Môže byť 45-ročný muž neplodný?

20. sep 2024

Minulý rok v tomto čase som otehotnela od manžela ktorý má 45 rokov.
Po spoločnom uváženia som bola na potrate.
Prešiel rok teraz by sme dieťa už chceli.
Ja som mala ovuláciu aj styk sme mali ,ale ani rok po kyrete niesom tehu.
Je možné,že manžel už v tomto veku nieje plodný?

taktotedanie
20. sep 2024

To povie len spermiogram
Mozes mat aj ty nekvalitne vajicka, bielen muz spermie
Vek nezastavis,

zuzanka.zuzu
20. sep 2024

neexistuje... toto musí byť troll ❤️🖕

kiki68
20. sep 2024

Ehm no, 45 je hranica, klesa vyrazne muzom plodnost. Kamoska mala tak, ze v 40 mal on plodnost super, 45 po 3 rokoch skusania uz iba umelym. Takze je mozne, ze jeho biologicke hodiny dotikali. Vela muzov je neplodnych v dnesnej dobe

taktotedanie
20. sep 2024

@kiki68 nedotikali, muzovi sa tvoria spermie nove kazde 3mes, to nie je ako zena, ze hold dosla zasoba vajicok
Len uz ta kvalita je horsia

doriiis
20. sep 2024

A možné je,že ty už nie si plodná🤷🏻‍♀️

ina2405
20. sep 2024

No dieťa sa nedá zaobstarať ako v obchode. Telo sa mení a plodnosť vekom nikdy nejde k lepšiemu.

anjelicek26
20. sep 2024

Mužom sa spermie priebežne dotvárajú a ich kvalita môže byť ovplyvnená baktériami ci prekonanymi infekciami ci genetika ci kadečo iného bez ohladu na vek. Takže prakticky môže mať 60 ročný muž lepší spermiogram ako 20 ročný. Toto ale treba zistiť u lekára a nie dohady.. rok je dlhá doba, obaja by ste mali ísť na vyšetrenia. A áno začala bu som mužom,lebo je to najjednoduchšie ho vyšetriť.. my ženy musíme ultrazvuk hematolog endokrinolog hormonálny profil, cyklus monitoring stimulácie laparky...

januska12323
20. sep 2024

Ani ty nemusíš byť plodná alebo to len proste zatiaľ nevyšlo. Choďte na vyšetrenia a budete múdrejší.

kiki68
20. sep 2024

@taktotedanie no prave vedci teraz zistili, ze u muza po 35 rapidne klesa kvalita spermii, tiez geneticky je uz horsie odovzdavana informacia. Ze toto sa predtym prave tym, ze sa dotvaraju nepredpokladalo. Ale zjavne maju muzi tiez biologicke hodiny. Tak vek po 35 ma svoje rizika. Dlho sa predpokladalo to, ze ked nemaju tu rezervu vajiciek ako zena, ale tvorbu novych spermii, tak su oki. Samozrejme moze mat aj 60tnik dieta, ale je to take ako mas zeny v 48 Este tehotne. Teraz som to nedavno citala na Sience Alert a tiez na dalsich podobnych strankach ( cize no hoax), ale vysvetlovalo by to aj to, ze sa vela muzom po 40tke uz nedari mat dieta ani s mladsou partnerkou

janage
20. sep 2024

Baby autorka píše: ani rok po kyrete nie som tehotná. Nie, že rok sa pokúšame. Celkom nechápem. Pred rokom kyret po vzájomnom uvážení a kedy ste teda uvazili, že už dieťa chcete? Od kedy teda sa o dieťa snažíte? Resp. ako dlho?

janickacrazy
20. sep 2024

@janage inak toto som si celkom často všimla, že niektoré ženy takto nelogicky konajú, najskor idú na potrat, myslím si, že asi pod nátlakom partnera a potom neprejde ani rok a snažia sa s tým istým mužom o dalšie dieťa, poznám takú ženu osobne, veľmi smutný príbeh pre mňa

slavka1988
20. sep 2024

Nechcem byt zlá ale dostala si šancu mala si manžela a teraz je možno neskoro aj keď rok neni taká dlha doba ale už si mohla byt mama

taktotedanie
20. sep 2024

@kiki68 nehovorim ze maju kvalitne spermie, len to ze sa tvoria dalej a spominam tam aj vek aj to ze sa mozu tvorit ale nekvalitne

ina2405
20. sep 2024

@janage mne sa zdá z napísaného, že autorka nadobudla dojem, že pri každej ovulácii a styku má zostať tehotná a teda po prvom mesiaci s ovuláciou a stykom nezostala v druhom stave a ako je to možné.

emma022
20. sep 2024

Kľudne môžeš byť neplodná ty. Po umelom prerušení tehotenstva môže žena ostať neplodná. To je známy fakt

janage
20. sep 2024

@ina2405 skôr zas vymyslená téma s nedomyslenou štylizáciou. Kedy sa spojilo "už rok sa pokúšame o dieťa, s "už rok po kyrete". Lebo fakt si neviem predstaviť, že 9/23 idem po poriadnom premysleni a s poriadnymi dôvodmi na kyret a ďalší mesiac už skúšam otehotnieť a 9/24 to zaklincujem srdcervucou vetou, že ani po roku nie som tehotná a vyvodím z toho, že muž je asi nepoldný......

ina2405
20. sep 2024

@janage môže byť, dúfam že to je blbosť.

h2
20. sep 2024

Pane Bože, daj, nech je toto len ďalší vymyslený príspevok! 🙏🙏🙏🤦‍♀️

janickacrazy
20. sep 2024

@janage no možno to len zle napísala, ale ja osobne poznám takú ženu, ktorá presne toto zažila, v podstate ju manžel donútil ísť na potrat, ona s tým nebola stotožnená, ale aj tak išla, no potom mala strašné výčitky, depresie, bola úplne hotová a ten manžel, keď videl, že čo vlastne spôsobil, tak sám navrhol, že si urobia teda to dieťa a aj ho majú

matullienka
20. sep 2024

@janickacrazy keď niekto napíše, že po spoločnom uvážení tak to beriem, že s tým súhlasili obaja

lucia147852
20. sep 2024

Ak si neni trol, tak by si mala vedieť že po potrate sa môže stať, že ostaneš neplodná ty… dieťa neni niečo čo si môžeš nárokovať. Ty si dieťa mala, rozhodli ste sa, že akurát ho nechcete… a odrazu chceš? No smola…

mamatroch
20. sep 2024

Po umelom ukonceni tehotenstva moze byt oslabeny krcok maternice a aj maternica samotna. Je to jeden z moznych nasledkov umeleho ukoncenia tehotenstva.

h2
20. sep 2024

@anjelicek26 Oni sa nesnažia rok, oni sa teraz po roku rozhodli, že chcú dieťa a sú ohromne prekvapení, že ona nie je tehotná, hoci bola ovulácia, aj styk. 🤦‍♀️

pink_lady
20. sep 2024

...aj 20 ročný môže byť neplodný
Po umelom potrate má veľa žien problém otehotnieť

janickacrazy
20. sep 2024

@matullienka no áno, veď aj tá moja známa s tým súhlasila, ale potom sa zložila psychicky

janage
20. sep 2024

@janickacrazy áno možno. Ale tak snáď nie je taká hlúpa, že po jednom pokuse čo nevyšiel usudi , že muž je neplodny.....

janage
20. sep 2024

@janickacrazy však pre pána to nie je vec, že toto vyhodím lebo nechcem a urobím náhradu. Jedno dieťa predsa nemôže nahradiť iné. Tým myslím to, že urobiť si náhradu asi pri depresii a výčitkami nepomôže. Mne by skôr pripomínalo, že to prvé mohlo teraz mať...tak bud nemám podmienky a zvážim to poriadne alebo mám.

janickacrazy
20. sep 2024

@janage no jej to pomohlo veľmi a nebolo to ich prvé dieťa, ale tretie

zuzubb007
20. sep 2024

Ty už môžeš mať problém, nie muž, akože jedno dieťa si zabijem (teda ak sa nemalo narodiť choré čo by som pochopila) a v zápätí chcem ďalšie no coment

mell27
20. sep 2024

Ďalší troll. 🤦🤦 Nabudúce sa posnaž viac, toto bol chabý pokus. 🤷

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre