Ahojte, v strede cyklu som mala silné hnedé špinenie ale normálne sme sa snažilkovali. Dnes ráno som bola kvôli tomu u gynekológa, ten povedal, že nič takè nevidi, že to špinenie je kvôli hormonov. Hp mi robil pred mesiacom a vtedy som mala všetko ok. Teraz mi predpísal lieky Duphaston, ale bojim sa, nikdy som nebrala hormonalne tabletky. Čitala som prispevky a viacere pisali, že im nepomohli na úpravu cyklu ale zas na udržanie tehotenstva ano. Chcem sa vás opytať či napriek tomu špineniu sa mohlo zadariť alebo keď je problem s tym hormonom progresteron tak nie? Bola niktora z vás podobne? Nechcem sa zbytočne napchávať s hormonmi ale keď je šanca...
@nanka888 ja som ich uzivala na podporu otehu, no blokli mi ovulaciu, aj ked mi skratili cyklus. Mala som ho 15-24 den cyklu a ovulacia bola v 19. den. Cize mi ju bloklo, tak mi kazala uzivat dr. aj ked som mala dlhe cykly. Duphaston by sa mal nasadit az po ovulacii. Potom som ho vysadila sama od seba a v ten mesiac sa zadarilo. Som v 5. mesiaci a minuly tyzden mi ho dr. konecne vysadila. Tiez som mala diagnozu malo progesteronu 🙂 drzim palce.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Duphaston neublíži. Bežne ho lekári predpisujú na úpravu cyklu a na udržanie plodu.