Ahojte. Je možné žeby sa doktor pomýlil pri určení mimomaternicového tehotenstva? Že to nakoniec bolo normálne tehotenstvo. Som 6tt+4 a dnes som bola u doktora, bábätku krásne bolo srdiečko avšak asi nie je tam kde má. Minulý týždeň som tam bola tiež a vtedy mimomaternicové vylúčil. Ešte nebolo nič vidieť ale v sliznici maternici sa niečo "dialo". A dnes mi povedal ze to je mimo. Ale ja mám aj tak pocit, že to nie je mimomaternicovr
Nechapem ako sa moze pomylit, bud je v maternici alebo nie. Co ti na to povedal? Poslal ta do nemocnice?
Ak mas ale pochybnosti, objednala by som sa k inemu dr.
No to sa mi nejako nezdá, zmenila by som dr...mala si sa pýtať hlavne jeho... Ja som mala 2 mimomaternicove vo vajcovodoch ale nikdy tomu nebilo srdce a bolo to tak malé, že to hpadalo vzdy veľa lekárov a hcg bolo 100-200...
Ak prvy krat nevidel v maternici realny gestacny vak so zltkovym, tak mimomaternicove vylucit nemohol. Pretoze aj v pripade mimomaternicoveho sa moze v maternici vytvorit tzv pseudovak (ale vzdy bez zltkoveho) a embryo je uhniezdene niekde uplne inde. To ti vazne nepovedal, kde to embryo s akciou srdca je a aky je dalsi postup? My ti tieto info neposkytneme.
@poopsie že je asi v pravom vajcovode. Ale videla som bábätko aj srdiečko mi ukázal ako bije. Ale že mám ísť do nemocnice zajtra aby ho vybrali. Ale mne sa to nejako nezdá. Hcg mi stúpa,
@petamich je zevraj vo vajcovode. Poslal ma ze zajtra mám ísť do nemocnice na príjem aby ho vybrali
Hcg je v tomto pripade irelevantne. Chod zajtra do nemocnice a urcite ti budu robit kontrolne sono.
@zuz0110 to veru v maternici nevidel. Povedal, že v maternicisa niečo deje. A že je to určite tehotenstvo ale je skoro aby niečo videl. Pozeral mi aj pravú a ľavú stranu vtedy a povedal že je to čisté. A teraz o týždeň už bábätku bilo aj srdce ale že nie je tam kde má byť
Ono to bohuzial tak je, ze vo vajcovode sa to ukaze az v hodine dvanastej, ked je embryo dostatocne velke. Mrzi ma to, ale z tohto to fakt vyzera na mimomaternicove. Ale doktor na prijme ti urcite urobi kontrolne sono pred nejakym zasahom.
@petamich ďakujem, zajtra budem múdrejšia 😉
A to nemáš ziadne bolesti ani krvácanie?
@poopsie Nič ma nebolí a ani nekrvácam.
🤔Tak môjmu nebilo srdce ale bola aj bolesť aj krv... No som zvedavá čo ti povedia v nemocnici.. Daj vedieť
Drzim palce
@poopsie Dám vedieť určite. A prosím ťa koľko si ležala v nemocnici keď si mala mimomaternicové?
@erickatt ďakujem 🙂
Ja som mala tiež v novembri,na 3 deň ma pustili domov
Daj vediet co z toho je, to mi pride uz dost ze aj srdiecko nabehlo
Ja som bola vždy dlho... Prvy krat mi povedali, že mi nereve žiadne dieťa doma, že ma nepustia a druhýkrát ma chceli vysikovat po operacii na druhý deň domov... Ale dali mi nejako blbo anestéziu a mne bolo strasne zle, nechcela som ísť domov 😂
To mi je ľúto, v akej časti bolo? Vieš čo je svinstvo? ak by si bola v uk vyriešili by to tabletkou...
Jemine to mi je luto 😰
@poopsie v pravom vajcovode bolo. Bola som tam od štvrťka a operovali ma až keď som dostala bolesti a začala kolabovať, keď vlastne praskol vajcovod. :( a pritom ja som chcela aby aj ten vajcovod zachránili. A doktor, že veď vy už jedno dieťa máte. Ale to že sa už dva roky sa snažíme o druhé, boli sme na troch pokusoch v CAR. a potom sa nám zadarilo ani nevieme ako , akurát ,že to dopadlo tak ako dopadlo. :( no nič snaženie môžeme odložiť dokým sa nejako nedám dokopy. ALe ja to nevzdám aj keď mám šancu už len každý druhý mesiac..... áno áno čítala som , že niekde sa dáva len tabletka, čo podľa mňa je to menej invazívnejšie ako operácia. ach.
@kiki68 Ďakujem, ideme bojovať ďalej o babatenko, verím že najbližšie sa to podarí do úspešného konca doviezť 🙂
Vraj je lepšie ak ten vajcovod odstránia,mne tiež koncom roka ľavý vajcovod prajem ti veľa síl nech sa vám podarí čo skoro a nech je všetko v poriadku
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
a ked je mimo tak je kde? v brusnej dutine? lebo vo vajcovode evidentne nie, to by ho nevidel - ak by bolo ektopicke, tak by ta asi pokojne neposlal domov, kedze je to zivot ohrozujuci stav - co ti povedal? aky je dalsi postup?