne velky pichne sa ovitrille aby ovu na 100% prebehla.clostylbegit sa moze brat iba 3x za zivot

marticka85po
8. nov 2023

@zuzana_klinovska hned prvy pokus IVF nam vysiel,prvy vklad.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre