Ahojte,
Prosim nepiste hnusne komentare, ze ked ma zena sex tak moze byt vzdy tehotna.
Ale chcem sa spytat. S priatelom sme spolu boli nechranene 2 dni po MS. Raz aj naplno. Myslela som, ze nemam ovulaciu.
Dneska som zistila, ze mam pozitivny ovulacny test. Som cca v strede cyklu, co by mohlo sediet.
Myslite, ze mozem byt tehotna? Moze mat zena 2 ovulacie za mesiac?
Tesne po MS zo mna tak ovulacne “tieklo”, teraz to mam zase.
Dakujem za nazor.
@tosomja skor by ma zaujimalo, ci som mohla mat ovulku hned po MS a teraz zase, alebo ovulacny test je pozitivny kvoli tehotenstvu
To zistíš až keď si urobíš test alebo pôjdeš k gyn.Môžeš byť ale nemusíš.Držím palce aby si sa tešila z výsledku v ktorý dúfaš.
@lara45 dakujem. Konecne mila odpoved 🙂 manzela som prave poslala nakupit tehu test a uvidime
Tak potom napiš ako si dopadla😊
ach jaj koľko mame rokov….myslím že biológia by sa mala začať učiť na školách oveľa prísnejšie….. ovulácia býva najčastejšie v strede cyklu, ale u každej to je veľmi individuálne, 2 dni po menzes by to bolo veľmi raritné ale stať by sa to mohlo. dve ovulacie za jeden cyklus nemôžu byt, menštruačný cyklus je riadený hormonálne a postupne, v prvej fáze iné hormóny potom po ovulácii zas iné a s tým súvisiace zmeny na sliznici posvy maternice atd, takze to neni len lusknutím prstov že HA a teraz pustím ďalšie vajce🙌🏼 ovulácny test nemôže byt pozitívny kvôli tehotenstvu, ovulacny test a tehotenský sú citlivé na úplne iné sledované látky. Meškajú ti? Úplne najjednoduchšie aby si si bola istá je zajtra ist do drogerie alebo lekarne a kúpiť si tehotenský test.
Všetko je možné 🙂 čiže len počkať, spraviť si test a uvidis.
Inak som sa pousmiala, píšeš že s priateľom ste mali nechránený sex a potom další príspevok že poslala si manžela nakúpiť testy 😀 dúfam že len preklep, lebo inak chudák manžel 😅🙈
@54tinka54 Alebo skôr cely príspevok je písaný nejakou násťročnou…cize detaily už nesedia a nechce sa mi veriť že by základne veci dospela žena nevedela.
@kristinka92 možno, ale neviem teda, napr ja ako násťročná som ani nevedela že okrem tehotenského testu existuje aj ovulačný a nie to aby som si ho ešte aj robila 😂 ale tak možno že sa doba zmenila 😀
Mam priatela ale volam ho manzel/muz. Mam 32 rokov a vysokoskolske vzdelanie. Pekny vecer 🙂
Nevšimaj si komentáre.Niektoré ženy dokážu byť naozaj drsné a zvlášť tu na MK.Neverím tomu ,že ani jedna nezažila banálny problém na ktorý potrebovala počuť názor alebo riešenie.Moja rada znie prečítaj si ich pousmej sa nad nimi a choď ďalej.
@lara45 dozviem sa az zajtra, lebo nezohnal :/
Ja len ze som citala, ze zeny so silnym ovulacnym boli nakoniec tehotne tak som skor narazala na to. Netreba hned robit zo mna nastrocnu, ani tupu. Viem ako telo funguje, ale viem ze priroda si ide svoje. Dakujem aspon tebe za fajn odpoved 🙂
Nemáš za čo❤
Nemyslim ze si tehotna 🙂 ak mas pravidelne cykly teda nie 20 dnovy ale cca 28.
Objaví za jeden cyklus môžeš mať len raz. A zvyčajne po nej maximálne do 18 dní začne žena krvácať, väčšinou aj skôr. Ak máš teraz pozitívny ovu test, tak to môže byť aj tým, že mas ovuláciu. Aa to je zhruba v polovici cyklu, tak je vysoko pravdepodobné, že ju aj máš. Ak táto ovulácia prišla neskôr ako 7 dní po styku, tak na 99% tehotná nebudeš.
Pre pokoj v duši si ale urob tehotenský test ;)
Ja si myslim, ze len teraz budes mat ovu.
Ja som tiez takto panikarila, vytok ako ovulacny 12 DC, sex bol 10 DC, no nakoniec bazalna teplota preukazala, ze ovu bola 15 DC, tehotna nie som, cakam menzes. Ja mavam ale dlhsie cykly. A ovu najskor 14 DC, ale to je vynimocne, skor az okolo 17-20 dna. Tak ja sa odrazam aj od tohto.
@kristinka92 A dvojváječné dvojčatá by sa nerodili,podľa vašej teórie... Je možné mať aj 2x za mesiac ovuláciu,predca sú dve vaječníky.
Držím palce aby výsledok bol podľa tvojho želania.Je to vždy 50/50.My sme sa snažili každý 2 deň aj som mala slabučký test na dátum ms a dnes je už negat. tka čakám kedy sa spustí ms.Niektoré majú raz za čas aj dva dominantné folíky aj ovuláciu,a iné vôbec.
2 ovulacie mozu byt max s hodinovym rozostupom. Plodny hlien moze byt dlhsie - telo sa na ovulaciu pripravuje. Plodny hlien nie je zarukou, ze ovulacia realne prebieha / prebehne. Ak je plodny hlien viacej dni, tak to zvysuje sancu, ze spermie by mohli prezim do dna, kedy realne ovulacia prebehne. Niekedy aj uz je ovulacny hlien, potom prestane a potom zase - pravdepodobne pri tom prvom raze nedoslo k ovulacii a realne doslo az pri druhom raze. Vsetko zalezi od hormonov a hormonalny system reaguje aj na podnety zvonku, nase prezivanie. Prebehnutu ovulaciu je mozne potvrdit jedine merajim bazalnej teploty alebo lekarom. Hlien, bolesti … su len priznaky, ale nepotvrdzuju ovulaciu. Rovnako aj ovulacny test len ukaze, ze by ovulacia mala v najblizsie hodiny prevehnut.
@kristinka92 ovulscia môže byt aj 2x za mesiac. Keď sa to stane zvyčajne je to s odstupom pár hodín. Ale pokial máš hormonálne problémy a výkyvy, môže byt rozdiel aj týždeň. Sama som taký cyklus mala. Odsledovany a potvrdený gynekologickou.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nechcem písať hnusné komentáre, ale hej, je možné že budeš tehotná po sexe naplno. 🤔