Moja šanca na otehotnenie je iba trikrát do roka

reni1512
29. feb 2012

Ahojte kočky,
dnes mi došli výpočty od Dr. Jonáša, patrím do rizikovej skupiny, čiže moje šance na otehotnenie sú iba 3x do konca roka. Prosím Vás preto o radu a nejaké skúsenosti, mala by som začať užívať kyselinu listovú, alebo nejaké vitamínky, príp. partner? ... tiež som po menopauze (bola som liečená po operácii) chcela by som si prečistiť organizmus, mám obavy, aby to dieťatko malo správny vývin, aj keď je to ťažké ovplyvniť, no radšej pre to niečo spravím, ako nič... Najbližšie máme termín počatia v marci, tak už mi veľa času neostáva.
Ďakujeem vopred za všetky dobré rady!! Držte prsty ! 🙂

sashabb
29. feb 2012

@reni1512 čítam, trochu nechápem 😨 prečo sa riadiš nejakými výpočtami? človeka cez net? Bola si u Dr? podľa čoho patríš do rizikovej skupiny?

estterka
29. feb 2012

@reni1512 si po menopauze? urcite??

kika1111
29. feb 2012

@reni1512 ja tiež pozeram ako puk na to čo si tu napísala...čo keby si jednoducho začala užívať kyselinu listovú, popri tom veľa zeleniny a ovocia papať a pekne sa s drahým snažiť? po TOM vyhodiť nôžky na stenu aspoň na 10 minút a o 3 týždne skúsiť test??

tutitu
29. feb 2012

@reni1512 Ahoj, určite Ti doporučujem brať kyselinu listovú ešte pred otehotnením.. Držím palce. 🙂

adlani
29. feb 2012

@reni1512 Listovu rozhodne aj pred otehotnenim a k tomu poznam par ludi, co maju dobre skusenosti s branim selenu. Detoxikacia organizmu je vhodna pred pocatim...zacat s cistenim organizmu pocas tehotenstva uz nie je dobre, lebo to "neciste" co sa uvolni moze prejst do babatka.

turkija
29. feb 2012

@estterka určite @reni1512 po menopauze nie je, len si pomýlila terminológiu 😉. Ešte na menopauzu je mladá 🙂

estterka
29. feb 2012

@turkija ved preto som sa pytala,ze ci si to nepoplietla 😉

luga
29. feb 2012

@turkija, @estterka - umelo- liekmi navodena menopauza 😉

ria191
29. feb 2012

@estterka presne ako napísala luga lieči sa tým endometrióza takže je to možné

reni1512
autor
29. feb 2012

..jul 2011 operacia tumoru bordeline, vybrali mi aj lavy vajecnik a nasadili mi dyphereline - umelo vyvolana menopauza ano 🙂 . Preto som zvolila dr Jonasa, pretoze mi odporucili jeho vypocty, nakolko mi pred tyzdnom nasli znova cystu na pravom vajenicku a hrozila mi operacia znova, vyratal mi ze patrim do IV rizikovej skupiny, s najvyssim rizikom potratovosti, radsej si dam poradit.

Za všetky rady vdaka!

turkija
29. feb 2012

@luga ďakujem za vysvetlenie . To som nevedela .
@reni1512 je mi to ľúto, že si musela tak skoro tým všetkým prejsť. Držím palce a prajem , aby to všetko dobre dopadlo a ty aby si sa tešila zo zdravého bábetka.

luga
29. feb 2012

@turkija 🙂

koniarova
29. feb 2012

@reni1512 Ja ti bábo veľmi prajem, ale tento spôsob je prinajmenšom čudný. 😲 😲 😲 😲 Už si z hľadiska lekárskeho vyskúšala všetko? Máš len 24 rokov, takto podľa mňa nemusíš počať ani za 20 rokov. Podľa nejakého výpočtu cez net. 😒 😒 😒 Ty tomu ozaj veríš?

tea333
29. feb 2012

Mas zdravotne problemy, mas nizsiu sancu otehotniet a vyssiu potratit. tak naco si si davala robit vypocty? treba sa snazit stale, sledovat cyklus, snazit sa kazdu ovulaciu. Predsa si s takou diagnozou nenechas ujst sancu otehotniet len preto, ze Dr Jonas povedal, ze len 6 dni do roka je sanca!
Nikdy nevies, ci sa nestane nieco horsie, neostanes neplodna alebo nieco podobne. ak as gyn. problemy, netreba tehotenstvo a pocatie odkladat. Urcite zacni sledovat ovulaciu, papaj kyselinu listovu, hladaj co ti pomoze ku zdraviu, a drzim palce, aby si mohla otehotniet a donosit babatko.

reni1512
autor
29. feb 2012

...netusim... ci robim spravne ci nie, ale tak najblizsi termin je marec, vypocital mi to len z toho hladiska, ze je to vypocet pre zivotaschopny plod, v inych ovulacnych dnoch by som mohla potratit, vzhladom na diagnozu, no ano mam 24, ale do roka od liecby by som mala otehotniet, no sance sa mi znizuju kedze sa mi uz objavuju cysty na pravom, tak kedykolvek mozem znova skoncit na operacnom stole, co znova posunie a znizi moju sancu na babatko.. Nieco som si o nom nastudovala, tak tiez len verim, dufam a hadam to bude fajn, za pokus stoji vsetko ;)

koniarova
29. feb 2012

@reni1512 Čiže to nebudete v iných dňoch ani skúšať? Len v tom marci? 😲 😲

cigaretka5
29. feb 2012

kasli na vsetky vypocty, na jonasov a pod. milujte sa lebo sa milovat chcete a nie ze je vhodna chvila na pocatie.Ak prestanes msliet na babatko a zacnes mysliet na milovanie ako take az vtedy mas sancu otehu. A co sa tyka potratovosti, hlavne na to nemysliet, vela ludi totiz podcenuje psychiku a silu myslienky.............

janie80
29. feb 2012

Ja tiez mam len 3-4 sance do roka na otehotnenie... Ale nie kvoli Jonasovi, ale kvoli tomu, ze mam ovulku raz za 3-4 mesiace... Doktori ti povedali co? Ake mas sance podla nich? Aj ked tam je vyssie riziko potratovosti, lekari toho vedia uz vela zachranit, ked sa to zacne riesit vcas..

irsina83
29. feb 2012

@reni1512 odporucam femibion800 a chorellu japan na detoxikaciu organizmu...ja mam tiez taku sancu ze aspon 3x do roka 😉 a bola si aj u lekara??? mas nejaky nalez???

pimpulienka
29. feb 2012

@cigaretka5 absolutne s tebou suhlasim 🙂

janie80
29. feb 2012

@cigaretka5 tiez suhlasim, ale zakladnym predpokladom na to je, aby boli obaja zdravotne v poriadku...

vavrenka
29. feb 2012

@reni1512 ja by som s tvojou dg. nerobila ziadny detox bez lekarskeho povolenia. detoxikacia je silny zasah do organizmu a tiez by som spolu s doktroom zvazila akykolvek vyzivovy doplnk na podporu imunity- podporuje tvorbu vsetkych buniek aj "dobrych" aj "zlych".. a drzim palceky, aby si bola coskoro tehu 😉 a vysoka rizikovost nie je 100% rizikovost, ak by sa zadarilo aj iny mesiac nemusi to dopadnut potratom.. jaj velmi prevelmi drzim palce, citim, ze sa ti nekrati cas.. posielam vela uzdravenia 😵

inffinity
29. feb 2012

já určitě doporučuju tang kuei od herbalife každé ženě v každém věku
úprava cyklu
ustoupí menstruační bolesti
"přechod" ani nebudete vedet že máte, či meli a nebo jen velice slabé příznaky..
otěhotnění po dlouhé době snažení

nepíšu že je to lék na věci co jsem vyjmenovala ale jsou to zkušenosti mě a mých známých po pravidelném užívání min 6mesíců 🙂 určitě doporučuji a držím palce všem snažilkám!! 🙂

nibiru
29. feb 2012

ako ja neviem ja tym vypoctom neverim a to sme sa teda snazili o dieta 2r.nastasie my sme boli zdravy par u nas sa zadarilo az ked som to vzdala ale mam koleginu ktora prekonala endometriozu,polycysticke vajecniky do roka bola 3x na operacii koli cystam same kupele vraveli jej ze deti asi mat nebude ze ich nedokaze vynosit nevzdali sa no radcej isli do centra asist. reprodukcie a prva inseminacia bola uspesna dnes a dcerku.na tvojom mieste zacnem uzivat kys.listovu a uzivam si to.....presne psychika robi vela a kedze ti vypocty na 100%negarantuju vysledok podla mna sa len vypocty spoliehaju na ludcku psychiku ked pocatie nevyde co?vratia ti peniaze?nie povedia ti ze bohuzial si to male percento kde to proste nevyde hlavne pokia nemas ovlaciu neostanes tehotna a neraz tie vypočty vobec nesedia s cyklom zeny.

cigaretka5
29. feb 2012

@janie80 no podla lekarov bol v nasom pripade manzel uplne neplodny a vidis mam dve deti a nie su susedove. Niekedy aj s tymi lekarmi treba s nadlhladom

cigaretka5
29. feb 2012

@inffinity zabudla si pridat adresu aby si to mohla u teba objednat

inffinity
29. feb 2012

@cigaretka5 to ma co znamenat?se nudis ze mas potrebu rypat? Objednat si to muze na netu jako kazdy jiny..nevim proc bych nemohla napsat sve zkusenosti..

cigaretka5
29. feb 2012

@inffinity nechcela som sa ta dotknut, ja len ze ked niekto hovori o herbalife jeho monolog zvycajne konci udanim jeho email adresy alebo tel cisla a z cloveka sa vyklube dealer.
Moja skusenost

veonka
1. mar 2012

@cigaretka5 nie každý musí byť hneď díler 🙄 , ja som pri svojich problémoch tiež vyskúšala už aj neviem čo všetko, a keď mi niečo pomohlo hneď som to chcela všetkým doporučiť, lebo som vedela, aký je to úspech, a nie som díler, mám rovnaké šance kúpiť veci ako ostatní, nič z toho nemám, iba dobrý pocit, že som poradila iným. Nakoniec, každý sa môže rozhodnúť a rozhoduje podľa svojho uváženia, tak čo 😀

@reni1512 no určite si hneď nasaď kyselinu listovú, tá sa má užívať už 3 mesiace pred plánovaným otehotnením, tak aspoň vravia doktori a je to dobrá vec, ktorú by som nepodcenila, môže veľa ovplyvniť. Mne sa páčila v lekárni Elastiq-Q obsahuje 800mg, lebo v niektorých zmesových vitamínových prípravkoch pre snažilky (Babyplan, Femibion a pod.) je tiež ale v menších dávkach.
Z vitamínov môžeš aj E a C. Tvoj manžel tiež E, selén, zinok na spermie.
Tiež doporučujem piť čaje buď Gynastan- ženský čaj kúpiš v lekárni, alebo aj samotnú Alchemilku. Čaje treba piť iba do ovulácie!!!! po snažení ich už určite nepi! Sú dobré na vytvorenie výstelky v maternici, mali by celkovo naštartovať funkcie ženských orgánov. Mne Gynastan skrátil cyklus a tiež ovulačný hlien je krásny.
S tvojimi problémami by som hľadala veľmi dobrého gynekológa, ale možno by som vyskúšala aj iné spôsoby liečby a hlavne aj posilnenia maternice, naštartovania vaječníka, lebo na farmaceutický priemysel mám svoj názor, takže či už alternatívnu medicínu, alebo liečiteľku- Anna Kopáčová z Vrbového pri Piešťanoch, (aby ma neobvinil niekto z dílerstva, nič z toho nemám, u Anky sa neplatí, dáš jej čo uznáš za vhodné, je to dobrá žena, a ja nie som ani jej rodina, ani jej známa, ani nič) je tu o nej aj diskusia a pomohla mnohým ženám, ktoré už ani nedúfali... skús ju kontaktovať, v diskusii nájdeš kontakt a aj skúsenosti s jej liečbou, výsledky 😵 . Lieči čajmi, obkladmi, ale pomáha aj v rizikovom tehotenstve, napráva plod, alebo podväzuje, aby neodišiel. Dôležitá je tiež viera/dôvera a psychická vyrovnanosť, resp. pozitívne naladená myseľ.

A tiež sa pridávam k babám, snažte sa stále, dôležitá je ovulácia, nie jonášov výpočet.
Želám ti, aby bábätko prišlo čo najskôr. 😵

reni1512
autor
1. mar 2012

wau baby!!! ste uzasne!!! 🙂 dakujeeeeeeeeem za vsetko

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre