Môžu ovulačné testy nefungovať?

Ahojte dievcata, mam 28-dnovy cyklus a robim si ovulacne testy cca od 8. dna a dnes je to zhruba17. den a test stale neukazuje druhu ciarocku..ani len slabulinku...myslite ze mozu testy nefugovat..? uz mi napadaju aj katastroficke scenare typu nefungujuci vajecnik...snazime sa len druhy mesiac, zatial nepanikarim..🙂 len ma to tak zaujima ze co sa tak moze diat...testy su rapidclear...Dakujem 🙂

sibalka21
7. jan 2017

@orechova_skrupina Mozes mat anovulacne cykly, alebo len posunutu ovulku.... Nemyslim si ze ked si robis testy stale, tak by boli vsetky chybne... To by bola velmi velka nahoda... Skasaj dalej, mozno sa ti len posunula... Ale myslim, ze pokial sa snazite len druhy mesiac, ovu testy ani netreba, staci sa lubit kazdy druhy treti den ;)

catherinah
7. jan 2017

Robis ich spravne? T.j. dvakrat denne - dopoludia a podvecer a nepit dve hodiny predtym?

erickatt
7. jan 2017

@orechova_skrupina možno len ,, zamrzli" v tejto zime

lilyianka
7. jan 2017

@orechova_skrupina tento mesiac nemusís ovulovat alebo nemas ovulku v strede cyklu 😉

orechova_skrupina
autor
7. jan 2017

Robim len raz denne poobede vzdy o tom istom case...a nepitie dodrziavam 🙂 asi zacnem aj merat teplotu alebo co 🙂

eliska13
7. jan 2017

@orechova_skrupina ja som pri pravidelnom 30 dnovom cykle otehotnela 4 dní pred menzesom ovu nemusíš mat v polovici cyklu,alebo nemáš ovulaciu

sykorkauhliarka
7. jan 2017

pri merani bazalnej usetris ..aj seba aj peniaze. ja som si kupila teplomer a teplota uz pod 37 stupnov neklesla :D potom uz bol test pozitivny

orsi_h
7. jan 2017

Ked sa snazite druhy mesiac tak kasli na testy.. zbytocne sa zavbokujes psychicky... pekne sa bezstarostne milujte a castooo 😉

orechova_skrupina
autor
7. jan 2017

Baby dikes! 🙂 fakt ste super!
Este mi prosim vysvetlite ako je to s tou teplotou...ked stupne tak to je "ono" ? 🙂

veronikaaa444
8. jan 2017

Ahoj,ja som mala opacny problém 😂ukazovali mi,ze ovulujem,no gynekolog mi to vzdy vyvratil😂

maykaaa1122
9. jan 2017

Robis ich spravne? to znamena dvakrat denne - dopoludia a podvecer a nepit dve hodiny predtym?

sash37
9. jan 2017

Ja som si ovulacny urobila raz v zivote lebo som.citila ze mam asi ovulku, test bol negativny ale.ja som mala.aj tak silny pocit ze mam ovulku tak sme boli s manzelom spoly bez ochrany ten vecer a o 12 dni som uz mala test pozitivny,tentokrat ale.tehotensky 🙂 cize ja sa na tie ovulacne nespolieham...

bienennest
10. jan 2017

@orechova_skrupina Ahoj, ovulacia ti moze prebehnut aj neskor.. ja mam z casu na cas az 19 den.. takze to vela zavisi od celkoveho cyklu. skus si precitat o tom, ako ovul. testy funguju a ako ich najlepsie pouzivat - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/ovulacia-a-ovulacne-testy-nkevxs/

odporucam ti doplnit sledovanie ovulacie s meranim bazalnej teploty. vtedy jasne uvidis, ci ti ovulacia pocas cyklu prebehla alebo nie a je s tym minimalna robota (staci si rano o minutku skor privstat).

milos32nika21
10. jan 2017

Ja mam dlhe cykly a na 20 den citim vzdy ovulku mam bolesti a je mi zle a testy mi zatial nikdy nevychadzali..zajtra sa tiez chystam opytat nato doktorky.

miroslavap
4. feb 2017

Robím ovu testy 1-krát ..... testujem od 10-teho dňa cca o 13.00 hod ..... na ten 13-ty den som mala najsilnejsiu čiarku, inak stále uplne slabulinka (nie je vidiet dobre na foto) ...... ale čiarka nie je rovnako silna ako tá testovacia ..... dokedy treba testovať ? nevyznam sa v tom .... podla ovulačnej kalkulačky by som mala mať plodné dni od 1 do 5 februára .... ale čiarky tomu vobec nenasvedcuju :(

bocianka123
4. feb 2017

@miroslavap tie čísla vpravo sú dni cyklu? ťažko povedať, dnes je 4. feb... možno to o lo v ten 13. deň len si prešvihla vrchol, ono LH stúpa a klesá veľmi rýchlo v priebehu niekoľkých hodín.. nemusela si vystihnúť "vrchol" .. aký dlhý mávaš cyklus? A testovať treba 2x denne..

miroslavap
4. feb 2017

@bocianka123 ano, napravo su dni cyklu. Cyklus mam 28-dnový .... podla kalkulačky to mal byť 1-5 februaár s "vrcholom" 3-tieho ..... ale ciarky su velmi slabé, aj na ten 13-ty den je slabá (hoci najsilnejsia zo vsetkych) ....

orechova_skrupina
autor
7. feb 2017

zeny, dnes konecne!! moj prvy ovulacny test kde sa vobec objavila nejaka ciarka..🙂 inak som mala doteraz vsetky ciste...oddnes uz pouzivam zrejme len pepino..🙂

martinkaq
17. apr 2017

ahojte dievčatá doktor mi povedal že mam PCO , brala som Inofolic dve vrecká denne a teraz beriem Inofolic combi dve tabletky denne. Ked si robím ovulačné testy sú stale negatívne myslíte, že možem mať niekoľkomesačné anovulačné mesiace ?☹

prskavka2223
16. júl 2017

Ahojte zienky...mam otazocku...prvy krat si robim ovulacne testy a na moje prekvapenie stale negativne ☹...14DC som citila lavu stranu vajecniku tak ma tam pichalo a bolelo cely den,ze som si myslela,ze to je urcite ovulka,este aj hlien natahovaci alo bielko som mala a urobim test a negativny. Som z toho trosku mimo,lebo tie bolesti okolo 14DC mavam kazdy mesiac,len tento cyklus som si skusila testy. Mala niektora z vas takyto problem?

bocianka123
16. júl 2017

@prskavka2223 noo skús testovať okolo obeda, nie hned ráno.. väčšinu testov máš zatiaľ hned ráno, ovu test funguje trochu inak ako tehu test .. pozerám, že pár posledných testovaní máš už cez deň, tak skús radšej tak - okolo obeda a potom navečer, ale nie veľmi neskoro. aj 2x za deň ako to občas robievaš. alebo si to už prešvihla, ťažko povedať. a teplota ti čo hovorí? ak si meriaš..

prskavka2223
16. júl 2017

@bocianka123 praveze teplotu si nemeriam ale zajtra skusim a uvidim

avy
4. jan 2018

Ja ich mám tiež stále negatívne 🤔😔 ale 10 teho idem k dr..cyklus mám už niekoľko rokov 27-28 dní... Tretí cyklus užívam inofolic a stále nič..dnes som 11 DC od včera testujem tak uvidím či aj tento mesiac budú negatívne...

semisa
4. jan 2018

@avy ja mam to tak isto az na ten inofolic

lilyianka
4. jan 2018

@avy ja som si ovu testy robila v den ovulacie ( potvrdena gynekologom kedze som rano bola na preventivke) a ovu testy negativne...robila som si hned 2 znacky a na jednom skaba ciarka a na druhom skoro ziadna....vtedy som mala ovu na 10dc..

avy
4. jan 2018

@lilyianka ja preto robím každý deň nech vlastne zistím či fungujú..troška ma sklamali..🤔 úprimne...i keď máme dve deti ešte by sme jedno chceli aj napriek tomu,že už máme po 35 rokov..ale tak snažíme sa od 7 DC ( každý deň alebo on deň) tak uvidíme..snáď sa nám ešte podarí. .☺️

avy
4. jan 2018

@semisa som z toho troška už debil..to mám anovulacne cykly?! Alebo?! 😁🤣

lilyianka
4. jan 2018

@avy ja som si pred 2r tiez robila niejolko mesiacov ovu testy kazdy den a nikdy nebol pozitivny resp druha ciarka bola bkedsia ako testovacia a pritom s ovulaciou problem nemam...samozrejme netvrdim, ze som nemihla mat aj anovulacne cykly, ale predsa nie kazdy raz niekolko mesiacov po sebe...cize za mna ovu testy nie

avy
4. jan 2018

@lilyianka no ja po tejto skúsenosti posledný krát už ich miniem mám ich už len 7...ale fakt ma sklamali... BT mrat nemôžem robím na 3 smeny takže o je nereálne..

lilyianka
4. jan 2018

@avy mna meranie BT prestalo po tyzdni bavit 🤣

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre