Moje ovulačné testy

katkasofi
21. dec 2013

Test na 14, 15, 16, 17 dc... nemali by tmavnut? resp. blednut ak uz prebehla ovulka? nerozumiem...poradte prosim

awalancha3
21. dec 2013

....nie, ovulačné testy nefunguju na rovnakom princípe ako tehotenské 🙂
Stále máš istu hladinu LH v krvi, sem tam poklesne, sem tam sa zvýši, niekedy zotrváva v nezmenenom stave viac dní. LH totiž velmi citlivo reaguje na celkovu hormonálnu hladinu. Okolo ovulácie bývajú takéto výraznejšie ako máš ty. Preto je pre určenie ovulácie dolezité aby bola testovacia ciarka prinajmensom rovnako výrazná ako kontrolná, ideálne este silnejsia (co neplati pri HCG). Tvoje testy su uplne v poriadku, treba čakať kým čiarka nebude tmavsia ako kontrolná.
Bolo by dobre, keby si si merala bazalnu teplotu, vedela by skoro presne kedy má byť ovulácia, či naozaj prebehla. Lebo kludne sa ti može stať, že ked meriaš pomocou ovu testov raz denne, tak peak- vrchol prešvihneš, odmeriaš ráno a vrchol bude o 15.00 a ty o tom ani nebudeš vedieť. Ak to má byť výpovedné, treba v rozhodné dni robiť 2x denne v rovnaký čas. A ak nechceš bankrotovať na ovu testoch, tak fakt meraj BT. Ked tak pozerám na tvoje ovu testy, tak kludne medzi 15 a 16 DC mohol byť peak a ty si ho nezachytila a testy zrejme predsa len zacnu blednúť........

lauritka
21. dec 2013

@katkasofi no zatial sa tvaria rovnako, cakaj este na silnejsi.. inac je to presne tak ako ti pisala awalancha vyssie.

bambinkaa
21. dec 2013

@awalancha3 juuuj to si super napisala, ja som presne v tomto mala tiez chaos. A podla bazalnej teploty ako zistim presne kedy mame počat? BT som uplne zaciatocnicka. Zatial mam stale 36,3 36,4, dnes rano 36,5. Tak som citala ze ked vybehne BT, tak uz ovulka prebehla. Cize len cakat a milovat sa? a ked vyskoci, tak uz je po?
a prosim Ta este mi porad s 1 vecou. Budu sa mi tu ostatne zeny isto vysmievat, ale neviem odhadnut plodny hlien. Mam s nim problemy, ze je toho velmi malo alebo skoro vobec, tak intenzivne pijem grepovy dzus. A uz 3. den mam hlienik priesvitny, natahuje sa, dnes najviac taky celkom ok. 1. den bolo toho strasne malo. Dnes je toho tiez malo, ale ked sa natiahne, neroztrhne sa tak skoro. A teraz vlestne ta otazka: kedy mi praskne folikul a mame plodit? ten hlien sa zacne vytvarat az po prasnkuti folikulu? ci skor sa vytvara a ked praskne tak je toho viac? Mne to pripada ako s tymi ovulacnymi testmi. predsa nemozem byt plodna 3 dni.

katkasofi
autor
21. dec 2013

@lauritka a nemohla uz byt predtym??? lebo cyklus je 26-28 dni...a 12dc bolesti pri keksiku...

katkasofi
autor
21. dec 2013

@awalancha3 dakujem, uz som zase trosku mudrejsia 😉

lauritka
21. dec 2013

@katkasofi no neviem a predtym si netestovala ?? ak mavas 28 dnovy cyklus , musis zacat testovat skor. 😉

lauritka
21. dec 2013

@bambinkaa BT stupne, az ked ovulacia prebehne.. plodny hlienik moze zacat uz par dni pred ovulaciou.. meni sa na taky vodovy, pripadne natahovaci, ciry ako vajecny bielok.. po ovulacii sa pomerne rychlo zmeni na husty a kremovy. uz ked praskne folikul, vela casu na plodenie neostava.. lebo vajicko zije len 12-24 hodin, je dobre sa snazit este pred ovulkou, spermie si dokazu pockat.

katkasofi
autor
22. dec 2013

@lauritka nemala som sa ako dostat k ovu trszom skor😉 robila som ich iba preto ze na 12dc nam uslo. Som 9 mesiacov po cisaraku druhom uz.tak neviem ci by ma dr pochvalil...=-O

awalancha3
22. dec 2013

..........lauritka vám dobre poradí....môžete sa spolahnúť, sama som sa nou niekedy radila.................... 😉
@lauritka
@katkasofi
@bambinkaa

lauritka
22. dec 2013

@katkasofi rozumiem, cize vlastne sa chranite tymto sposobom ?

katkasofi
autor
22. dec 2013

@lauritka vyhybame sa :-P... inak dnesny ovu test navlas rovnaky.... a to som 19dc... preco neslabnu tie druhe ciarky nevies??

lauritka
22. dec 2013

@katkasofi hmm.. neviem , mozu byt aj citlivejsie testy.. ze ti to ukazuje vacciu hladinu, ale nie pozitivne.

katkasofi
autor
22. dec 2013

@lauritka lauri pepino su to. Ked sme planovali druhe mala som tie tvoje..😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre