Môže dlhodobé užívanie liekov ovplyvniť druhé tehotenstvo a bábätko?

pamag1805
13. nov 2019

maminy chcela by som pocut vás názor, alebo ci máte niektora týmto skúsenosti alebo máte nejakých známych, rodinu...mám 35 rokov, 12 rokov beriem lieky, 6 rocne dieta...chcela by som veľmi druhé bábo,len sa bojím,že by malo následky z liekov...máte skúsenosti s tým,že po dlhoročnom liečení užívaní liekov máte krásne zdrave deti? prvorodeny je šikovný krásny, múdry...ten strach,že by bolo dieta poznačené od liekov mám obrovsky...ďakujem za odpoved6

tosomja
13. nov 2019

Podla toho ake lieky. Naco sa liecis. Treba konzultovat s doktorom.

pamag1805
autor
13. nov 2019

@tosomja antidepresiva

tosomja
13. nov 2019

@pamag1805 to je taxke takto posudit, tvoj lekar ma zodpovedat take otazky.

nikpa
13. nov 2019

@pamag1805 otázka jednoznačne na lekára. Snáď nedáš na odpovede čo ti tu hocikto napíše v takej dôležitej veci

pamag1805
autor
13. nov 2019

@nikpa samozrejme,že niiie,len som sa chcela opýtať, či nemáte niektora s tým skúsenosť, príp.ci nemáte známych...viem,že to je otázka na lekára, len ma zaujíma,že či v nejakej rodine je mamička ktorá berie dlho lieky a ma zdrave detičky...s lekárom to konzultujeme, samozrejme že tam je riziko, nemoze nič zaručiť...len hladam mamičku s podobným problémom...

deti95060810
13. nov 2019

hm, polovica žien ti napíše že môžeš a ďalšie žienky zas že najlepšie je nebrať žiadne lieky...Je to risk....
suseda mala problém resp. malé bábo malo problém po pôrode a lekári hneď nabehli že aké lieky maminka brala....

lucia851
13. nov 2019

Porad sa so psychiatrom su aj antidepresiva ktore sa mozu uzivat v tehotenstve

pamag1805
autor
13. nov 2019

@lucia851 aha,to som nevedela,opýtam sa

nikpa
13. nov 2019

@pamag1805 ok, držím ti palce

petkasaurus
13. nov 2019

Ved aj 6 rokov uzivania, co si brala pred prvym babom, je podla mna dlhodobe uzivanie.. Nie som lekar, ale ak mas taku istu davku a nezvysovala si, tak to je jedno ci kratkodobe alebo dlhodobe uzivanie pred, biochemia je ta ista.. Ide o tu davku

petkasaurus
13. nov 2019

Môžem sa spýtať, ake beries?

petkasaurus
13. nov 2019

Bud si budes od stresu bez AD zuzlat pocas tehotenstva prsty a vyplavovat mu adrenalin alebo to risknes.. Ja mam tiez tuto dilemu, uzivam uz treti rok a planujem byt tehotna.. Mam to odkonzultovane

pamag1805
autor
13. nov 2019

@petkasaurus máš spravu

pamag1805
autor
13. nov 2019

@petkasaurus práveže zvysovala

janynyna
13. nov 2019

Kamarátka berie antidepresíva a chce otehotnieť. Lekár jej doporučil lieky vysadiť.

lucia851
14. nov 2019

Moze sa,brat v tehotenstve AD Sertralin to mi hovorila psychiatricka

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre