Mohli testy nezachytiť ovuláciu?

5. jún 2024

Ahojte. Pri snahe o tehotenstvo vždy robím ovulacne testy a aj sa mi podarí celkom rýchlo otehotnieť. A vsak vzdy ked som testovala, mi aspon jeden den v cykle vysiel pozitívny ovulacny test - teda čiarka je rovnako tmavá pripadne tmavsia.
No tento mesiac mi to vyšlo takto ako vidíte na foto. Čiarka teda tmavla a vsak nie az tak ako by mala a uz aj začala slabnúť. Potom následne dni bola uz len uplne slabučká. Dni predtým bola tiez slabučká, testovať som začala skoro, som v tomto uz celkom zbehla, no tento mesiac ma to prekvapilo. Testovala som v poobednych hodinách približne v rovnakom čase.
Tak rozmyslam ci sa mohlo stať, ze som tu LH vlnu nezachytila alebo sa mohlo stať, ze ovulacia neprebehla? Nemáte niekto podobnú skúsenosť?
Dakujem

katariiinkaa
5. jún 2024

Jasné, mohlo sa stať že si len nezachytila vrchol a zároveň sa mohlo aj stať že ovulacia nakoniec z nejakého dôvodu neprebehla. Preto je ideálne si popri ovu testoch napríklad merať aj bazálnu teplotu, ktorá potvrdí že ovulka prebehla v poriadku.

autor
6. jún 2024

@katariiinkaa dakujem za tip 😊

autor
6. jún 2024

Uz nik s podobnou skúsenosťou?

ailiba
6. jún 2024

Ja som to tiez mala tak a pritom mi lekar potvrdil ovulaciu folikulometriou. On mi na to povedal, ze testy nie su spolahlive.
Samozrejme, ale je aj moznost, ze ovu neprebehla, stava sa to... aj zdravym zenam.

bambulka711
6. jún 2024

Ako často si testovala? Od ktorého DC si začala a kedy skončila. Aké dlhé mávaš cykly? Tieto odpovede sú potrebné, aby sa dalo lepšie vyjadriť 🙂

michaela329
6. jún 2024

Mohli sa stať obe veci, anovulacny cyklus, aj nezachytenie. Mne napríklad nikdy test ovu nezachytil - pritom folikulometrie ju potvrdili. Pre mňa bola istota bazalna teplota.

autor
6. jún 2024

@ailiba
@michaela329
dakujem 😊 aký býva vlastne dôvod anovúacnejo cyklu?

@bambulka711 testovala som raz do dňa asi od 10DC…skoro 2tyzdne🤭 cyklus mam cca 34 dňový…ovulaciu mávam väčšinou na 18.den….ono v čase ked boli tie čiarky najtmavšíe aj som cítila podbruško asi ma druhý den…

ailiba
7. jún 2024

Niet za co. No, neviem presne dovod, ale tak telo nie je stroj, kazdej sa raz za cas stane, asi to suvisi s hormonmi. Folikul nepraskne (ostava ako cysta a vacsinou sa vyplavi s dalsou menstruaciou). Myslim, ze to mala niekedy kazda z nas.

michaela329
7. jún 2024

Ak nemáš iné problémy (PCOS, nerovnováhu), tak je občas normálne, že sa to stane.

autor
7. jún 2024

@ailiba
@michaela329
Dakujem dievčatá 🙏🏻🙂

bambulka711
7. jún 2024

No mohla si nezachytiť, ak mávaš pozitívny test iba krátko alebo nižšiu hladinu LH. Samozrejme, mohla sa aj posunúť na neskôr alebo byť anovulačný cyklus. S istotou ti odpovie len lekár, ktorý sa cez sono vie pozrieť.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre