Môže byť užívanie očných kvapiek Visine v tehotenstve a pred otehotnenim nebezpečné?

siminka11
31. jan 2019

Chcem sa spýtať či môže dlhodobé užívanie visine očných kvapiek nejako ovplyvniť dieťa počas tehotenstva, alebo keď sa o dieťa ešte len snažíme? Užívam ich každý deň, jednu kvapku do každého oka. V letáku je uvedené že ak ste tehotná alebo sa pokúšam otehotnieť je potrebné sa poradiť s lekárom. Ďakujem za reakcie.

kika831
31. jan 2019

@siminka11 pred otehotnenim neviem ale pocas tehotenstva, aspon nie v prvom trimestri by sa nemali kvapkat- tak mi povedala lekarka. Tak sa skus pripadne este poradit aspon v lekarni.

evittam
31. jan 2019

@siminka11 Ako konkrétne myslis,ze by to malo ovplyvniť plod v maternici alebo nebodaj este ani to nie?!

siminka11
autor
31. jan 2019

@kika831 ďakujem za odpoveď, skúsim aj tú lekáreň ešte čo mi povedia.

siminka11
autor
31. jan 2019

@evittam No to jepráve to, čo sa snažím zistiť. Čo môžu tie kvapky vlastne ovplyvniť, nakoľko v prívalovom letáku je písané že sa treba poradiť o ich užívaní ak plánujem byť tehotná a v tehotenstve.

evittam
31. jan 2019

@siminka11 To je v každom pribalovom letáku, nakoľko neexistuje štúdia a testovanie na tehotných-ziadneho lieku. Nemaju čo ovplyvniť ocne kvapky na volny predaj.

07022007
31. jan 2019

@siminka11 môžem sa spýtať prečo ich používaš ? Kôli červeným očiam, svrbenie alebo ti veľmi slzia ? Keď si kvapkaš do oka, pritlač si kútik oka pri nose ( kanálik) a chvíľu drž. Zabraniš prenikaniu do obehu a kvapky budú pôsobiť iba lokálne 👍

siminka11
autor
31. jan 2019

@07022007 ďakujem za radu určite vyskúšam 😉 a áno používam ich kvôli červeným očiam a občas ma aj režú.... Celý deň hľadím v práci do PC 😕

07022007
31. jan 2019

@siminka11 ja by som vyskúšala umelé slzy napr systane

jeennyv
31. jan 2019

@siminka11 ak este nie si tehotna, neries lebo z toho zblbnes a budes mat mindraky zo vsetkeho a prides na to, ze ani von by si nemohla ist, lebo smog, bacily, jde co vo vzduchu...to plati aj v tehu izolovat sa nemozes, s liekmi jasne opatrne, ake na kazdom lieku mas, ze v tehu nie, ako ochrana znacky, firmy pretoze sa logicky na tehu zenach nic netestuje..cize no stress a bud normalna

luckamorka
31. jan 2019

Presne ako vraví @jeennyv, neprežívaj to tak, niektoré obavy dnešných tehotných hraničia až s paranojou.. tá formulka o tehotenstve sa píše v každom jednom letáku ku každému lieku, aby boli krytí.. odhliadnuc ale od toho, visine vraj vôbec nie je vhodný na dlhodobé užívanie, lebo vraj zvyšuje očný tlak či také dačo, takže bez ohľadu na tehotenstvo ti odporúčam radšej ho vymeniť za iné kvapky. V lekárni ti radi poradia a dajú aj na výber, len sa treba pýtať tam, nie na koňovi 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre