"Návod" ako mať trojičky

mamiedi
10. okt 2012

Priznávam, že v súčasnosti ešte bábätká nechceme, lebo Edinka nám teraz išla do škôlky a ja chcem ísť pracovať. 😒 Nedávno som mala aj psychické dno... 🙄
Viem len, že vždy som chcela mať 4 deti. 😀 Veštkyňa mi dokonca vyveštila, že budem mať dcérku a potom trojičky. 😅 V poslednom čase mi to naozaj veľa vŕta v hlave, že by som nebola proti, ale dá sa ísť naisto? 😖 Možno je pre niekoho moja otázka "blbá", ale ako ísť naisto? Ako dosiahnuť, aby (keď sa tak rozhodneme, že Edinka môže mať súrodencov) sme mali naisto trojičky alebo aspoň dvojičky? 😔 V podstate máme tú "možnosť" aj z mojej, aj z manželovej strany... 😀

liz_lemon
11. okt 2012

@mamiedi pises, ze si bola psychicky na dne, a to mas len jedno dieta, ako chces zvladnut mat dalsie 3 deti naraz?

tynamartina
11. okt 2012

@mamiedi šanca mať trojičky prirodzenou formou je malá . Nechápem že chceš trojičky , veď už len donosiť dvojičky je náročné a trojičky to je veľké riziko aj pre tie deti, rodia sa predčasne, a stým spojené kompilácie,postihnutia a to už nehovorím o tom že je až 10násobne vyššia pravdepodobnosť úmrtia.Ešte som nepočula že by sa narodili trojičky niekomu kto si to želal. Hovorí sa tomu zákon schválnosti.

alena16
11. okt 2012

@mamiedi Chod na umele oplodnenie a daj si vlozit viac embryok. Tak ale neviem ci je to az taka "sranda" mat trojicky, aj co sa tyka nervov, fyzickej a financnej zataze... Nemas nahodou len take romanticke predstavy, ake je to super mat trojicky?

juliagregor
11. okt 2012

mať trojičky je strašne náročné, osobne obdivujem všetky maminky, ktore poznám... je veľké šťastie, ked sa deti narodia veľké, krásne a hlavne zdravé...🙂
v TV ukazuju len zdravé deti, ale predčasníčkov v inkubátoroch už nie...

užívaj si dcerku, teš sa zo života, a čo sa má stať sa aj stane...

zlatovlaska123
11. okt 2012

Toto je nejaká divná otázka... Nie, nedá sa to naplánovať, to by si už ako matka mohla vedieť 😀 Keď máš psychické dno pri jednom dieťati, pri štyroch sa môže stať, že skončíš na psychiatrii 😀

sisinka78
11. okt 2012

Ja mám doma 3 deti a z toho dvojičky chlapcov. Tehotenstvo bolo riadne zaťažujúce organizmus aj psychiku a to som nemala takmer žiadne problémy. Mala som šťastie že sa mi narodili v termine a s vahou normalne donosených noverodencov cca 3kg každý. Neviem si predstaviť čo je to nosiť 3 detičky. Váž si čo máš a nechaj tomu normálny priebeh, nehovoriac o tom čo je mať v dnešnej dobe 4 deti.

janullienka
11. okt 2012

Tak ja mám doma dvojičky a už tie dajú dosť zabrať, neviem si predstaviť aká makačka to musí byť s trojičkami. Dve alebo tri deti, rovnako oblečené, sediace v kočiariku, to fakt krásne vyzerá, ale zvládnuť tehotenstvo a potom tú starostlivosť, to je už iná realita. Ak pred mamičkami s dvojičkami klobúk dolu, tak trojičkovským mamičkám navrhujem metál 🙂 A návod ako mať dvojičky alebo trojičky? Dať si vložiť dve alebo tri embryá a dúfať, že sa uchytia a ďalej nepodelia, lebo potom by tých detí bolo naraz trošku viacej 🙂

klincek
11. okt 2012

navod asi nie je, jedine spolahnut sa na nahodu. ale kazda mama aspon dvojiciek ti povie, aby si si dala pozor na zelania..niekde som citala, ze dvojicky ma len ten, kto sa o ne dokaze postarat-nechapala som, co vsetko zahrna slovko "dokaze"..po viac nez roku som pochopila a bojim sa buducnosti. a to mam "len" tie dvojicky a viac deti urcite mat nebudem..

mamiedi
autor
11. okt 2012

@liz_lemon Psychicky na dne som nebola kvôli dcérke, bol to iný prípad a už sa cítim skvele, len ešte musím brať lieky, ale aj to najslabšie..

mamiedi
autor
11. okt 2012

@tynamartina O týchto veciach som nevedela, ale ďakujem, že si ma o tom informovala 🙂

mamiedi
autor
11. okt 2012

@alena16 Môže byť, ale vlastne aj preto, že som počula, že s cisárskym sa dá rodiť iba tri-krát, to je pravda vôbec?

mamiedi
autor
11. okt 2012

@juliagregor Ďakujem Ti, beriem na vedomie Tvoju radu.. 🙂

mamiedi
autor
11. okt 2012

@zlatovlaska123 Na psychiatrii som už bola, ale ani náhodou nie kvôli svojmmu dieťaťu!!!

mamiedi
autor
11. okt 2012

@klincek Môže byť, spoľahnúť sa náhodu... Len to bola otázka, proste bola by som rada! 🙂 Ale v podstate si myslím, že aj tak bude ako má byť.. 😉

mataharyy
11. okt 2012

Já jsem jako malá vždy chtěla dvojčata, predispozice by i byla, no u prvního to nevyšlo, u druhého taky ne a teď u třetího dítěte byla jedna z prvních otázek, zda je jen jedno 😅 Jasně hlavu bych si neustřelila, ale ta představa čtyřech dětí, z toho dvou stejně velkých, už těhotenství by mě asi zničilo, no a potom ani nemluvím 😅 Děti máme v rozmezí dvou let a přijde mi to tak akorát, někdy náročnější, jindy je to výhoda, ale dvojčata by byla záhul, o trojčatech ani nemluvím 🤐 Jináč dle mého je to risk, nešla bych na umělé oplodnění, jen proto abych měla trojčata, nešla bych tam vůbec, pokud bych (jako že chvála bohu mám) měla jinou možnost. Přijde mi to jako rozmar, stejná hloupost jako nechat si udělat císařský řez jen z rozmaru... Prostě pokud to nepotřebuji ze zdravotního důvodu, tak proč to podstupovat? 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre