Môže mať slabý výstrek semena vplyv na oplodnenie?

babika0
22. feb 2010

Ahojte.
Zaujíma ma či može mať slabý výstrek semena vplyv na oplodnenie. Ide o to, že som spozorovala na partnerovi, že nestrieka do diaľky, iba to vytečie- kvapká von. Nedarí sa nám dlhšiu dobu otehotnieť. Možno sa tie spermije nedostanú až ku krčku. Čo myslíte?
Ako je to s Vašími partnermi?

lauritka
22. feb 2010

babika a to ma stale takto ?? 😕

a aka to je dlhsia doba ?? mozno by s trebalo poradit s andrologom.

babika0
autor
22. feb 2010

Žiaľ bohu stále, ale vidám to len, ked ho uspokojím "rukou" 😀
Rok a pol cca. Androlog je kto? Niečo ako urológ?

babika0
autor
22. feb 2010

Možno by nám v tomto prípade pomohlo IUI.

gubik
22. feb 2010

Babika- podla mna sa nemusis stresovat. Myslim, ze ziadnemu chlapovi to "nestrieka do dialky", to je asi len vo filmoch 😉 Vezmi si, ze pocas pohl. styku je penis tesne pri krcku, naco by tam bolo nejake striekanie. Spermie sa po ejakulacii z posvy samy presuvaju cez krcok maternice do maternice a odtial do vajickovodov.
Okrem toho, krcok je uzky a ejakulat by urcite Tvoj partner nevystrekol cezen priamo do maternice, ani keby mal "dostrel" pol metra 🙂 Takze sa neboj, v tomto problem urcite nie je. A ako dlho sa uz snazite?

bubulka722
22. feb 2010

Bábika, máme ten istý problém. Neviem ako to zmeniť. Či to má vplyv na plodnosť?, tak to asi nie ak sa tomu pomôže správnou polohou. Mali by ste skočiť k andrológovi na vyšetrenie spg. Môže ísť o obštrukciu semenovodu a vtedy je objem ejakulátu menší ako 2 ml a nízke pH. U nás je tento problém vylúčený.

korenka
22. feb 2010

presne ako píšeš,pomohlo by na 100% IUI,dr. ti to tam vstrekne rovno do maternice.Držím palce!

kveta
22. feb 2010

Po jeho ejakulácii urob stojku, aby semeno stekalo do maternice alebo použi aj prstíkovú metódu /je tu kdesi o nej téma/.

bejbe222
26. máj 2013

da sa otehotniet iba s pred gecu neviem ako to povedat ale myslim ze ked sa do mna nespravy iba mu trosku tecie ako keby taky pred gec. :D ale ako normalne vystrekne az kec ho da von... poradite mi niekto??

krasneleto
26. máj 2013

@bejbe222 chutne sa vyjadrujes to po prve.. a po druhe da sa otehotniet

kveta
26. máj 2013

@babika0 Otazne je, ci ma dost spermii a ci to, co z neho strieka vobec su spermie.. Moze mat nepriechodny semenovod a vylucovat len tu pridavnu tekutinu.

milena2222
30. aug 2013

2 veci su podstatne - ci ma dost spermii v 1 ml ejakulatu (min. 20 milionov) a ci celkovo v ejakulate ich ma aspon 40 milionov (urcity objem semena) - pri 20 mil. v 1 ml by musel mat ejakulat min 2 ml. Je uplne jedno, ci to tecie alebo strieka. Ved penis (priemer 14-16 cm) je dlhsi ako vagina ( v pokojnom stave 9-10 cm) a teda penis pri styku natiahne vaginu a nachadza sa teda na jej konci, teda pri krcku maternice. A cez krcok to neprejde len tak, ale len v plodnych dnoch, ked je tam na to vhodne prostredie a to nie je tak, ze je to otvorene, ale spermie sa tadial predieraju pekne dlho. Ak budes mat lepsi pocit zo striekajuceho semena, tak jednoznacne mu pomoze toto http://www.plus4cm.com/objemna-ejakulacia/ - bude mat viac ejakulatu (nie viac spermii!) a bude aj striekat ako pornoherci. Ale nepomoze to z hladiska plodnosti. Na plodnost zas pomoze zinok, koenzym Q10 a vitamin C....

anonymmka
7. okt 2013

ahoj chcela by som sa opýtat prečo ked to robíme s priatelom . 😒 . a ked to da do mna tak po 5tich minutach mi to vytečie von ?? za odpovede dakujem ,, sanzim sa otehotniet ale som smutná s toho že nam to nejde 😢 ,,, k lekarovi sa bojim íst .. ☹ co to moze byt ??

kveta
7. okt 2013

@anonymmka Skus urobit sviecku, teda nohy a panva dohora. Vazne..

denisa87
7. okt 2013

@anonymmka no neviem,ale ved to je normalne ze to z teba vytecie,ja vzdy polezim,nohy hore,ako pise
@kveta a chvilku cakam,ale ked sa postavím,samozrejeme ze to vytecie... 😉

vejula
7. okt 2013

@anonymmka je to normalne, asi každej žene to po styku vyteká, to neznamená, že vytečie všetko hned, mne niekedy trošku vyteka aj den po. A dôležitejšie ako stojky a nohy hore je psychicka pohoda

anonymmka
7. okt 2013

@kveta..Ďakujem za odpoved .. no skusim to ... @denisa87 .. dakujem a chcela by som sa spytat ,,alebo no mam take tusenie ze asi som neplodná ,, :( neviem presne ,,, :( inak mi niekedy menzes meska asi aj pol roka mi to meskalo a iba potom uz po troch ci styroch mesiacou a zas to dojde kramy si chodia ako chcu ,.. 😖

usacek79
7. okt 2013

@babika0 akoze myslis, ze ked niekto strieka dva metre do dialky, ze trafi tym padom spermiu rovno do vajicka? 😀
po prve - ci uz kvapka alebo strieka, ked ma predsa penis v tebe, tak to tam nim "cele rozmaze" az ku krcku, odhliadnuc od toho, ze sa bavime o naozaj kratuckej vzdialenosti, na ktoru netreba ziadny dostrek..
a az odtial sa zacina boj spermii o prezitie a je uplne jedno, ci tam boli vystreknute alebo nakvapkane 🙄
po druhe - problemom moze byt len to, ak ma naozaj malo ejakulatu a v nom nebodaj este aj malo spermii, takze najjednoduchsie je ist k urologvi a dat ten jeho "naklad" skontrolovat 😉

to polohovanie, akoze do sviecky a neviem co este, to sa take oblubene filmove "legendy", vplyv na uspesnost otehu to v zasade nema, resp. uuuplne minimalny, ak uz by sme chceli cosi uznat..
Uplne staci chvilu ostat lezat a samozrejme sa potom nevysprchovat. Ak velmi ches, tak si podloz zadok vankusom..
Spermie su totiz v zenine plodne dni hnane akymsi "signalom", ktory vydava vajicko ako vabidlo - v podstate to funguje ako magnet, preto spermie presne vedia, kam maju ist..

takze tak, drzim palce 🙂

nanulik
7. okt 2013

@babika0 noo ja teda neviem ale ked to dáva von tak sa nečudujem že sa vám nedarí

anonymmka
7. okt 2013

chcem sa opýtat .. prečo .. nedostavam mestruaciu pravidelne ?? JE to tým ze som prechladnuta alebo niečo mam s ladvinami ? 🙂

anonymmka
7. okt 2013

@babika0 a to ma stale taktoo ?? .. no moj priatel to ma to iste co ten tvoj ,, ani ja neviem posudidt co to je 🙂

anonymmka
7. okt 2013

@vejula dakujem za odpoved 🙂

nanulik
7. okt 2013

@anonymmka nepravidelnu menštruáciu ovplyvnuje strááášne vela vecí. Tiež mávam nepravidlene ale teraz beriem HAK. Ale ano môže to byť aj z ochorenia, z niektorých liekov, napr. aj ak si v strese. No a napr. aj ak máš problém so štítnou žlazou, ta strašne vela toho ovplyvnuje.

anonymmka
7. okt 2013

@nanulik dakujem ...

denisa87
7. okt 2013

@anonymmka tak s tym ze ms nemas pravidelnu,ti tu vela nepomozeme,treba ist k lekarovy,dat sa kompletne vysetrit.. 😉

kuriatko84
7. okt 2013

@anonymmka neviem ci to myslis s tvojimi prispevkami vazne ale ak ano, tak, usudzujem, ze ty si este nikdy nebola u gynekologa!? ak ma zena problem s menstruacnym cyklom, tak je uplne normalne ist ku gynekologovi aby tento problem riesil on a nie ty sama. Az ked vyriesis tento problem potom zacnite s priatelom riesit problem s otehotnenim 😕

alal
7. okt 2013

@anonymmka nooooooooo...a čo tak zapchať korkovou zátkou 😀

anonymmka
7. okt 2013

@denisa87 dakujem pojdem lekarovi dufam ze to nebude zlé :(

anonymmka
7. okt 2013

@kuriatko84 ano myslim to vazne mam len 16

denisa87
7. okt 2013

@anonymmka páni 16,a to uz chces babatko? 😕

alal
7. okt 2013

16 🤐 🤐 a to chceš bábo?????

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre