Ahojte 🙂 chcela by som si spraviť prieskum, aké metódy sú najefektívnejšie na splodenie syna, nehovorím, že tomu úplne veríme, ale zaujímajú ma vaše skúsenosti 🙂 počula som o rýchlejších/pomalších spermiách, že ak chceme chlapca treba mať sex tesne pred/po ovulácii, niečo o krvi atď, tak ma zaujíma, ako ste na tom vy, hlavne tie, ktoré máte chlapov 🙂 Ďakujem za každú odpoveď
Ja som zase počula, že pomôže keď sú "čerstvé" spermie :D Že vtedy je chlapec
@mrsmmd Tak treba mať sex každý den pred ovuláciou a v den ovulácie. Teda aspon sa to tak hovorí, že tie mužské spermie sú rýchlejšie. My máme 3 chlapcov, tak u nás to fungovalo.
Maly sme sex deň pred ovuláciou a v deň ovulácie a máme chlapca
Chlapec sa "podari" den pred ci v den ovulky...ja mam otestovane na sebe a kamoska tiez a 4x 😀
My sme sa o chlapca nesnažili a máme ho. Ale čo som čítala, je vraj pri snahe o chlapca lepšie, keď je sex menej častý. Nejako to súvisí s množstvom spermií Y. A potom tá klasika so sexom v deň ovulácie. Keď je pár dní pred ovuláciou, je pravdepodobnejšie dievčatko. 🙂
Ja mám dvoch chalanov a ako na to? Treba na to partnera, ktorý ma genetickú predispoziciu na chromozóm Y, keďže iba muž udáva pohlavie, tak závisí od neho. Môj muž je najstarší a po ňom sa narodili ešte dvaja chalani a až potom baby. Jeho otec mal dvoch bratov, takze veľmi silné zastúpenie mužského pohlavia. Aj my mame len chalanov. Žiadne milovanie za úsvitu 15 deň cyklu ani iné podobné veci neovplyvnia pohlavie bábätka. Len genetika
My sme mali podla tych teorii o pomalych a rycjlych spermiach splodiť dievca a mame chlapca
@evkamotka ono aj tak vždy nefunguje na 100%,lebo nikdy nevieš, stačí, ak si mala posunutú ovuláciu o den-dva a už sú všetky teorie v čudu
@janickacrazy posunutou ovulaciou to nebude, skor proste tym, ze vzdy je to tak 52 na 48 a s teoriou o spermiach mozno 55 na 45 :D
teoria je len teoria🙂 pravdepodobnost je 50% a vseljakymi babskymi radami ju tak maximalne zvysis na 60%. 🙂
z praxe:
1. syn - sex kazdy den aj dva tri krat (novomanzelia, co vam poviem 😂)
2. syn - posledny styk dva tri dni pred ovulaciou
3. syn - styk kazdy druhy den
4. dieta, zatial nevieme, ale bolo neplanova z tzv kvapocok lasky, tak som zvedava, ci aj to bude syn 😀
@soldi No som teda zvedavá, ako to u vás dopadne. U nás je to čistá nuda:
1.syn sex každý den
2.syn sex každý den
3.syn sex každý den
@janickacrazy 😀😀😀 Nie je nad to ked "TO" mas aj ked nechces. Zena ked chce dieta je ako stroj 🙈
@17juraj17 haha, manžel sa nesťažoval, my sme takí vášniví obaja, čo už s nami 😂😇
Dakujem vam :D tak niezeby sme to nejako extra planovali, ale len zo zaujimavosti to teda skusime vyskusat pred ovulaciou pripadne v jej case/tesne po a uvidime teda :D samozrejme vieme ze na prvykrat sa nic nemusi podarit ale kto vie...u nas je to v rodine vsetko tak 50:50 ci su muzi alebo zeny, ale radsej by sme chlapca teda 🙂 ale hlavne ze bude zdrave
@mrsmmd na chlapca treba stres a magnezium. Mne umierala mama a v tom case som brala vysoke davky magnezia na ukludnenie a podaril sa nam chlapcek hoci maminu sa uz nepodarilo zachranit. Aspon som nezostala sama. Ale toto ozaj neprajem nikomu zazit.
@iwesska presne tak! 😁
@iwesska nahodou,moj maly vie byt velmi.starostlivy,aj ju strasne rad kocikoval. A bit zacala.ona jeho,nie on ju. Teraz je to vzajomne. Ale sa vedia aj pekne hrat a on jej aj rad vysvetluje a uci ju nieco nove,co sa skor ona stve..ale zas sa mu chce vyrovnat aj napr.v behu a nechape,ze s chlapcami a hlavne starsimi, sutazit nemoze. 🙂 Ale je rada,ze ma brata. A on zas,zw ma ju. Aj ked obcas by chceli mat radsej surodenca svojho pohlavia. A ja som zas strasne chcela brata.
Ja mam zaručený postup a garantujem úspešnosť, treba skúšať kým to bude chalan 😂🤣.
@nadula01 a dopadnes ako spoluziacka... je ich 11 dievcat 😀 z toho 2x dovjcence. Uz toho chlapca vzdali, lebo aj tak sa u nich robi, ako sa vravi, len na vlozky... 😀 😀 😀
Je to cele o nahode 🙂 nic ine len nahoda. Jedina metoda 100 percentna na chlapca ci dievca je umele oplodnenie s vyberom pohlavia. A jedina troska vedecky dokazana metoda su tie spermie , ale tam sa jedna len o zvysenie pravdepodobnosti - uspesnlst zvysuje led si pol roka asi sledujes ovulaciu poriadne a potom teda skusis 🙂 ja mam dvoch chalanov - prveho sme obaja boli chori to si dodnes pamatam , sex bol presne 1x v ten mesiac hnes po menzese . Druheho sme mali casty styk kazdy den - lebo sme mali chut obaja - a je dalsi chalanisko🙂 pri prvom som mala velmi pohodove obdobie, pri druhom stresove, pri prvom som sa troska vypapkala na moje pomery predtym, pri druhom som velmi schudla predtym . manzel ma brata aj sestru , z otcovej strany maju vsetci aj chlapca aj dievca🙂 takze len a len nahoda. A u mojej rodiny rovnako- ziadna genetika nic take neplati.::. Moje iluzie o tom ze to ovplyvnim ( velmi som chcela dievcatko ) sa rozplynuli. Ale i tak drzim palce 🙂
Žiadna metóda nie je na 100 percent.
Mne podľa činskeho vychádza na babu- tak uvidíme. Neviem, akým sposobom som otehotnela, lebo sme sa snažili 1,5 roka, takźe mi to bolo jedno kedy, hlavne aby bolo.. :D
Čo som aj s kamarátkou počitala v rodine, tak podľa činskeho nám to celkom dobre vychádzalo :D
Zase sú aj teorie o výmene krvi každých 5-7 rokov- že to má vplyv...
Pokiaľ sa dieťa nerobí v labáku tak je to aj tak o náhode a aj tak v labáku sa vyberá pohlavie len na základe závažných genetických ochorení...
Ale napríklad u Hovadzieho dobytka sa bežne robí selekcia spermii- muźské spermie sú ľahké- tie plávajú navrchu a spodné plávajú na spodnej vrstve... / zjednoduśene povedané/ no a podĺa toho, ći ide o insemináciu mliečneho alebo masového plemena si odseparujú pohlavie... Tiež to nie je na 100 percent :D
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@mrsmmd ahoj nám sa zadaril syn posledný den ovulácie resp.uz som si myslela ze je to pasé, ze sme to prepásli. No a z prvoaprílového "žartu" sa vykľul vianočný darček s pipíkom 😂
Dcéru sme splodili na konci mojich krámov, teda este riadne pred ovuláciou. Na 9.ty den cyklu, takze ten malý bičíkovec bol riadne trpezlivý a počkal si cca 4 dni lebo mám ovuláciu 13ty den.
Inak mne vyšiel na obe deti ten čínsky kalendár. Aj mojej mame (na nás s bratom) keď som to rátala. A môj ujo tvrdí, že keď chlap túži po žene viac , tak plodí chlapcov. Rozprával nám takú príhodu (keď sa mu narodil 3tí syn), že došiel k nim poštár a vraví na to: Jááááj Emilka, zas si Ty toho Tvojho nechcela čo? A čo si všímam okolie, tak mi to začína do seba často aj zapadať 😉