Nedarí sa mi otehotnieť - som psychicky na dne

buxus24
15. jún 2019

Ahojte
asi sa chcem len vyrozpravat.
Viem ze je vela bab ktore to maju horsie a tazsie,no stale ked sa dozviem kto porodil alebo caka babo som z toho psychicky nadne.
O babo sa smazim v podstate 8rokov.Brala som xy vitaminov-nepomohlo,bola som na inseminaciu-nepomohlo, IVF-neuspesne.
Momentalne chodim k homeopatke.
Zatial nic.Ako zmemy vidim,no nie v tom v co uz tak dlho cakam a verim.
Som z toho dost madne.
Dnes mi este brat oznam ze cakali male no jeho priatelka potratila.
Velmi ma to mrzi. No toto ma zlozilo
Ona fajci,aj si vypije,,extra zdravo nezijej.a otehotnela.
Nechapte ma zle.vedela som ze tento rok s tym pridu.
No uz som si myslela,ze po tolkych rokoch snazenia sa to konecne otoci aj k nam...to stastie a budeme rodicmi.
Mam 31 a som bezdetna. Kazdy den dakujem za vsetkp to co mam. No dieta mi v zivote chyba. Uz ani neviem co robit alebo skusit aby sa zadarilo.
Som z toho hotova. Psychicky.
Vdaka za vypocutie
No viem ze cim dlhsie sa nedari,tym viac v depkach som....

ellaella1
15. jún 2019

@buxus24 je dobre, ked svoje emocie, pocity date von...Skuste sa zamerat na ine oblasti, sportujte, cestujte,.....Niekedy nepomaha, ked sa zameriame na nieco velmi. AK nie je vazny zdravotny problem, urcite sa este podari. Homeopatia, no neviem. Asi by som si overila jej vzdelanie, recenzie na nu...Ale mozno viera, ze nieco by malo pomoct urobi svoje 🙂. Drzi velmi prsty!

nika3136
15. jún 2019

@buxus24
Ahoj. Nestrácaj hlavu, si mladá žena!
Viem, že ti to príde ako klišé a že to ani nechceš čítať, ale netlač na pílu, začni myslieť na niečo iné a ono to príde. Osobne poznám ženu, ktorá takto mala problém, začali riešiť bývanie a iné veci, otehotnela rovno s dvojičkami a dnes už majú dokonca 5 krásnych detí.
A že iné žijú nezdravo atď.....
Človek si môže ponadávať, ale taký je bohužiaľ život. Nespravodlivý a krutý. Netreba sa preto porovnávať. Kolegyňa porodila pred rokom v 41-tke svoje prvé.
Držím palce

daniell_ka
15. jún 2019

@buxus24 Netráp sa.Ani ja deti nemám ani ich zatiaľ neplánujem ale počítam s tým, že stať sa môže čokoľvek.Možno sa nedarí pretože ešte nie je ten správny čas.Možno sa tým veľa zaoberáš a psychika robí veľa.Možno máte nejaký zdravotný problém o ktorom neviete a treba ho riešiť.Ale ak ste obaja zdravý pokús sa na to nemyslieť a nebyť v strese.Pozri si napr. čo pomohlo iným.Kyselina listová atď... Ja osobne to beriem tak, že keď príroda mi nedopraje nechám to tak bohužiaľ a nebudem to siliť.Ale určite to ešte nevzdávaj.Prajem ti veľa síl a aby sa ti splnilo to po čom tak túžiš.Pomyselne ti posielam veľa štastíčka 😊

buxus24
autor
15. jún 2019

@ellaella1 overila som si ju. Je dobra... A vidim,ze mi to pomohlo.dakujem za odozvu.
@nika3136 dakujem za precitanie a pismenka...
V tomto obdobi sme riesili byvanie,stahovanie sa,zmenila som pracu...takze si myslim ze myslidnky som mala inde. A nic.... Nevravim ze sa vzdavam ...urcite nie ... No taketo veci ma rania dost hlboko.
Popravde dost som sa zamerala na pracu a som v nej dobra.
Vylety velmi neriesime kedze nas praca dost vystavuje.... A aspon u mna mi zabera aj moj volny cas. Uz len to nie nadavanie,no ,,postazovanie si,,mi trolinku pomoze
@daniell_ka dakujem krasne.ako som spominala...vitaminov som brala az az.... Aj kadejakych doplnkov. Nevravim ze to silim no odkedy som zacala randit,vedela som ze chcem deti co najskor a ze ich chcem aspon 2-3.... Hold clovek mieni Pan Boh meni....
Snazim sa nato nemysliet,no nie vzdy sa to da.
Dakujem za riadky

ildiko36
15. jún 2019

@buxus24 nesmut..ešte stale mas sancu.a si mlada..stastie pride ked ani clovek necaka..len bud pozitivna a nestracaj nadej!!
ja poznam jednu pani ktora tiez 10rokov cakala že otehotnie a nič.rozhodli si zobrat dieta z detskeho domova ..o rok na to ostala tehotna..a teraz maju 2kresne deticky sice len jedno z nich je vlastne

daniell_ka
15. jún 2019

@buxus24 Ja tiež by som najradšej mala čím skôr ale keď na to dôjde tak pochybujem, že sa to podarí práve vtedy.Nespolieham sa na to.

nini1010
15. jún 2019

Keby to tak bolo ze 8 rokov sa obaja bezuspesne snazite a vsetko ostatne je medzi vami fajn,neverim ze by ste si este jedno dietatko neadoptovali.

mogaa
16. jún 2019

@buxus24 a koľko krát si bola na IFK? Málokedy sa zadarí na 1.krát....mala som kolegyňu 4x neúspešná inseminácia, 1x neúspešné IFK, potom išli do Martina na IFK a zadarilo sa🙂netreba sa zatiaľ vzdávať , možno stačí vybrať si iné centrum na IFK.tá kolegyňa mi hovorila že to bol obrovský rozdiel, prvý krát bola v BA, tam jej nasadili hormóny a žiadne premeranie či je správna hladina, nič...v tom Martine jej nasadili hormóny a stále jej robili premeriavania či má správnu hladinu a až potom nasadili oplodnené vajíčko....Predtým musela 2x začínať s hormonálnou prípravou od začiatku lebo nebola správne nastavená na lieky...si ešte stále mladá, ak máš za sebou už viac pokusov tak skús premýšlať aj nad osvojením(adopcia alebo pestúnska starostlivosť)

jarnajar
16. jún 2019

Ak ti práca zasahuje aj do voľného času, tak zmierni tempo. Je to síce únik pred trápením, ale skôr vám z hľadiska plodnosti prospeje, ak "uniknete" spolu s mužom na dovolenke, v kine, na prechádzke v lese, atď. A ani ja som to nechcela počuť, ale prestať to riešiť naozaj funguje. Vo chvíli, keď som sa zlomila a povedala si, že v novom byte bude namiesto detskej samostatná knižnica, vymyslela si pohodlné kresielka na čítanie (s mužom sme tak trochu literárni maniaci), tak som pravdaže otehotnela. My sme sa ale snažili kratšie, no moji rodičia si po mnohých rokoch pred štyridsiatkou tiež povedali dosť, ešte viac sa vrhli na svoje záľuby a odrazu som bola na ceste. A mimochodom, priniesli si ma z dovolenky 🙂

janinah
16. jún 2019

Ako zdravotnik povazujem homeopatiu za stratu času.Mam znamu.ktora porodila v 39r. Po 8 mom pokuse o IVF.nevzdavaj sa.si mlada.

petra7481
16. jún 2019

@buxus24 nemôžeš to riešiť zaoberaj sa niečím iným ono.to príde...pôrodnici rodila jedna prvé v 41 rokoch tiež sa im nedarilo tuším 13 rokov..určite aj na teba príde 😊

83lenka83
16. jún 2019

@buxus24 ak by som tak dlho nemohla otehotniet tak by som to uz na slovensku neriesila, kamoska takto chodila hore dole a 0 bodov, nakoniec jej pomohli vo Viedni, lekar z Viedne sa vyjadril, ze zdravotnictvu na svk neveri a ani jedne vysledky so svk nebral do uvahy, vsetko si musela robit na novo vo Viedni.

janickacrazy
16. jún 2019

@buxus24 moja sesternica otehotnela po 18 rokoch snaženia, je to neuveriteľné, všetci si už mysleli, že sa to nepodarí a predsa sa podarilo, niekedy ked už si človek povie, že "kašlem na to" tak to príde, viem, že je to ťažké, ale dopraj si popri práci aj dovolenku aj nejaké záľuby, napr. tanec, pri tom sa človek dokáže uvoľniť a nemyslieť na nič, alebo niečo iné, aby si bola v pohode, neprehánaj to s prácou, lebo napr. nám sa nedarilo otehu, ked som bola v práci, v strese, čo všetko treba porobiť, odišla som z práce a na další mesiac už boli 2 čiarky, ja som taká, že na to proste potrebujem klud

h_petra
16. jún 2019

Dieťa nepríde za zásluhy za to, že nefajčíš, nepiješ a zdravo žiješ.
Bratova priateľka POTRATILA, preboha, a teba rozloží, že vôbec otehotnela?
Sila

arivederda
16. jún 2019

@buxus24 ahoj. Viem ako sa cítiš. Ja na 100 percent nemôžem mať deti. Je to frustrujúce a čím ďalej tým viac to nejako pociťujem. Tu prázdnotu v dome aj v dusi. Môjmu mužovi je to asi v podstate jedno. Lebo jemu je viac menej všetko jedno. Už je taka povaha. Co sa nedá zmeniť s tým sa treba naučiť žiť. Aj keď je to ťažké. Možno preto mi ho Boh poslal do cesty. Naučiť sa brat veci v živote tak ako prídu. A keď neprídu treba hľadať niečo iné. Avšak nie vždy to ide. Ja mam tiež pocit ze mi treba psychológa ak nie rovno psychiatra. Niekdy sú to stavy úplnej beznadeje. Môj brat ma dvoch totálne rozmaznananych frackov ktori si nič nevážia lebo majú všetko. A to keď vidím ma srdce boli este viac. Ale čo uz. Život je raz taky. Nespravodlivy, nefer. Co s tým? Asi nič. Len dúfat a čakať ze možno raz motyka vystrelí ak je ešte nadej. Ú nás nádej nie je takže len tíško trpieť všetku tú decku radosť dookola a tváriť sa ze aj ty si šťastný aj keď v srdci krvacas a kricis.

arivederda
16. jún 2019

@h_petra ja ju chápem. Aj mňa by to nastvalo. Takéto ženy si vôbec nevážia svoje telo a to ze sú zdravé. A to ma vyslovene vytáča. Keď tehotná žena pije fajčí a ide týždeň pred pôrodom do krčmy a ze dám si len malé pivo co ak to na ma príde. Aj takýto príbeh som počula a dosť to boli hlavne zeny ktoré po deťoch túžia robia pre to všetko a nič. Úplne nič. Ale asi ten pocit nepoznáš takze to chápať nemôžeš.

mette7
16. jún 2019

Toto nepochopi taka ktora si takym nepresla, ani necitaj take kde neni pochopenie pre tvoju bolest..bola som tiez na tom tak ako ty pises,presli sme vela prekazok pocas ivf...dockali sme sa štastneho konca, sice az pred 38narodkami, ale prislo to,moc ti drzim palce aby si sa nevzdavala a vzdy nasla silu ist dalej, verim ze aj tebe bude dopriate ❤️

alica311
16. jún 2019

Kolko ivf mas za sebou ? Ak len jedno, tak by som financie dala skor do dalsich pokusov na ivf ako homeopatia, to je podla mna v tomto pripade vyhodene peniaze. Mam to nastudovane, viac nez dost. Ak mas problem ty, tak na zenske problemy, je najlepsie z alternativnych veci, tradicna cinska medicina.

natalia11111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h_petra
16. jún 2019

@arivederda ona niekde pisala, ze bratova frajerka pred porodom chodila na pivo?
Fajcila pred otehotnenim, pila alkohol ako vacsina populacie, potom zrejme otehotnela a potratila.
Pisatelka problemu ale vidi iba to, ze ina otehotnela. Bolest z potratu, ktoru ta zena isto preziva uz nevidi.
K comu to ty teda porovnavas?
Aj ja pijem alkohol tak normalne bezne, jem maso, mlieko, vajcia, sunky, nijak zvlast zdravo sa nestravujem a teraz co, nemam si dovolit otehotniet?

arivederda
16. jún 2019

@h_petra ja som písala ze aj takýto príbeh poznám. Nevravím ze konkrétne jej bratova frajerka. Každému prajem bábätko ale isto nie nezodpovedným matkám aj budúcim.

h_petra
16. jún 2019

@arivederda otras!!!

neluskas
16. jún 2019

@buxus24 ahoj a po tej zdravotnej stránke je všetko v poriadku? myslim teda z gynekologickeho hľadiska

daniell_ka
16. jún 2019

Ja si myslím, že všetko sa pre niečo deje.Ale netreba za to viniť druhého.Koľko žien nemohlo otehotnieť a keď sa to konečne podarilo tak sa k tým deťom chovajú ajtak zle alebo sú z nich rozmaznané fracky.Vždy všetko len chceme a keď už to máme tak si to nevážime.Dieťa príde keď má prísť si myslím.A tam kde nemá nepríde.Alebo je niečo zle čo sme si doposiaľ nevšimli a nepríde dokým sa to nezmení.Mamine povedali, že deti mať nebude.Má 3.Ja osobne sa zmierim so svojím osudom a nepôjdem na žiadne umelé oplodnenie.Proste to beriem tak, že všetko je ako má byť.Netreba sa hlavne ľutovať pretože my ženy sme bojovníčky a musíme veriť, že všetko je v poriadku a aj bude.

buxus24
autor
17. jún 2019

Vdaka baby za kazdu reakciu.

Ja doprajem babo vazne kazdemu.... Nepoznate ma,takze som cakala aj taketo reakcie ze zavidim a neviem co.....Nezavidim.nemam preco. Ak chcu a zadari sa.super. O bratovi som vravela ze tento rok budu mat babo.aj sa stalo.
Viem cim si prechadza.No pre nu je potechou ze uz jedno dieta ma.Nie je bratove no ma ju rad ako vlastnu. Verim ze sa im zadari skoro. A prajem im to.

Ak by sa dalo pracu by som neriesila,no praca ma bavi.je sice dost narocna mam pod sebou cca 19 ludi.takze to znamena vediet kto co robi,zadelit ich,kontrolovat. V zmluve mam ze musim byt na mt stale.takze do 22:00 som s mt ak by nieco vyskocilo.Aj financne je to super.
Popravde na vylety velmi cas nie je no tento rok som si povedala,ze to zmenim.na jednom sme tent o rok uz boli a chystame sa na dalsi.

A ano viem ze nic nejde len tak. Homeopatiu som skusila.aj ked viem ze vela ludi je proti nej,no za vyskusanie nic nedam.

Chystam sa na IVF.no kto si tym neprechadzal,nevie ako to je financne narocne.o psychike ani nevravim...chcela som aby sme si tetaz oddychli... A to aj robime.aspon sa snazime.

V dnesnej dobe ide vsetko tak rychlo.doba je strasne uponahlana.
Pre niekoho mam malo rokov no ak sa snazite tak dlho ci uz za pomoci lekarov alebo bez nich...pride vam to ze uz ste stara.

Ano vsetko pride ked ma. Len ta doba je dlha a bolestiva

Pre niekoho mam malo rokov,n

83lenka83
17. jún 2019

Bolo to aj kedysi, nie kazdy moze mat v zivote vsetko, ten kto ma mat deti tak ich bude mat a ten kto na to nie je predurceny tak by nemal tlacit na pilu silou mocou, nir pre srandu to tak v prirode funguje, aku geneticku predispoziciu maju taketo deti? Podla mna nic moc, preco je teraz tolko deti adhd, opozdeny vyvoj, cukrovka, leukemia, alergia a podobne, je to nahoda? Podla mna nie, umelo vytvarat a udrziavat tehotenstva na hormonoch nie je len tak.

natalia11111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarnajar
17. jún 2019

@83lenka83 Ale v minulosti ľudia aj zomierali na banálne choroby, dnes nie, lebo sa medicína v ich liečbe posunula. Odsudzuješ teda modernú liečbu všeobecne? Veď to je to isté, aj v liečbe neplodnosti je dnes medicína úplne inde, tak prečo to nevyužiť.

83lenka83
17. jún 2019

@jarnajar neodcudzujem medicinu, doprajem babo kazdemu ale ja by som napriklad nesla do hormonalnej liecby a umeleho oplodnenia, skusila by som prefuk, vitaminy a pod., do niecoho tak invazivneho nie.

jarnajar
17. jún 2019

@83lenka83 Asi ani ja nie, ale je dobre, že páry majú aj takéto možnosti. Rešpektujem ich voľbu a držím palce.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre