Ahojte, spravila som si dnes test aj ked mam do menzes este 5-6 dni. Zda sa mi,ze sa tam crta duch...problem ale je,ze zrovna uz skoro tyzden beriem antibiotika. Je mozne,ze by chorova (zapal hrdla a uzlin) a antibiotika mohli ovplyvnit vysledok testu? Uz to,ze cca 5 dni pred mi vysiel duch je zvlastne,ci? Ale je pravda,ze som stale velmi unavena, co som pripisovala vedlajsiemu ucinku lieku. Inak ine priznaky velmi nemam, len obcas kde tu ma pichne na vajecniku..prikladam foto testu..mate prosim niektora s tym skusenost? Bojim sa aj kvoli antibiotikam,ze ak nahodou som tehu,ci to neublizi plodu?
Ak by tie lieky babatko poskodili,potratis.To mi vravel primar genetiky.
Vysoké % tehotných žien berie rôzne lieky, či idú na RTG v čase, keď ešte nevedia, že sú tehotné. Ak by mal byť problém, tak telo si to samé vyrieši. A ak budeš tehotná, neublíži ti to, že si brala atb. A čo sa týka vplyvu na test, lieky nemajú vplyv na hladinu hcg v moči ani v krvi, ten je ovplyvnený výlučne tým, či je alebo nie je oplodnené vajíčko uhniezdené. Ak si ešte pred očakávaným menzesom, nemusíš mať príznaky. Únava môže byť spôsobená chorobou, vtedy je každý viac unavený. Skús sa nestresovať a skúsiť test za pár dní.
Tak mna akurat zarazil ten test, nemala som v plane si ho robit, ale ta nadmerna unava mi nedala a skusila som...a vidite aj Vy nieco, alebo len mne sa zda,ze je tam duch?
@bona12 skus test clearblue mne sa zdá najcitlivejši hoci je 25-kovy na mi zdá ukáže aj týždne alebo počkaj aspoň týždeň a sprav test hneď ale báť sa nemusíš ja som prvý mesiac tehotenstva píla víno (mala som narodeniny) predtým som brala tiež antibiotika a v robite som zdvihala 15kg prepravky a mala je tu zdravá nestresuj sa
Ja som mala tento test doma, prvy raz mi po cca 7 dnoch neukazal nic, po prvom dni vynechanej na uz boli kolajnice, ze by vlak presiel. U lekara v 7/8 tt hcg 40tis. Cize citlivost na podla mna spravnu. Vidim tam tu druhu ciarku. Ak mas pochybnosti o atb tak zavolaj lekarovi, ze ci ich mas brat alebo to zameni za vhodnejsie. Atb vysledok testu neovplyvnia
ja som bola vzdy chora pred tehotenstvom, to bol aj taky signal, ze nieco sa deje, akoby telo pracovalo na plne obratky, inak ako normalne
antibiotiká som vsak nebrala, zavolaj lekarovi radsej
@brita7777 ja som ale mala silny zapal hrdla a uzlin,bez antibiotik by to nepreslo, nemyslim,ze to bol priznak tehu,lebo ani 100% to nemam..tento test som robila cca 5 dni pred menzes. Ale vraj su to antibiotika, co sa v istych pripadoch mozu a v tehu, tak snad to nebude teda problem 🤷♀️
@bona12 Ako si dopadla?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Choroba ani antibiotika nemaju ako ovplyvnit test.