Mimotelové oplodnenie v Anglicku - skúsenosti

vyvka
16. apr 2018

Najde sa tu niekto kto podstupili IVF v zahranici ??
Chcela by som vediet aka je sanca a ako cely proces dlho prebieha zijem v UK mam narok na jeden pokus zadarmo a rozmyslala som ze ak sa mi nepodari otehotniet do konca leta tak to vyuzijem ..
A baby ktore Zijete na Slovensku zaujimalo by ma ak by som do toho isla ako samopladca kolko by ma To ... stalo?? A aky je postup na Slovensku ??

vyvka
autor
16. apr 2018

Dufam ze sa tu Niekto najde kto by mi mohol pomoct poradit

citronely
16. apr 2018

nemala som sice ivf v uk ale v brne, vyslo ma to do 3000€ ked neratam cestu a inaeminacie a nejake lieky. myslim, ze IVF stalo do 2800€ ale je to individualne zalezi aj ake davky su nastavene ale lieky atd. cize ta cena sa moze hybat. poistovna mi preplatila plus minus skoro 50%. Postup bol taky, ze mi urobili najprv priechodnost vajcovodou... potom 3 inseminacie a potom som mala stimulaciu, odber vajicok, 5 dni sa cakala no vyvoj a potom ET.

vyvka
autor
16. apr 2018

@citronely fuu docela dost vela penazi Nakolko na sk nemam poistovnu kedze .. zijem v UK uz dlho som sa musela odhlasit ... a bola by som nutena si platit vsetko sama

katharines
16. apr 2018

Podla profilu mas 23 rokov, aky mas dovod pre ivf? Si mlada a ivf v sebe zahrna viacere vazne rizika. Ake uz mas urobene vysetrenia?

vyvka
autor
16. apr 2018

@katharines Ziadne ..
Zatial sa na ivf nechystam mam sancu ... ak do leta neostanem tehu mat ivf zdarma .. zijem v Uk cize chodi to tu ..
Trosku inac ... tak som to chcela v buducnosti vyuzit...
Alebo ak sa nepodari dajme
Tomu do roka tak IUI co je asi ovela menej narocnejsie ak sa Nemylim

katharines
16. apr 2018

@vyvka Nuz a sledujes si plodne dni? Zena je plodna cca 12h za mesiac a spermie preziju cca 5 dni, takze otehotniet sa da cca v tych 5 dnoch pred ovulaciou (avsak to zalezi aj od zdravotneho stavu). Pozri prosim diskusie aj o rizikach. V tej, co ti davam link, je aj link na dalsiu diskusiu. Odporucam obe.
https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/vplyv-liekov-na-zenu-pri-mimotelovom-oplodneni/

bambulka2015
16. apr 2018

@vyvka Ak nemas zisteny problem, tak preco uz teraz rozmyslas o IVF? To nie je sranda. Je to fyzicky a psychicky velmi narocne.

Ale k tvojej otazke. My zijeme v DE, vyslo nas to dokopy aj s liekmi 10 000 E. Kedze sme obaja poisteni privatne a v jednej a tej istej poistovni, vsetko do posledneho centa nam preplatila poistovna. Je tu ale vazna diagnoza na strane muza, takze nie len tak, lebo sa "do leta nepodarilo".
Väcsina obyvatelstva v DE je poistena v zakonnych poistovniach a tie preplacaju do 50% nakladov a aj to len pri splneni urcitych podmienok (napr. zosobaseni, zena nie starsia ako myslim 39 rokov atd.)

vyvka
autor
16. apr 2018

@bambulka2015 to som teda nevedela ...
Kazdopadne budem este v buducnosti mat konzultaciu ohladom IvF a je uz len namne kedy to podstupim ci o rok alebo az o 10
Alebo ci vobec sa do Toho dam ... nakolko beriem clomid
Na podporu ovulky .. a nejako sa mi po
Potrate...nedari
Otehotniet mi to lekar odporucil ...

Ale samozrejme ze mam na plane si hlavne dat pauzu

vyvka
autor
16. apr 2018

@katharines dakujem ... teda je to hrozne
To som fakt...netusila
🤭🤭

A co si Myslis o IUI ? Ties su tam take velke rizika ??

vyvka
autor
16. apr 2018

@bambulka2015
Inac aky mas nazor na IUI ?

katharines
16. apr 2018

@vyvka IUI len za urcitych podmienok, avsak ak sa pamatam uspesnost je velmi nizka. Skuste radsej napr. Kotvicnik pre manzela, ty si sleduj plodne dni, treba zaradit denne omega-3 kyseliny, vit d3, orechy, kapustovitu zeleninu (len ak sa neberie warfarin), mrkvu, ....vyhybat sa nizkotucnym produktom a fruktoze, alkoholu, nikotinu ....

vyvka
autor
16. apr 2018

@katharines chodim na folikulometriu ovulku viem kazdy cyklus kedy mam
A mala som ju pred mesiacom
Potvrdenu aj s krvi ..
Ale cca pred 2 rokmy som
Mala PCO takze
Nieje to az tak dlho co mavam ovulku predtym som ju vobec nemala tak snad sa Len telo musi nastartovat aj po tom
Potrate

bambulka2015
16. apr 2018

@vyvka Najskor ako zacnes do seba a muza pchat jedno ci chemicke lieky, hormony, alebo prirodne cajiky, zeleninku a neviem ci este, je potrebne zistit na oboch stranach aky je problem. Treba si dat porobit odborne vysetrenia a potom uvidis.

IUI ma velmi nizku uspesnost. Samozrejme zalezi na zdravotnom probleme. Ak su zle spermie, tak je uspesnost takmer nulova. To mozte skusat aj tak, bez zakrokov a budete mat rovnaku "statistiku".

bambulka2015
16. apr 2018

@vyvka Neuraz sa teraz, ale mne sa zda, ze o IVF nevies takmer nic. Do umeleho sa nikto nebude nahlit len koli predchadzajucemu potratu a momentalnemu nedareniu sa.
Najskor sa dajte OBAJA dokladne vysetrit. Bez vysetreni o IVF ani neuvazuj.
A ked vam najdu (mozno ani nenajdu) nejaky problem, tak podla toho si nastuduj vsetko dokladne, co sa tyka IVF.

vyvka
autor
16. apr 2018

@bambulka2015 bohuzial v UK v podstate...nic nerobia
Bola
Som
Na laparke kedze som
Mala PCO manzel ma spermie v poriadku ..
Tehotna som uz bola len som v january v 8tt potratila

vyvka
autor
16. apr 2018

@bambulka2015 a ja som v poriadku .. teda mam ovulku potvrdenu lekarom .. nic ine niesu ochotny urobit

katharines
16. apr 2018

Inac problemy nemusia byt len na fyziologickej urovni (problem s hormonami, malo spermii), moze ist aj o geneticke ochorenia (napr problemy s krvou a to sa aj tak nevysetruje standardne), psychicke problemy (napr. Blok, velky stres ....), ale i duchovne

bambulka2015
16. apr 2018

@vyvka 8tt je ranne stadium. To este neznamena, ze mas nejaky zavazny problem a nemozes otehu prirodzenou cestou. Si este mladaa, mas cas na zotavenie sa a skusanie. Januar bol len pred par mesiacmi. Si si muslela, ze hus hus a hned na to budes tehu? Mozes a aj nemusis. Netlac na pils, daj telu cas sa zotavit.

vyvka
autor
16. apr 2018

@bambulka2015 Asi mas Pravdu
Urcite si dam pauzu ... a nebudem na to mysliet dakujem za radu 🙂

bambulka2015
16. apr 2018

@vyvka presne ako
@katharines pise. A ani to vsetko to nemusi byt. Mozes byt uplne v poriadku. Jednoducho tehu nevyslo, babo malo nejaky problem a odislo. Do 12tt je to uplne normalne, ze to priroda vyriesi.

Ja by som nikdy dobrovolne do IVF nasla, keby sme nemali zavazny problem.

bambulka2015
16. apr 2018

@vyvka Spravne. tak to ma byt. Uzivaj si zivot, dovolenkuj, pracuj, oslavuj, milujte sa, kedy sa vas zachce a nie na povel, lebo ovulka. Nechaj telu aj mysli cas.
a nad IVF zatial ani neuvazuj.

vyvka
autor
16. apr 2018

@bambulka2015
Ani som len Netusila ake velke riziko ... je IVF nikdy som to nejak neriesila ani v sne by ma nenapadlo ze ... sa mi nebude darit otehotniet a keby ze to sem nenapisem a neporadite mi tak By som do toho sla urcite

Uz Viem ze to chce len pauzu a Uvidime co osud prinesie v zalohe .. to mam a dobre na tom je ze je to zdarma ... tak Uvidime co roky
Prinesu

bambulka2015
16. apr 2018

@vyvka Ano je. Podla zdr. problemu ta napumpuju niekedy viac, niekedy menej, liekmi, hormonami atd. Ono, ty problem nemas. Vravis, ze sa nedari otehu. TO si myslis ty. Potrat bol predsa januar 2018. Kolko sa snazite? Dva cykly? Ved to nie je nic. Ked sa nebude darit vyse roka, potom zacni riesit vysetrenia.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre