Môže sa doktorka zmýliť vo výpočte ovulácie?

10. dec 2024

Ahojte, môže sa Dr zmýliť? 12.11 som mala preventívku a povedala že ovulácia bude cca o týždeň pondelok alebo utorok(18.-19.11) podla veľkosti. Tak sme sa snažili no dnes mám už 37 deň cyklu, menzes nikde a ani tomu nič nenasvedčuje že by mal prísť. Občasnú bolesť podbruška a krížov mám už skoro 2 týždne. Odkedy sa mi cyklus po pôrode upravil tak býva maximálne 33 dní. Chápem že ovulácia a teda aj menzes sa môže posunúť ale aj v prípade že doktorka ovuláciu určila sonom? V prvom tehotenstve som mala pozitívny test už na 10dpo tak teraz neviem čo sa mi zase deje s cyklom lebo test bol negatívny. Vďaka za akúkoľvek vašu skúsenosť alebo ozrejmenie ako cyklus funguje🙂

colsami
10. dec 2024

Tyzden dopredu je tazko predpokladat - predpoklad teda vyslovit moze, ale nakoniec folikul dorastie ovela pomalsie a teda ano, ovulacia sa moze oneskorit.

autor
10. dec 2024

@colsami tak to by ma nenapadlo že sa môže zmýliť. Lebo už mi povedala že keď zase bude menzes meškať tak môžeme nasadiť nejaké lieky na úpravu cyklu. V pondelok mám kontrolu tak som zvedavá čo mi povie

zuzanaete
10. dec 2024

Tyzden dopredu odhadovat ovulaciu je naozaj iba odhad. Cez ten tyzden telo mohlo reagovat na kadeco a cely proces sa posunul, pripadne je moznost, ze ovulacia realne neprebehla.

colsami
11. dec 2024

Ale ved to je len odhad, urcite nepovedala ze "budete ovulovat buduci pondelok", ale tak priblizne o tyzden, ved OK. Nastuduj si trosku ako to funguje, a spoznas odpoved na Tvoju otazku 🙂

shee11
11. dec 2024

ak si budes merať bazálnu teplotu, zistíš presne kedy ovuluješ. venuje sa tomu na ig bagniari alebo https://bagniari.com/

okm221
11. dec 2024

Tiež si myslím ze týždeň vopred je naozaj len predpoklad, dr ti povie keď už je folikul narasteny ze do 24-72hjod prebehne, tomu by som verila.. Ale takto nie.. Dokonca ale nevie ani potvrdiť ci rewalne prebehne ovu, to tiež treba potvrdiť sonom po ovu alebo krvným testami, mohla si kľudne mat anovulak

zuzinka888
11. dec 2024

No ono ani sex pkcas ovulacie nezaruci ze otehotnies. Kup si ovulacne testy a budes vediet presnejsie- alebo sa pytaj na potvrdinie termin u gyn.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre