Najväčšia šanca otehotnenia po MA

6. máj 2022

Ahojte, som po prekonani MA v prvom trimestri. Pricinu zial neviem kedze islo "iba" o prvy potrat.
Kedy je podla vas alebo podla skusenosti najlepsia sanca znova otehotniet?
Uz som takmer 2 mesiace od kyretu, 1.MS za sebou, kontrola a vsetko bolo v poriadku.
Avsak Dr. mi odporucila aj napriek tomu cakat 3-6 mesiacov. Mne sa to zda celkom dlha doba.
Myslite ze je lepsie sa uz pokusat po tych 3. cykloch alebo tomu nechat viac casu?

Dakujem 🙂

e1i
6. máj 2022

ak bola kyretaz tak naskor o 3m, tak povedali v car aj ked som ju nemala.moj dr mi kazal 6m ale isla som podla car a dalsi vklad bol uspesny. takisto teraz po mmt som mala po 3m vklad a uspesne

anjelicek26
6. máj 2022

Tie tri mesiace maju zmysel - pretoze pri kyrete proste daju dole celu stielku maternice. Keby otehotnies skor - ta stielka moze byt tenka, babo zle vyzivene - a zas potrat, proste je tam zvysene riziko... alebo ze sa neuchyti vobec... my sme pockali, snazime sa teraz len druhy mesiac poriadne...

autor
6. máj 2022

jasne tie 3.mesiace chapem, to aj pockame...ale ma nejaky zmysel cakat aj viac ako tie 3.mesiace? dajme tomu pol roka?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra_bororo
6. máj 2022

Ja som v 10 tt mala MA, a aj moja Dr. aj v nemocnici povedali, ze staci pockat 1 menzes a mozme sa opat snazit. Kyret bol pred Vianocami. Zacali sme sa snazit od konca januara a nic...nakoniec sa nam to podarilo v marci, cize po 2 menzesoch a momentalne som v 9 tt, tak snad to uz dokopeme do uspesneho konca.

autor
9. máj 2022

@petra_bororo super, tak drzim palce🍀

marhulka2022
9. máj 2022

Ja som mala MA v polovici aprila v 10+6 zajtra ma prist menzes a KET mi naplanovali v 2 ms cykle koncom juna..

agata610
13. máj 2022

MA v 10tt začali sme sa snažiť po prvej menstruacii, podarilo sa až po pól roku ,dnes má synček už takmer rok 🙂 vtedy som ohľadne toho veľa čítala a rozhodla som sa nečakat ani tie tri mesiace vraj po kyrete je vyššia šanca na otehotnenie do toho pól roka ( neviem či je to pravda ) ale na prvé sme čakali 2 roky a skončilo to MA a druhé 5 mesiacov a mame krásneho chlapca .držím palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre