Môže byť zlá morfológia príčinou potratu?

sestinka3
14. jún 2019

Baby už som o tom na nete hľadala veľa....chcem si len nazbierať nejaké info.... môže zlá morfologia spermií (99% patologické) byť príčinou potratov????... väčšinou som čítala že s takýmito spermošami je ťažké otehotnieť....ale my sme otehotneli vždy na prvý pokus ale vždy skončilo potratom.... máte nejaké info o tom že by to mohlo byť aj tým?

ladybug138
14. jún 2019

Ahoj, urcite to moze byt aj tym... Otehotnies, ale spermia je poskodena, a preto sa plod potrati, pretoze aj geneticka info v nej moze byt zla...

e1i
14. jún 2019

@sestinka3 myslim ze moze. my sme mali nizsiu ako norma a pri ICSI sa nam sice oplodnili obe co sme mali ale dva potraty. pri druhom pokuse sme dali PICSI-preselektovane a vysiel prvy ET

klaudscha11
14. jún 2019

@sestinka3 ja si tiez myslim ze hej. Geneticky profil spermie je v podstate zly, chory, spatny a plod sa z toho nedokaze vyvinut...

sestinka3
autor
14. jún 2019

@e1i a dna fragmentáciu ste mali akú?

e1i
14. jún 2019

@sestinka3 to sme nerobili ale po tom et som aktuálne v 14tt

sestinka3
autor
14. jún 2019

@e1i super... gratulujem 🥰

asia83
14. jún 2019

@sestinka3 Mne moja gynekologička povedala, že chybná spermia nevie oplodniť vajíčko, a teda aj chybné vajíčko neoplodní dobrá spermia. Treba hľadať príčiny inde.

kulumulu123
14. jún 2019

@sestinka3 ahoj my sme Mali tiez velmi zlu morfologiu dokonca iba 0,8% spermii bolo ako tak ok... Neuspesne ivf, a roky snazenia.... Zacali sme davat vit E 400, 4-5 para orechov denne obsahuju strasne Vela selenu, a Q10 s biotinom, vceliu mater.kasicku bio v tobolkach z lekarne nesmie sa uzivat pri alergii na vcelie produkty, cistu bio aroniovu stavu predavaju v obchodoch stary otec, o 4mes spermiogram v norme a tehu na 2 cyklus.... momentalne som 4mes. Skuste drzim palce ✊ ✊💏👪

sestinka3
autor
14. jún 2019

@kulumulu123 no manžel berie kopec vitamínov...tak neviem....už začínam na budúci týžden stimulku a ideme na ICSI...vy ste mali iba IVF alebo aj ICSI?

kulumulu123
14. jún 2019

@sestinka3 my sme Mali vsetko icsi picsi macs vsetko dokopy z 8 oplod.vajek nam ostalo na 5den jedine embrio AJ to bolo neuspesne😢😢😢😭😭😭.... Ono nie su vitaminy ako vitaminy ide hlavne o super vysoku davku antioxidantov.... Nam to pomohlo na zlepsenie spermiogramu.... A hlavne ziadne vysedavanie vo vani ani horuce sprchy pre draheho...

kulumulu123
14. jún 2019

@sestinka3 a hlavne aronia obsahuje viac antioxidantov ako akekolvek ina doposial objavena bylina Len musi byt spracovana setrnym sposobom ☺

p.j.jacky
15. jún 2019

@sestinka3 áno môže . Treba partnera liečiť

bagre
15. jún 2019

@sestinka3 my keď sme riešili príčinu potratov (a nezistilo sa nikde nič), tak manželovi vyšli zlé výsledky. Neviem už koľko percent ale tiež mal zlú morfo a dr. vravela že to by bol problém otehotnieť ale potraty s tým nesúvisia. Vravela že pokiaľ nemá spermia normálny tvar tak nie je schopná oplodniť vajičko... inak potom sa nám narodili ešte 3 deti 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre