Môžem masturbovať počas plodných dni?

30. mar 2021

Ahojte babenky, stupidná otázka, ale môžem masturbovat počas plodných dní? Nemôže sa stať, že sa vajíčko uvoľní alebo plodné dní skončia?

nika23t
30. mar 2021

Určite môžeš, nijako to neovplyvňuje plodné dni,neskoncia skôr ani vajíčko sa neuvoľní. Môžeš byť bez obáv.

autor
30. mar 2021

@nika23t ďakujem krásne za odpoveď! Niekde som čítala, že sa môže vajíčko uvoľniť alebo, že plodné dní skončia a tak... Ďakujem ti za odpoveď!

nafka0483
30. mar 2021

Vajicko sa moze uvolnit pri velmi intenzivnom orgazme. A je jedno ci ho dosiahnes masturbacou alebo stykom. A ked sa uvolni vajicko, tak do nejakych 12-24 hodin plodne dni skoncia.

nika23t
30. mar 2021

Ale nie je to len v čase ovulácie? Vtedy nastava uvolnenie vajíčka a vlastne môže dôjsť aj k oplodneniu. K uvoľneniu vajíčka dôjde ale tak ci tak v závislosti od ovulácie, nie od orgazmu, či? Podľa mňa orgazmus nemôže ukončiť plodné obdobie, alebo ano?

nafka0483
30. mar 2021

@nika23t Pyta sa na plodne dni. Plodne dni mas cca 2-3 dni pred ovulaciou a nejakych 12-max24 hodin po. To znamena, ze ten folikul je uz dostatocne velky a ma sa uvolni napr. zajtra. Ale dnes zazijes mega silny intenzivny orgazmus a to je pre telo signal, ze si s velmi vhodnym partnerom, idealny na splodenie dietata, takze sup - uvolnit vajicko. Tym padom nastane ovulacia 1-2 dni skor ako bolo povodne "v plane" a akonahle sa vajicko uvolni, tak ma priblizne tych 12 hodin na oplodnenie, potom sa rozpadne a uz neexistuje, nie je ho mozne tym padom oplodnit, cize skoncili aj plodne dni.

Nie je to pravidlo, ale moze sa stat, ze velmi silny orgazmus vyvola ovulaciu trosicku skor.

Jasne, ze ked si na zaciatku cyklu a folikuly este nie su tak dorastene, tak nie je mozne ze zrazu nastane ovulacia, ale ked uz je ten folikul dost velky, tak sa to moze stat.

janezz
30. mar 2021

Opýtam sa aj ja blbo. A aj keby sa uvoľnilo alebo plodné dni skončili, tak čo sa stane? Pri masturbácii asi ťažko otehotnieš, tak som celkom nepochopila pointu otázky.

autor
30. mar 2021

@nafka0483 presne to som čítala aj na to sa pýtala! Ďakujem veľmi za odpoveď! Merala som sa ovulacny testom, plodné dní by mali byť dnes.... Ak som masturbovala napríklad teraz, ale styk budem mat až o pár hodín povedzme, môžem stále otehotnieť?

nafka0483
30. mar 2021

@janezz Podla mna sa pyta preto, ze otehotniet chce a nechce teda "prepast" ovulaciu. Ze napr. muz pride na vikend domov, ocakava ovulaciu a nechce ju privolat skor masturbaciou.

autor
30. mar 2021

@janezz otehotnieť práveže chcem, ale opýtala som sa o masturbácii či to s vajíčkom nič nespraví, styk budeme mat až keď manžel príde z prace tak len otázka či to stihneme

nafka0483
30. mar 2021

Ano jasne, ze mozes. Momentom ovulacie sa uvolni vajicko a ma nejakych 12-24 hodin na oplodnenie, cize ak aj masturbaciou ovulaciu vyvolas, tak stale mas poldna az den na styk a mozes otehotniet 🙂

autor
30. mar 2021

@nafka0483 áno presne tak! 🙂

nika23t
30. mar 2021

@nafka0483 ďakujem, prvýkrát som sa s takýmto niečím stretla. Ako počula som, že orgazmus môže zvýšiť šance na otehotnenie, ale ze môže vyvolať skôr uvolnenie vajíčka bez možnosti oplodnenia, to počujem prvýkrát... Tak potom sa ospravedlňujem autorke otázky, že som tak sebaisto odpovedala 🤦‍♀️

autor
30. mar 2021

@nika23t v poriadku ❤️ veď som sa pýtala tak potom obidve už vieme... 😊

janezz
30. mar 2021

A je problém počkať na muža kým príde z práce? Asi som zaostala, ale ak nie je mesiac preč a ty si na sucho, tak načo masturbácia? A ešte keď chceš práve otehotnieť. 🤦‍♀️

nafka0483
30. mar 2021

@nika23t Nevyvola uvolnenie vajicka bez moznosti oplodnenia. Akonahle sa vajicko uvolni, tak je mozne oplodnit ho. Akurat ze len na tych 12-24 hodin (to plati vzdy, pri kazdej ovulacii). Cize ak by masturbaciou vyvolala ovulaciu trosku skor, tak stale ma cas mat potom styk a moze dojst normalne k oplodneniu. Vsetko pri ovulacii je rovnake, rozdiel je len v tom, ze ju moze trosku "urychlit" tym orgazmom (ci uz pri styku, ci pri masturbovani).

nafka0483
30. mar 2021

@janezz Nemusis sa plieskat o celo ani riesit ci je problem pockat muza a naco masturbuje. Netrap sa tym, autorka neriesi preco to robi a ci to ma robit, len ju zaujimali "dosledky".
Ak to ty nerobis a si spokojna, tak super, bud. Ked to ine robia a su tak spokojne, tak tiez super, ostatnych to vobec nema co trapit ;)

sara07
30. mar 2021

nič v zlom ale berieš to velmi vedecky
nestačilo by nemerat, neriešit , nekalkulovat len proste suložit čo sa dá tak ako to robili dakedy

autor
30. mar 2021

@sara07 ver mi, že ak by boli takéto vymoženosti ako niekedy, že nejaké grafy, tabuľky čo ti pomôžu tak mnohé ženy by ich aj v minulosti používali... 😊

autor
30. mar 2021

@janezz 😁 ja som asi tiež zaostalá keď sa niekto niečo také opýta... A prečo nie? Ak niekto ma chuť? Vy ak nemasturbujete tak v poriadku... 😊 Je kopu párov, ktorí aj keď sú stále doma pri sebe a aj majú sex tak masturbuju, čo je na tom zle?... Potom sa opýtajte prečo chlapy masturbujú keď žena nie je doma a itak s nou budú mať sex... To je akoby taka otázka, že prečo pijeme vodu... 😀 No keď na ňu mame chuť, keď sme smädní tak sa napijeme... Ja som sa pýtala či je možné masturbaciou urýchliť plodné dní alebo či sa vajíčko vyplaví alebo, že plodné dní skončia nič viac, nič menej som nechcela... Baby mi už odpovedali za co im veľmi pekne ďakujem ❤️

si_sa_6
30. mar 2021

Nepočula som o niečom takom ale podľa mňa v pohode môžeš ako baby písali 🙂

sara07
30. mar 2021

kecy , suložilo sa s radostou a nezatažovali si psychiku testami, plodnymi, bazalnymi teplotami, počatie dieta je teraz čo vedecké pozorovanie, meranie, čihanie a neviem čo
hromadu vecí neriešili a boli na tom lepšie proste žili , ako sa vraví všetko je v hlave

kikusa2021
30. mar 2021

@sara07 podľa mna, v minulosti neboli take problémy s ohehotnenin ako sú dnes a preto ženy využívajú všetky tieto vymoženosti.. jasne, že všetko s mierou, ale keď raz žena napríklad netuší kedy má ovulciu prečo by si nemohla pomôcť?

sara07
30. mar 2021

@kikusa2021 životny iny štýl ? zase nie je problém aspon sčasti tak žit
ale je rozdiel si pomôct a je rozdiel toto čo sa doraba niekde hranica by mala byt

kikusa2021
30. mar 2021

@sara07 vies čo osobne poznám ženu, ktorá pravidelne sportovala, stravovala sa len zdravo, pohár vina si dala na narodeniny, nefajčila, nedrogovala a 7 rokov nevedela otehotnieť.. takze 🤷‍♀️

autor
30. mar 2021

Nedá sa porovnávať tamtá doba kedy žili naše babky/prababky a dnešná doba...
Úplne iný svet... vtedy ženy nemali problém otehotnieť... Veď pozri sa koľko žien len tu na koníkovi ma problém otehotnieť a sú mladé, zdravé...

nafka0483
30. mar 2021

@sara07 Tak si sa tu do autorky pustila, akoby si vedela, ze vkuse sa sleduje, pozoruje, meria teplotu, robi testy, ze sa na tehotenstvo upla a robis z nej pomaly sialenu.
Netusis ako dlho sa snazia, ako "vazne" to beru a z akeho dovodu sleduje ovulaciu.

A ano, sudim podla seba, pretoze aj my sme do toho isli s radostou, s chutou, nezatazovali sme psychiku... a zrazu sme zistili ze presiel rok a pol a nic. Tak som skusila ovulacne testy a pod. a stale nic, tak sme isli k lekarom a stale nic... netusis cim si ta zena prechadza, ale za to hned odsudzujes... ze to berie velmi vedecky. Dala uplne normalnu otazku, zaujimalo ju to, tak sa opytala. Nikde nepise, ze striehne na plodne dni, ved praveze si uziva aj sama.

autor
30. mar 2021

@nafka0483 hahaa ďakujem ❤️ ja sa nijako extrémne nesledujem akurát predvčerom som si po prvý krát kúpila ovulačné testy... 😅 To je asi jediné.. Tak som sa len chcela opýtať či to má nejaký vplyv na to... 😊V pohode ja sa na ľudí nehnevám ani nič podobné, každý má svoj názor, jej je takýto... 😅

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre