S manzelom sa snazime uz nejaky ten rok o dieta, stale bezuspesne. Zistili mu zly spermiogram, konkretne 1% morfologiu. Ja tiez mam nabeh na pcos, sme pribrati a chcela by som zdravsie zit, respektive ja uz tak zijem, varim si zdravo, cvicim, zbavujem sa stresu, beriem vitaminy, ale tiez obcas polavim, ked nevidim v nom podporu (viem, moja chyba, ale kto dietoval a mal to doma, tak pochopi...). Ale neviem ako k tomu presvedcit draheho :( nutit ho nechcem, lebo to ma opacny efekt. Pritom on chce babo viac ako ja, ale zmenit zivotospravu nechce. Mne to tiez vadi, ze vlastne musim varit 2 rozne jedla, moje jedlo ani neochutna a to som vyborna kucharka, takze nejde o zlu chut ale akokeby proste princip. Ked ho poprosim, aby sa aspon denne neladoval sladkym, tak to ignoruje. Co mam na neho vyskusat? Takto nam hrozi umele oplodnenie, s ktorym ja nie som stotoznena.
@lenkakravcova on si nakupuje
Ked nechce, tak ho nenut. Ak chce dieta, sam sa musi uvedomit.
Ak mas pevnu volu, pojde ti to. A nebudu ti vadit ani kvanta sladkosti doma.
@veronikaszabova so sladkostami ani nemam problem, to ma nelaka. Ale vyhybam sa pecivu a on denne si kupuje na ranajky cerstve rozky. Alebo skor ked varim jemu, tak niekedy som uz leniva uvarit sebe a zjem aj to - napriklad vyprazane a klasicke slovenske jedla a potom ked si dam, tak mam vycitky a uz zjem vsetko, aj to pecivo.
Čo znamená “sme pribrati?”
Tak teda nemas pevnu volu, v tom bude problem. Nezvalovala by som to na muza...
Ja tiez doma varim na 2x - rodine a mne. A som s tym OK...
@jaass podla BMI obezni
Tak to nechaj tak.Moj muž tiez má kg navyše, malo ovocia, vynecháva stravu večer zje toho veľa som si myslela, keď ochorel na Covid, že sa zľakne a trocha sa bude starať čo si vloží do úst, ale nie.Raz bude vzorom aj pre Vaše dieťa mal by sa uvedomiť.X rokov sa snažím o zmenu, ale je svojpravny je to jeho zdravie uz sa nerozculujem
@veronikaszabova no nemam cely cas, preto by som ho potrebovala ako sparing partnera. Preto sa pytam tych, ktorym sa podarilo nejakym sposobom navnadit na to ich polovicku
Veď aj rožok si môže kúpiť zdravší, alebo celozrnný chlieb.Ak ste obézni to je zle je tam riziko viacerých chorob
@luccija viem
Var len jedno jedlo
Moja sesternica tiež mala veľa kíl a chcela babo. Jej muž bol tiež obézny a nakoniec bola chyba čisto v nej. Musela schudnúť inak mala smolu.
Prestan vysmazat, maso bude pecene, dusene, pripadne pre teba varene. Ryba tiez. Ked chce smazene, nech si objedna donasku. Tuku na pripravu pouzivaj co najmenej. Garantujem ti, ze na chuti gulasu, segedinskeho, borscu a duseneho masa to na chuti nepoznat, ci tam das tri lyzice oleja, alebo jednu. Odober si a jemu zahusti, raz tak budes varit detom, ze odoberies im a vam potom dochutis. Tie rozky by neboli az takym problemom, teda ak ich nezje denne pat, ale co je na nich. Rob natierky zo sosovice, ciceru, rybaciu, tuniakovu. Zdravsie a vyzivovo neporovnatelne s nejakou salamou alebo tavenym syrom. Tvrdy syr kupis aj nizkotucny a su vyborne. So sladkostami ty problem nemas, ked si ich kupi on, s tym uz vela nenarobis. Ty nemusis drzat drasticku dietu, ak das dolu 2-3 kg mesacne (co je idealne tempo chudnutia, v lete to uz bude na tebe vidiet. Mozno to bude pre neho najvacsia motivacia. A ty to nevzdavaj, ak raz za cas svoje zdravsie stravovanie porusis. Ides dalej, raz do ciela prides. Stiahni si aplikaciu kaloricke tabulky a zistis coho kolko mas zjest a kg pojdu dolu aj bez hladovania. Mozno sa aj tvoj manzel preberie, ak mu tam nahadzes vsetko, co za den zjedol. A ked das dolu kg a zacne sa po tebe otacat viac muzov, hadam to nakopne aj jeho. TY mas v rukach stravovanie vasej rodiny. Nekupis na pecenie bocik, ale kuracinu. Neurobis ako prilohu knedlu ale kuskus. Musis ale pomaly a postupne. Drzim palce
@elizabet173 dakujem❤️❤️❤️ Toto si odfotim, dost ma to povzbudilo
Chlapov casto nezmenis moj by sa na to urcite nedal jednoducho ho nenut ja si kolko razy dam jednoduchsie lahsie jedla ale on musi maso hlavne bravcove robi dost fyzicky denne 12 hodin takze sa potrebuje vecer poriadne najest
Nemas za co, pomocou kalorickych tabuliek schudla uz teraz hadam aj 30 kg moja znama. Vyskusala vsetky diety sveta, vacsina pomohla, no ked sa vratila k normalnemu ( pre nu) stravovaniu, nabrala vsetko spat, plus par kg navyse. Potom konecne pochopila, ze drasticke obmedzovanie nie je cestou. Vari si beznu slovensku kuchynu, ale vysmazane len ryba na Vianoce a rezen na Velku noc. Ostatne s minimom tuku, ziadne zasmazky a zatrepky do polievok, ale rozmixovana zelenina. Ona tiez sladke nemusi, slane si nekupuje, raz za cas si upecie slany zemiakovy osuch k polievke, ale odrezie dve porcie a ostatne do mraznicky. Ma zasadu, ze nikdy nesmie ist nakupovat hladna a vzdy si najde cas na jedlo pat, sest krat denne, aj keby sa co robilo. V 60 rokoch vyzera lepsie ako v 50 a lutuje, ze takto pomaly bez tyrania nechudla uz davno. No chcela dat dolu za par mesiacov to, co naberala roky
Asi sa budete musieť nejak dohodnúť na kompromise. No a umelé oplodnenie, určite má vačšiu úspešnosť v 30 ako v 35+, takže stotožnenie-nestotožnenie, čas beží. Ja by som asi nemohla žiť s mužom, čo sa nezdravo stravuje. Celkovo je to pre mňa součást zivotného štýlu.
Odporúčam si pozrieť nejaké recepty pre deti, je tam schovaná zelenina tak, že človek ani nespozná, iba to dochutiš 😁 môj muž má najradšej vyprážané, ale mne sa to nechce robiť, tak ma pečené a basta. Naposledy som robila zapekané cestoviny a v tej syrovej omáčke bol rozmixovany celý karfiol. 😁Takže skús mu to takto kamuflovať. Avšak, môžeš sa snažíť koľko chceš, pokiaľ si nakladá za dvoch a nemá pohyb, zdravá strava mu s obezitou nepohne.
Ja by som to riešila tak, že by som varila len zdravo, žiadne dve verzie. Keď nechce také jesť, nech si varí sám a možno z pohodlnosti radšej prejde na zdravšiu stravu.
@thoughtfulweirdo ani nie, veceru som si taku spravila a on si dal piect jelito 🙈
@gabika128 Nastastie zeleninu lubi, casto robim salaty ale on si to da ako prilohu k masu a nejakej dalsie prilohe.
Vsak prave to, ze ked nechce, nepohnem s nim. Len neviem co ho namotivuje, ked ani splodenie dietata nie :(
A urobit salat - ladovy, paprika, uhorka, paradajka, dresing a do neho mu dat pokrajane na prirodno urobene kuracie prsia? K tomu v hriankovaci opeceny chlieb. Alebo do salatu tuniaka a varene vajicko. Nedal by to? Ak nie, nechaj ho tak, stravuj sa zdravo ty a jeho sa snaz vytiahnut kazdy den na polhodinovu prechadzku v rychlejsom tempe. Ked das dolu par kg, zmen uces, farbu vlasov, kup si nove handry, mozno ho nakopne to, ze sa bude o teba bat 🙂
Dobre že on si urobí niečo iné okraz dva tri krát ale keď si bude musieť vyvárať polroka tak uvidíš že to robiť nebude
Tak nevar 2x, var len zdravo... A bude jesť... Ono pribrati je niekto kto ma par kilo naviac obézni človek žiaľ už nie je pribrati...
Ak po dieťati túži musí priniesť žiaľ aj nejakú obetu.... A pečivo nie je príčina obezity, ja som pečivo nevynechala a aj tak schudla cez 13kg...vsetko je o množstve....
Namiesto snaženia griluj alebo pec, dus, testuj stačí minnimum oleja, vyberá chudsie mäsa, namiesto sálamu kvalitnú šunku. Syry nie rozotieratelne ale kupuj tvrdé do nejakých 20 perc tuku v sušine, jogurty biele. Tvaroh nízko tučný, cottage... Zahustovat múkou nie je nutné zahustit dokážeš aj keď trochu zeleniny rozmixujed, alebo ak máš zemiak rozmixujed ten, omáčku vyredukujes... Zarad viac strukovín, 1-2x do týždňa ryby, viac zeleniny a určite to pôjde....
@arabellka1 preco nenapises sem, urcite si to rado precita viac zien
@arabellka1 a kto vravi ze to tu mas predavat a ponukat, staci povedať názov vyrobku. To nema byt preco stiahnute. Aj bezne doplnky typu femibion si tu zeny odporucaju a je to okej. Ale ak das rovno prispevok v style MLM, jasne ze to niekomu vadi. Ked chces poradit da sa povedat aj len názov cim chces poradit. Pretoze ked napises, ze poradis v sprave u väčšiny ludi to evokuje ze ich v správe budes nahovarat a tlacit na nich s kupou. Lepsie je napisat o aky produkt ide
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Doma mate zásobu sladkého, že sa ním laduje, či denne chodí pren do obchodu?