Nadváha a snaha o dieťa

8. okt 2024

Ahojte
Chcela by som si vypocut Vas nazor
Mame s muzom 5r dceru,ked som otehotnela vazila som 57kg a teraz po 5tich rokoch sa snazime o druhe od jula a zatial nic.Viem ze to je kratko,dcera sa podarila hned ako sme sa rozhodli,ze uz nam je dvom smutno.. ale ja som pri malej pribrala 30kg aj kvoli stitnej zlaze,mala sa narodila v 7.mesiaci moj organizmus sa zasekol odvtedy ani kilo dole..Xy diet,jedalnickov,treningov vzdy islo dole max 5-7kil a vzapati sa to vratilo a potom uz nic
Momentalne vazim 87kg co je na moju vysku dost,myslite ze to ze nam to doteraz nevyslo ovplyvnuje aj moja vaha?
Dakujem

jaskolka
8. okt 2024

Ja som 3 x otehotnela pri takej vyššej váhe, vždy to šlo ľahko a bez problémov.

colsami
8. okt 2024

Mam kamosku, ktora zvladla dve tehotenstva pri velmi vysokej vahe, urcite mala nad 110kg na obycajnu cca 170cm vysku. Samozrejme poznam aj take, co otehotneli az vtedy ked schudli.

Plati vo vseobecnosti pravidlo, ze vyrazna obezita je nepriazniva pre otehotnenie ako take, samozrejme aj pre samotne tehotenstvo a porod. Nebolo by naozaj lepsie najprv sa dat "do poriadku" pred dalsim tehotenstvom? Ak mas z povodnych 57kg + 30kg, je to fakt strasne vela ze si pribrala 50% svojej vahy. To hovorim teraz cisto zo zdravotneho hladiska. Aby to po druhom nabrati v tehotenstve + porode nebolo este horsie...

Neexistuje ze ak mas dlhodobo deficit co sa tyka prijmu + primerany pohyb, aby si neschudla viac nez 5kg. Len Ty vies, ci je to naozaj "neda sa" a aka je Tvoja disciplina. Samozrejme, ak mas vsetky vysetrenia spravene, ze tam nie je aj zdravotny podklad.
Verim ze to vezmes v dobrom, tak to aj myslim.

earlgrey
8. okt 2024

Netuším, ale u mňa váha zohrala veľkú rolu...keď som bola obézna, nemala som plodné dni, menštruáciu atď. keď som schudla, všetko sa vrátilo do normálu a otehotnela som hneď 😃...potom som zase pribrala a zase nemala ani menštruáciu....zase som schudla a opäť všetko OK...ale poznám ženy, ktoré majú cez 100kg a rodia jedna radosť...myslím, že je to individuálne...

mondolina
8. okt 2024

snažíte sa dva mesiace? 🙈 plodnosť sa za 5 rokov zmenila.
chudnutie je rovnica príjem výdaj.
na štítnu žľazu sa liečiš?

hugoboss1923
8. okt 2024

S váhou sa netráp, tá na to nemá žiaden vplyv (vlastná skúsenosť). Rád by som ale vedel, prečo hľadáš chybu v sebe, a nie v partnerovi.

anavixy
8. okt 2024

Moze a nemusi. Pokial tvoja nadvaha neovplyvnuje tvoj cyklus, tak zrejme neovplyvni ani plodnost a problem bude inde. Ale na to aby sa dalo povedat, ze mate problem je treba sa neuspesne snazit o dost dlhsie nez od jula. Drzim palce 🍀

pininka1
8. okt 2024

Problém bude skôr ta štítna žľaza. Ja som otehotnela s oveľa väčšou váhou úplne bez problémov

nikpa
8. okt 2024

Máš problém so štítnou žľazou, tam hľadaj problém, nie v tvojej váhe. 87kg nie je nič extra ale zase ani žiadna tragédia.

janetinka27
8. okt 2024

Ahoj, vaha sanotna nemusi byt problem, ale mnozstvo tuku a jeho vplyv na cyklus moze byt problem. Treba zistit, ci mas ovulaciu a zmerat hladinu progesteronu 7 dni po ovu.
Su zeny, ktore otehotneju s vahou 130 kg, lenze neplati to vseobecne. Su aj dalsie vplyvy na plodnost, napriklad dostatocna vyziva, pohyb, myslienky, stres, spravne nacasovanie... ovulacia je nevyhnutna

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre