Ahoj baby..som tu nová. Tri roky sa nám s manželom nedarí bábo...boli sme obaja u dr, sme v poriadku .....bola som aj na meranie folikul a všetko dobre...aj tak sa nedarí, užívam asi 3 mes. kyselinu listovú. Nemyslíme nato že chceme bábo ...ja mám 23 rokov a manžel 24....viem že sme ešte mladí ale predsa túžime po malom....dnes som si aj kúpila alchemilkovy čaj, ten sa má piť od začiatku MS do plodnych dní? ďakujem za každú jednu radu a odpoveď 😊
@sisinka2020 Ahoj. U kamarátky, ktorej sa viac rokov s priateľom nedarilo počať pomohla zmena stravy - u partnera. Od malička bol zvyknutý od mamy jedávať polotovary, ovocie a zeleninu nezjedol jak je rok dlhý. Obaja začali jesť tiež kyselinu listovú. Bol na spermiograme, či ako sa to volá, kde mu povedali, že má lenivé spermie a pokiaľ budú chcieť počať, tak len tak, že z tých lenivých mu odoberú tie zdravé a tými ju oplodnia. Poradila som jej spomínanú kyselinu listovú a úpravu stravy. O tri mesiace zrazu z lenivých spermií boli spermie zdravého, 20-ročného chlapca a bol vyliečený. Dnes majú krásnu ročnú dcérku.
@sisinka2020 ahoj nam pomohla vcelia materska kasicka. Neviem ci si uz o tom pocula. Skus si vygooglit a precitat o tom. Popripade ma kontaktuj do spravy a rada ti odpoviem na vsetko co budem vediet..
@sisinka2020 po takej dobe by som riešila spermiogram , endokrinológiu,hematologiu a reproimunologiu... stačí úplne mala prkotina a proste bez pomocí tehotni nebudete 🤷♀️ Ale na druhej strane , ste mladi 🙂 ak túžite veľmi po bábätku zašla by som do CAR - nie hneď na umelé oplodnenie! Tam Vám spravía všetky vyšetrení a budete vedieť na com ste
@sisinka2020 podobne sme aj my na tom boli. A obaja zdravi. Ale vela urobi aj to aky zivotny styl clovek ma, ako sa stravuje, ci ma dostatok oddychu, dost vitaminov a kopu ineho. Ja som vtedy zamerala pozornost na vitaminy a mne sa to vyplatilo. Plus sme zacali aj behavat chodit a prospelo 😉
Ahojte žienky 😔Ani nám sa nedarí už jedno máme 15 r ale skúšame už rok druhé a nič,môj nechce ísť na žiadne vyšetrenie ale vytaminy by hltal..môžte mi odporučiť čo mu kúpiť aj sebe?
Beriem kyselinu listovú,vytaminy všetkého druhu,a dokonca mi dal dr aj lieky na tri mes clostylbegit sa to tuším volá...ďakujem za informácie
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sisinka2020 manzel bol na spermiograme? ak sa 3 roky nedari, zacni riesit vysetrenia u teba - endokrinologia, hematologia, spolocne mozete na reprodukcnu imunologiu a genetiku. robil ti gynekolog aj hormonalny profil, vysetroval ti AMH (vsetko je to z krvi) ? zacni merat bazalnu teplotu (vyborna stranka, kde je vsetko napisane - http://merenibt.xf.cz/ ), skusaj ovulacne testy (tu na bazari su super lacne). kyselina listova a alchemilkovy caj nie je vsetko. musite patrat po pricinach nezdaru. 3 roky su uz dost dlho.