Nasonex a možné tehotenstvo

23. okt 2024

Snazime sa momentalne o babo, a mam brat nasonex sprej. Mam po ovulke cize neviem ci sa podarilo, zatial som si sprej dala 1 den. Mam pockat s nim alebo myslite ze moze sa davat?

janinah
23. okt 2024

Nedávať

autor
23. okt 2024

@janinah vdaka.

kacena4
23. okt 2024

ja som ho brala aj v tehu, takze neboj, dr vysvetlil, ze je to minimalne mnozstvo cielene na sliznicu nosa

uhnakova
23. okt 2024

Je to len lokálny liek, nemusíš ho vysádzať a už vôbec nie, keď ešte ani nevieš, či si tehotná.

autor
23. okt 2024

@kacena4
@uhnakova

Dakujem ste zlate!

lucia147852
23. okt 2024

Brala som väčšiu časť teho. Dokonca aj vdychovacie kortiko. Je to lokálne.

janinah
23. okt 2024

Manžel je orl dr.,nasonex tehotným neordinuje.Neexistuju nijake dôkazy,či môže škodiť ani nijake dôkazy ci je 100% neskodny v tehotenstve.Pri googleni o pôsobení lokálnych liekov sa dočítaš napr.toto...
Osobitnou cestou podávania je lokálna aplikácia, pri ktorej sa vhodne pripravené lieky podávajú na kožu,
sliznice, do telesných dutín, prípadne hlbších tkanív naopak so zámerom docieliť čo najmenšiu absorpciu
do systémového krvného obehu (menšie riziko nežiaducich účinkov). Zároveň sa pri takomto spôsobe podávania
očakáva čo najvýznamnejšie pôsobenie účinných látok priamo v mieste patologického procesu (napr. lokálna
aplikácia kortikoidnej masti na kožu pri atopickom ekzéme). Ani pri tejto aplikácii však v mnohých prípadoch
nemôžeme vylúčiť určitý stupeň absorpcie lieku do systémového krvného obehu.

autor
23. okt 2024

@janinah dakujem za info priamo od Dr 🙂 stale mi nieco vravi ze to nebrat a pockat, tak budem sa toho drzat 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre