ahojte,nasla som nejake diskusie,ale bud velmi stare alebo som sa z nich nic nedozvedela... Je tu niektora ktorej sa dlhsie nedarilo prve dietatko a druhe sa zatial nic nedari? 🙂 Prve nam trvalo rok-pri velkej snahe....Vtedy sme uz mali ist na ivf....Nakoniec sa podarilo,no ale teraz skusame uz 2 roky druhe a nic.zatial ziadne preparaty neuzivam,manzel mal dost zly spg uz predtym...takze moj gynekolog skonstatoval nech ide zase najprv on.... Kedysi som robievala aj ovulacne testy,ale neviem preco-nikdy mi na nich nevysla ovulacia (aj ked som si ich pekne lepila a porovnavala) - den D nejak na tych testoch nenastal :D
My sme pri prvej otehotneli presne po roku a pol,pri druhej sme sa snazili 2 roky a 4 mesiace a tretia a stvrta na prvy sup.mozno sa netreba tak intenzivne snazit a sledovat.ale manzel nech na tie testy ide ked to uz raz mal zhorsene.nam pomohla asi aj praskova maca peruanska,uzivali sme ju obaja len mesiac.prajem nech sa rychlo zadari
Ja som prvu mala na prvy sup..druha sa mi nedarila dlho..ale obaja sme boli Ok...partner bol aj na spermiograme....ja sice endometrioza ale nie nejaka strasna..bez problemov....snazili sme sa asi tak 2-3 roky davnejsie a.potom.sme to nechali tak a neriesili..aj ked tajne som.dufala alw nic nerobila ...nakoniec motyka sama vystrelila a to sme sa fakt nesnazili ani casto ani nic..po 9r co sme boli spolu sa nam narodila dcerka... mne 15r po prvej./.tu som mala s prvym manzelom/...takze..sanca je vzdy.
My sme mali prvú po 2 rokoch, a druhé sa zadarilo nečakane teraz nedávno po roku a pol 🙂
prve po troch mesiacoch a druhe nie a nie, uz dokopy 4 roky...
U nás bolo podobne, prvé sa podarilo po vyše roku snaženia a znovu som otehotnela až po vyše 5 rokoch. Ale my sme ani v prvom ani v druhom prípade neriešili doktorov keď to nešlo.
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/snazime-sa-o-druhe-babo-a-nedari-sa/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/chceme-druhe-babo-a-nedari-sa/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/nedari-sa-mi-otehotniet-viac-ako-rok/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/co-vam-pomohlo-aby-ste-otehotneli/
O prvé sme sa snažili 3 mesiace , o druhé 3 roky .
@bosoriak
@barboritta no praveze tomu nechavame volny priebeh...ale uz zacinam byt nervozna.doteraz to bolo take,ze ked bude...bude.
@alana1 veru.nechapem tomu....Mohla aj mne vzniknut nejaka nova diagnoza? pri druhom je este menej casu ako ked sme boli len dvaja a mohli "kedykolvek" :D
@hopeja vobec?.....
@somavi a doktori co na to?ci nechali ste to na volny priebeh?
My sme sa snazili 8 mes.az som mala biochemicke tehu, nasledne pol roka na to som otehotnela ale v 12.tt sme o babo prisli. Boli smeeste na vselijakych vysetreniach, az endokrinológ zistil, ze mam autóimun.ochorenie SZ. Mesiac po nasadeni liekov som otehotnela a mame krasnu dceru. Spermiogram sme nemali dokonaly, ale dalo sa... o druhe sa snazimr pol roka, est kojim. Vtedy pred pol rokom som bola aj u endokrn.aj gyn.a vsetko bolo v poriadku. Tento mesiac somv zacala brat gynex. Muz berie L-karnitin, co je nadobre zrychlenie spermii, Selezin ACE a renol kvapky. Tak uvidime. Ako pisali vyssie, ide to tazsie, lebo uz sa nemozes snazit kedy chces, lebo tato niekedy zaspi skor ako dieta. 😉
@snehulienka82 endokrinologovi ta poslal gynekolog tvoj? no ved to-z nasho som tak unavena,ze som rada ked sa nam obcas podari mat cas 🙂
@lulu0902 nie, dal mi sice doporucenie, ale je lepsie mat vymenny listok od vseobecneho lekara. moja poistovna nepreplacala jedno zakladne vysetrenie, a furt iba pisali, ze nehradi poistovna. tak ma to nahnevalo, chcela som si to uz uhradit sama (T3 a T4 myslim). Nakoniec som zacala telefonovat a hladat, kde je pricina, tak som sa objednala na hematologiu a na endokrinologiu. Na hematologii bolo vsetko OK, kazdy pol roka mas narok na vysetrenie hradene ZP. No a u endokrinologa mi to hned vyskocilo, ze mam vysoke protilatky proti vlastnej stitnej.
@lulu0902 prve rok a pol a druhe sa uz 2 roky nedari.Kys listovu beriem aj inozitol a aj tak nic.. Vykaslala som sa na to brat vitaminy ale znova beriem na odporucanie lekara... Aj inozitol muz berie vraj to je dobre...
No pomaly sa zacinam zmierit s tym, ze mozno druhe nebude...
Ani nato nemyslim, co mi je dane to bude...
chce to čas
My sme si dali s muzom kuru, ja gynexovu, on renolovu, tak uvidime. Mozno to pomoze. 🙂 treba verit a nestrcat nadej. 🙂
@snehulienka82 A nie je Ti zle z gynexu ? Ja som to skusala aj mm a mali sme pocit ze nam je zle z toho... Taky pocit na srdci akoby slaboat...
@snehulienka82. Slabost
@lu17 nie,vobec, praveze sa citim taka kludnejsia a vyrovnanejsia. trosku nas tlaci cas, kedze by sme chceli stihnut druhe babo do 3 rokov malej. tak ja uz som bola niekedy na nervy, ked sme sa mali snazit a mala nechcela zaspat a pod. myslim, ze mi gynex pomaha sa nejako vyrovnat so situaciou a prijat fakt, ze aj tak bude co ma byt... uz som davnejsie brala gynex, vtedy pomohol, aj ked bolo iba biochemicke, ale predtym 8 mesiacov sa nedarilo vobec. teraz som mala velmi kratku folikularnu fazu, uz na 10. den som mala ovulaciu... a neviem, ci sa za tak kratky cas moze vytvorit dostatocne velky folikul... dnes som 13DC, a vcera som mala este negativny ovu test. takze vnimam uz teraz isty pokrok. Ked ti robi zle, skus znizit davky. ja som brala raz denne 7 kvapiek. ty si kolko brala?
@snehulienka82 Brala som 7 kvapiek potom znizila...ale mam balenie tak ho asi skusim vyuzit po 3 kvapkach.....
Na usg som mala ovulku na 14 den a aj tak po nej som dostala skor ms cca o 4 dni..tak uvidim ako bude dalej..😉
@snehulienka82 naco je dobry ten gynex?to je volnopredajny ci na predpis?
@lulu0902 je volnopredajny, tu je viac info: http://www.energy.sk/sk/menu_x1135x.asp
Dobrý deň, ak by ste niektorá mala záujem mam 2 balenia tohto: https://www.naturlekaren.sk/product/727/harmoni...
Predám 10Eur/kus
Mne to veľmi nevyhovuje, no má to ozaj dobré účinky (kamarátke to pomohlo s menštruaciou)
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lulu0902 tak dva roky uz je dost - nech ide manzel na spermiogram a potom chod ty k lekarovi. Viac sa bohuzial robit neda, neexistuje univerzalna diagnoza. My sme sa o tretie snazili s jednym potratom asi dva roky, ale my sme boli uz "stari" (po 33) a nejako nam to nesurilo. Ak by som takto dlho cakala, tak necakam a idem po vysetreniach.
Drzim palce.