Môj prvý ovulačný test

martuska12345
14. máj 2022

Ahojte baby🙂 od dneska som si začala robiť prvý krát ovulačné testy,zatiaľ je tam slabá čiarka no myslím že to môže byt za pár dní ovulačný deň,deň D.😊Mám kúpených 7 ks testov tak potom spravím fotku zo všetkými 7 teraz pridám fotku dnešného testu🙂. Kľudne napíšte či tam aj vy vidíte slabú čiarku,viem že to neni ešte ovulačný deň no myslím že aj pár dni pred OVU by bola nejaka šanca😏🥺😊.

patus_2
14. máj 2022

@martuska12345 pri ovulacnom teste musí byť čiarka rovnako silná, popripadr ešte silnejšia ako kontrolná čiarka. Testuj ďalej o 2-3 dní a uvidíš, ako bude silnieť.

martuska12345
autor
14. máj 2022

@patus_2 ahoj ja viem že musí byt rovnako silná alebo silnejšia ale ja si myslím že keď je teraz takejto farby tak za pár dni bude silnejšia 🙂 veď určite dneska neni ovulacny deň to som tam hore napísala ja som sa iba pýtala či si myslite že keď je takejto farby test ci za pár dnu by mohol byt silnejší čiže ovulacny deň

sense
14. máj 2022

@martuska12345 ono záleží kt den cyklu si a aký dlhý mávaš cyklus. Takisto čiarka môže silnie aj slabnut aj podľa toho v kt hodinu testujes a ako silné máš zriedený moc a tiež závisí aj od citlivosti testu

janetinka27
14. máj 2022

@martuska12345 ahoj, ciarka je pekna, uvidis ako bude silniet. ked aj bude tmavsia ako kontrolna, nemusi znamenat ovulaciu. zachyti zvuseny LH,ale ten musi stupnut este vyssie, aby doslo k ovulacii. a aj ked stupne na potrebnu hladinu, aj tak nemusi dojst k ovulacii. testy su super vec na orientaciu, ale na ovulaciu treba ovela viac procesov,ktore sa musia zladit, samotne stupnutie LH nestaci🙂

martuska12345
autor
14. máj 2022

@janetinka27 ahoj a aké sú tie ďalšie procesy?ja som myslela že keď testy budú ukazovať rovnakú silnú čiarku alebo tmavšiu ako je tá prvá tak že je to už ovulacny deň 😔😢snažíme sa o bábätko a myslela som že s testami si aspoň trochu pomôžem určiť ovulacny deň

martuska12345
autor
14. máj 2022

@sense som 9 deň cyklu a testovala som sa dnes 12:45 a 2 hodiny predtým som nejedla ani nepila a citlivosť testu je 20mlU/ml 🤷🏻‍♀️

nevenka
14. máj 2022

@martuska12345 ovu pride 24-48 hodin po pozitivnom ovu teste, ak je vsetko v tele ok. Keby si si merala bazalnu teplotu, tak prvu fazu cyklu mas teploty nizsie a po ovulacii teplota stupne o min. 0,2 stupna a drzi sa az do menzesu hore. Priblizne. Ja som mavala ovu tak 1 den po pozitivnom teste, ale boli aj cykly, ze ovu neprebehla. Teplotna krivka vtedy nebola takto dvojfazova, ale teploty skakali hore dolu. Inak, den ovulacie je posledny den nizkej teploty, ale to vies urcit podla BT iba spatne, nie vopred. Mozes len podla predoslych cyklov predpokladat. Tretie dieta mame zo sexu 12 DC, ovu prebehla necakane na 14 DC. Takze idealne je snazit sa aj pred ovu a staci cca kazdy druhy den sex, ak ste v poriadku, tak sa zadari aj bez upinania sa na ovu testy atd...Do roka je standardny cas. Nemusi sa zadarit hned prvy cyklus, ale aj moze. Drzim palce.

martuska12345
autor
14. máj 2022

@nevenka ďakujem pekne 🙂

sense
14. máj 2022

@martuska12345 aký dlhý máš cyklus? Ak 28 dňový tak čiarka by mala pomaly silnie ak budeš mat pozitívny test znamená to ze ovulácia by mala prebehnúť nasledujúcich 12 až 48 hod

martuska12345
autor
14. máj 2022

@sense mám 29 dňový cyklus tak ja len dúfam že bude silnieť čiarka 😊🤷🏻‍♀️A ďakujem za odpoved 😊

janetinka27
14. máj 2022

@martuska12345 je dolezite,aby sa vytvoril dominantny folikul, aby praskol v spravnom case, ked bude "zrely". treba, aby LH vystupal dostatocne vysoko,aby praskol folikul a neprerastol do cysty. a vajickovod ma na konci taku akoby ruku a ta ruka sa v case ovulacie priblizi k folikulu a vajicko po ovulacii "vezme". musi byt aj priechodny vajickovod a ked sa vajicko oplodni, je dolezita aj hrubka a kvalita vystelky maternice, aby sa uchytilo. tiez je potrebna dostatocna funkcia zlteho telieska, aby bol dostatok progesteronu atd🙂

martuska12345
autor
14. máj 2022

@janetinka27 ďakujem na toto neviem ani čo napísať 😂😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre