Ahojte 🙂 ma niekto skusenosti 5 dni mi meskal menzes...je mozne ze za to môže aj folikul ? Ktory som mala aj pred tym? Lebo som si robila 2 tehu testy a boli negativne...jasne ze po skonceni ms pojdem na gyndu
@miska0987 No ak to bol folikul, tak ten by predsa mal rast kazdy jeden cyklus, cize to je ok. A ako pisem, to, ze si ho mala znamena, ze ovulacia este neprebehla - kedze este bol pritomny folikul, ktory rastol. ktory den cyklu si bola na tej kontrole kde ti lekar povedal, ze vidi folikul?
Pravdepodobne si mala neskor ovulacia a preto si mala neskor aj menstruaciu.
@miska0987 a kedy si bola u gynekologa? ono, že máš na vaječníku folikul je normálna vec v čase pred ovuláciou, dôležitá je jeho velkosť kedže pri tých 2-2,2cm praská a uvolní vajíčko, ktoré môže byť oplodnené v daný mesiac, môže sa stať, že folikul nepraskne a rastie, taký folikul sa mení na cystu a tá zvačša zmizne s dalším cyklom. samostatný folikul nespôsobuje meškanie, ale je dôvodom toho, že menzes mešká, kedže nenastala ovulácia a menzes môže dôjsť oveľa neskôr ako mal. ak ti bude dlhšie meškať skoč ku gynekologovi, môže ti pichnuť injekciu na spustenie menzesu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@miska0987 Aky folikul a este taky, ktory si mala aj predtym?
Vies co je folikul? Dozrieva vo vajecnikoch a ked je uz dost velky, tak praskne a uvolni vajicko, cize nastane ovulacia.
Takze ked to tak divne interpretujes, tak ano, folikul, ktory dozrel a praskol neskor sposobil, ze ovulacia bola neskor a preto sa ti posunula aj menstruacia.
Nemala si na mysli cystu?