Nedarí sa nám otehotnieť

msku
Včera o 08:50

Ahojte baby, snažíme sa o babetko už 7 mesiacov a stále nič. Začínam byť trochu zúfalá a báť sa, či je všetko v poriadku. Bola som na prehliadke u lekárky, povedala som jej o tom, prezrela ma a podľa bežného vyšetrenia je všetko v poriadku. Dostala som vitamíny na podporu ovulácie. Robila som si ovulačne testy, ovulácia tiež prebieha ako má. Obaja sme mladí, čakali sme že to vyjde hneď na prvý či druhýkrat... Partner ešte na žiadnych vyšetreniach nebol, to budeme riešiť asi až po roku snaženia. Mate niektorá podobnú skúsenosť? Čo vám pomohlo, alebo kde bol u vás problém, prečo sa nedarilo?

lonely66
Včera o 08:51

@msku Ale to ti je jasné, že partner ani neotehotnie?

msku
autor
Včera o 09:06

@lonely66 verím, že vám ani nenapadlo, že by to bolo možné 😶 👍

cookie29
Včera o 09:13

Snazite sa IBA 7 mesiacov. Napriek zdaniu, normalny zdravy par otehotnie do 12-18 mesiacov. A bohuzial vacsinou cim viac tlacite na pilu, tym menej sa dari.
V dnesnej dobe mame pocit, ze akonahle sa vysadi ATK tak pride tehu. Nie, moze to trvat. Uzivajte si zivota najma ak vas netlaci cas. A ak sa nezadari ani po tych 18m, pravidelneho styku pri normalnej menstruacii tak smer CAR.

msku
autor
Včera o 09:14

@cookie29 ďakujem veľmi pekne za radu 🙂 asi bude lepšie veľmi na to nemyslieť a príde to samo 🙂

moolnarkaa
Včera o 09:26

@msku Ahoj, nám sa prvý krát podarilo na prvú šupu. Žiaľ to skončilo potratom. Druhý krát sa podarilo až po roku, žiaľ to dopadlo opäť zle. Tiež som bola v poriadku, avšak gynekologička mi už po pól roku odporučila, aby si dal partner spraviť pre istotu spermiogram. Samozrejme nešiel, však načo, rok je normálna doba.. po druhom potrate sme to začali riešiť a zistili mu poškodenie. Čiže keby môžem vrátiť čas, určite by sme ten spg absolvovali skôr, a mohli sme sa možno vyvarovať druhému trápeniu, taktiež sme mohli mať už liečbu možno aj za sebou.. Týmto ťa nechcem vystrašiť, ani netvrdím, že to je váš prípad. Avšak aj pri úplne zdravej žene, môže byt “chyba” práve v chlapovi. Spermiogram spravili zadarmo, bez odporúčania od lekára, možno by som to predsa len zvážila na vašom mieste. Držím palce 🍀🍀

pato88
Včera o 09:35

My sme problem nikdy nezistili, vsetky vysetrenia v poriadku aj ja aj muz. Snazili sme sa 2,5 roka o druhe babo. Otehotnela som posledny menzes, pred planovanou inseminaciou, na ktoru som si povedala, ze idem uz len kvoli muzovi, ale pre mna snaha o babo uz zhasla. Tak neviem ci to, ze to bol prvy mesiac, co som nic z toho sexu necakala, nesledovala ani plodne dni alebo ze som si hovorila, ze sak to za nas v CAR nejako poriesia alebo ze sme boli konecne iba ja a muz bez maleho, na horach a spomenula som si preco som sa do neho zalubila, bolo to opat ako ked sme boli bezdetni.

kiki68
Včera o 09:59

Za mna spermiogram spravit, nech viete na com ste. Lebo nemusi byt problem v Tebe. Potom minimalne vie aj muz s tym nieco dalej robit a napr best pripravky na zlepsenie spermii. Toto je dobre vediet, hlavne ked kopec chlapov ma zle vysledky. A potom len skusat. Po roku uz by som ale isla tak, ze spravila viac tych testov.

pabla99
Včera o 10:16

@msku čo nám pomohlo bolo, že aj moj manžel išiel po roku snaženia na vyšetrenia a hopla , problém bol ale stále je v ňom. Ale aspoň vieme na čo sa mame zamerať a ako ďalej postupovať .

cimage
Včera o 11:24

Nech si da spravit muz spermiogram a hned budete vediet na com ste. Darmo sa budete snazit a trapit 2roky, ked bude problem. Moze to byt malickost, ktoru za par mesiacov vyriesite a do roka uz mozete byt rodicia.

ivet345
Včera o 12:52

@msku My sme sa snažili 8 mesiacov, už boli myšlienky či nie je niekto z nás ,,vadný,, a len tak ma napadlo vyskúšať Alchemilkovy čaj, pila som ho od pár dní pred MS až do ovulácie a zadarilo sa hneď na prvý krát. Nevravim, že to bolo ňou, no je to zaujímavé👍🏼😉

rebi789
Včera o 13:16

@msku treba podporiť plodnosť fyzioterapiou

mmooly
Včera o 13:37

a vajcovody máš priechodné? neviem ako to je momentálne so zisťovaním priechodnosti, kedysi robili akési prefuky kontrastnou látkou

alba13
Včera o 14:02

Podľa mňa prvé vec je, aby muž išiel na spermiogram. Zbytočne pôjdeš na bolestivé vyšetrenie o priechodnosti vajcovodov, ak je problém niekde inde. My sme sa snažili 4 roky. Manžel nechcel ísť na spermiogram, že je podľa neho v poriadku. Napokon som ho presvedčila. Vyšiel mu zlý spermiogram, problém bol tam. Išli sme na umelé, vyšlo to hneď na prvýkrát, keďže ja som v poriadku. Videla som asi včera reklamu, že spermiogram je teraz v Reprofite v BA zadarmo. Ináč to stojí 50 eur. Ale neviem, odkiaľ ste. No robia ho určite na viacerých miestach, a aj keby to stálo 50 eur, oplatí sa vedieť, na čom ste. Ak bude spermiogram v poriadku a aj Ty, tak podľa mňa 7 mesiacov nie je veľa. Skúšajte ešte pár mesiacov a potom choďte na konzultáciu na kliniku reprodukčnej medicíny. Nie vždy je jediná cesta umelé oplodnenie, ale to by vám tam poradili, aké sú možnosti.

lonely66
Včera o 14:33

@msku prepáč, mne to nedalo. veta "nedarí sa nám otehotnieť" a myslíš tým seba a muža, mi znie rovnako hlúpo ako veta "choďte si dať vyšetriť spermie" a myslím tým teba a muža....
a inak, prajem, samozrejme, veľa šťastia, nech sa zadarí...

danielle799
Včera o 14:38

@msku nuž treba aj patrnera riešiť...stále ženy len seba riešia a častokrát partner má spomalené spermie , pripadne malo alebo ziadne ..co pri dnešnom životnom štýle je dosť časté....tak nečakajte, častokrát uteká nech aj partner ide na spermiogram

katik22
Včera o 19:50

@msku poradila by som ti necakat a navštíviť CÁR aj hneď .. načo čakať ? Neviem teda, koľko máš rokov … my sme sa snažili pól roka .. mame 32 rokov … a v CÁR nám povedali, že nemusíme čakať rok… nakoniec sme zistili problém u muža .. vieme na com sme a nie sme hlavne už ďalej sklamaní každý jeden nevydarený mesiac ..

blavacka321
Dnes o 08:50

@msku ahoj,citim s Tebou,tiez sa snazime asi 8 mesiacov,teraz mame mesiac mozbo dva pauzu lebo riesim ooeraciu,ale nesuvisiacu s gyn.mam skoro 36, ked budem fit riesim folikulometriu..sexejeme kazdy druhy den a nic sa nedeje.min rok som potratila,vtedy to vyslo asi 2-3 mesiac a tento rok sa nic nedeje..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre