Môže byť strach príčinou toho, že nemôžem otehotnieť?

misiak21
31. okt 2011

Ahojte, prosím Vás o radu snažíme sa s manželom už 10 mesiacov o bábenko ale zatiaľ sa nám nedarí. Ja mám neustále z niečoho pocit strachu môže byť problém aj v tom že nemôžem zostať tehotná? K lekárke chodím pravidelne a vraj som v poriadku.

lienkalienocka
31. okt 2011

@misiak21 ahoj. ty si na tom ako ja. my sa snazime 8mes a tiez nic. psychika robi bohuzial dost vela a ano moze to byt aj preto. ale aj manzel moze mat nejaky problem. drzim palce nech to vyjde cim skorej

misiak21
autor
31. okt 2011

Tak to ti držím palce aj ja, a snáď sa nám to čoskoro podarí

annaopialova
31. okt 2011

ahoj aj stres robi neplechu prajem vam aby vam to vyslo

tea333
31. okt 2011

nie je sa coho bat. dietatko nechodi, kedy si my zmyslime. nemoze byt vsetko podla nasich planov.babatko pride, ked na to bude spravny cas.10 mesiacov nie je vobec strasne dlha doba! my sme sa snazili 7 mesiacov, pritom sme obaja velmi zdravi, sportovala som, zdravo jedla, brala kys. listovu, merala BT, sledovala ovulaciu posledne mesiace, som mlada..tak som si myslela ze to bude sup-sup.
Deticky su na cely zivot, a preto ten jeden rocik cakania a snazenia nic neznamena.Vela stastia! 😉

lienkalienocka
31. okt 2011

@misiak21 ja som uz nabehla aj ku gyndosovi a zacal nieco riesit. ideme na to postupne. chcela som vediet ze ci som zdrava a nenamietal 🙂 este aj muzika poslem nech vieme co a ako.
@tea333 tak to mas pravdu

desiree_tf
31. okt 2011

@misiak21 Ahoj nestresuj si hlavicku, skus mysliet pozitivne. Raz sa Vam s partnerom podari babatko urcite, ver tomu 🙂 . Ja som sa snazila s manzelom 9 mesiacov aj som otehotnela. Ale v 11tt nastala niekde chyba a museli mi spravit kyretaz. Cely cas ked sme sa snazili, aj som bola tehotna som len rozmyslala, stresovala sa, nechutilo mi jest ( za normalnych okolnosti mam dobry apetit do jedla ) a tak to mi to nakoniec dopadlo uplne inak ako som chcela. Ale taky je zivot... Teraz nemam absolutne chut riesit babo. Mozno neskorsie, vsetko cas ukaze...takze bud v klude, nemaj strach z nicoho, vela statia a vsetkeho dobreho Ti zelam 🙂

leeenka26
31. okt 2011

@misiak21 skus merat bazalnu teplotu. Mozno mas ovulaciu inokedy, ako si myslis a nedari sa vam trafit 😉
A 10 mesiacov este nie je taka dlha doba. Az po roku pravidelneho styku sa oznacuje za par neplodny. Aj ked to slovo neplodny by som nebrala uplne doslova, lebo napr. ja som prvy krat otehotnela po roku a pol, cize plodny sme. Ale je fajn, ze uz ste to pomalicky zacali riesit. Neboj sa, ak si ty ok a u muza vyjde tiez vsetko ok, tak by nemal byt problem.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre