Nedarí sa mi otehotnieť

simonkatomiova
19. aug 2024

Spravila som pred cca rokom veľkú chybu, ktorú teraz ľutujem, bola som na kyretazi, pretože som som sa bála, že nie som pripravená, že to nezvládnem ešte a dosť som sa v tehotenstve zmenila, mala som až odpor k dieťaťu, ktoré som čakala.. sama nechápem do teraz, ako som sa mohla tak zmeniť, môj gyn. Mi povedal že to bude asi zmenou hormónov a pod..
A teraz mám taký pocit viny, chcela by som všetko vrátiť späť a už sa mi nedarí otehotnieť 🙇
Stalo sa vám to už? Alebo mi viete poradiť, nejaké bilinky, alebo vitamíny... Ja už fakt neviem, bojím sa že už nikdy mať dieťa nebudem...

ina2405
19. aug 2024

@simonkatomiova ten pocit viny je normálny, nenapíšem ti, že netráp sa tým. Asi by som len prosila o odpustenie to nenarodené dieťa, že nedostalo šancu. Čo sa týka otehotnenia, si si istá, že zas nenadobudneš podobný pocit ako pri prvom? Lebo aj vtedy budú pracovať hormóny. S gynekológom by som sa poradila, ako podporiť organizmus, či je všetko v poriadku po telesnej stránke. Tu sa často v diskusiách píše veľmi ľahko, že tvoje telo, tvoja voľba. Ale s následkami rozhodnutí sa potom žena môže ťažko vysporiadať celý život... Držím palce, aby si našla zmierenie s minulosťou a už nezopakovala podobnú chybu. ❤️‍🩹

kiki68
19. aug 2024

Mozno mala byt namiesto kyretaze terapia u psychologa, hormony vedia robit svoje. Zial poznam ludi, co si prve dieta nejak spravili a nechali si ho tak nejak nahodou, o rok a pol chceli druhe s tym, ze vsetko je super a uz nikdy to neprislo. Dve kamosky mam taketo. Planovali si tak, ze budu mat max 2-2,5 roka medzi detmi rozdiel. Ze to urcite vyjde. Maju uz velke deti, jedinacikov. Pritom to nechapu, ten isty muz, vek pri prvom jedna 22 a druha 26. Musis dufat a patrat po moznych problemoch po tej kyretazi a celkovo .

senan
20. aug 2024

@simonkatomiova kamoska mala podobny problem a uplne jej stacilo vymenit gynekologa. ja nechcem tvrdit ze by bol neschopny alebo nieco, ale pan doktor pavlita jej s tymto problemom pomohol raz dva. dokonca spravil aj nejake vysetrenia navyse za ktore nic nepytal.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre