Ahojte žienky kedy vám vyšiel pozitívny test mne už piaty deň meškajú a stále test negatívny ale s manželom sme sa maznali už asi dva týždeň dozadu naposledy... Sice mam nepravidelný cyklus a to 35-36dnovy ale ta až tak žeby sa mi posunulo?
@nuna2112 Ak mavas stale 35-36 dnovy cyklus, tak to nemas nepravidelny. Mas pravidelny, len dlhsi ako je "ideal". Nepravidelny znamena, ze mas vzdy inu dlzku a teda vobec nevies kedy mozes cakat dalsiu menstruaciu.
Po dalsie - vzdy si pocitaj meskanie od svojej dlzky cyklu, cize ak nedostanes ani na 36ty den, tak vtedy az pocitaj meskanie. Nodpocitavaj si to od idealnych 28 dni, ak to nie je tvoja bezna dlzka cyklu.
A ak je test negativny, tak este pockaj par dni a otestuj znova z ranneho mocu.
A nemyslite že keďže sme sa maznali naposledy pred dvomi týždňami žeby to už ukázalo?
@nuna2112 No ak ste sa len maznali, tak mozno nemas byt z coho tehotna. Ak ste mali normalne styk, tak spermie preziju v tele aj niekolko dni. Zalezi na tom kedy si mala ovulaciu, kedy doslo k uhniezdeniu a ako rychlo ti stupa hcg.
Vies kedy mas ovulaciu? Mas to odsledovane? Moze ti meskat aj z inych dovodov, nemusis byt tehotna.
Takze pockaj este 2-3 dni, rano z prveho ranneho mocu urob dalsi test a uvidis.
@nuna2112 Kalkulacka je o nicom, kedze pocita len na zaklade vzorcov, neda sa podla toho presne riadit.
Myslela som, ci si si neodsledovala napriklad podla plodneho hlienu, podla ovulacnych testov a pod.
Od uvolnenia vajicka do jeho rozpadu (v pripade ze sa neoplodni) prejde mozno tak 12-24 hodin. Cize mimo ovulacie otehotniet nemozes.
Mozes otehotniet mimo dni ked ste mali styk. Napriklad mate styk v jeden den, k ovulacii este nedoslo, spermie preziju v tele 3 dni, nastane ovulacia a dojde k oplodneniu. Cize otehotnies 3 dni po styku.
Ďakujem žienky tak uvidíme no
@nuna2112 No cisto podla vypoctov je to priblizne v strede cyklu, cize u teba priblizne 17ty den. Len pre istotu: prvy den cyklu je prvy den menstruacie (lebo niektore uz aj to pocitali inak, ze az od konca krvacania).
Ale mozes ju mat aj skor, alebo neskor, to musis skusit odpozorovat.
Mozes na sebe pozorovat priznaky - niekto ma pichanie vo vajecnikoch v case ovulacie, alebo plodny hlien - konzistencia ako vajecne bielko, ciry, natahovaci, taky "smyklavy".
Ak nevies vobec, tak mozes si kupit ovulacne testy a podla nich si odsledovat. Alebo mozes merat bazalnu teplotu.
Najspolahlivejsia je folikulometria - ale to robi len lekar ultrazvukom.
Skus si pogooglit ako sa spravne robia ovulacne testy - to je jednoduche. Bazalna teplota sa musi merat vzdy rano hned po prebudi v tom istom case a v telesnych dutinach (v ustach alebo posve), cize to je metoda kde to musi byt disciplina, vzdy rovnaky cas, je to teda "narocnejsie".
Ahojte žienky no robila som si dnes tri testy áno viem šibe mi ale som veľmi nedočkava 🙈🙈🙈 kúpila som ani neviem aká značka ale až potom som si všimla ze ma citlivosť až 25 coz viem ze 10 je najcitlivejsi... Tak ráno som tam mala takú len akože čiarku ale nebolo ju skoro vôbec vidno ale ja keďže sa neviem dočkať som ju samozrejme videla asi zato ze som ju chcela už vidiet 😂 tak som si robila test ci to len nedobrý test bol ale už mi vyšiel duch 💓💓💓 ale hneď nato keď som sa utrpela začala som mať akoby špinenie s krvácaním bol to hnedý výtok ale so silno červenou krvou tak som si dala tampón ze sak možno chvíľkové
Ale tak som si urobila teraz večer napriek tomu ze mam pocit ze som dostala svoje dni a na teste opäť vidím dve čiarky neviem co sa to dejeeee
Áno áno to hej len nejak ma zaskočilo to krvácanie práve čítam o biochemickom tehotenstve 😥😥😥
Tak bolo to biochemické tehotenstvo bolo som na pohotovosti lebo som začala veľmi krvácať...
@nuna2112 aj ja som to zažila pred rokom v 6 tt slabunka čiarka na teste a na sone nebolo nič vidieť len som sa rozkrvacala a bolo po.. takmer rok sme sa snažili znova a nič až teraz keď už som to ani nečakala a hneď po meškaní jeden deň silné koľajnice a verím že tentoraz to dobre dopadne tak hlavu hore príde to keď to budeš najmenej čakať ;)
@nuna2112 mne vysiel dusik 5dni pred menzesom ale uplne slaby ani som si ista nebola a potom silnel 🙂 tak drzim palce
Ďakujem žienky ja to nevzdám určite nie len to boli...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj mne pri prvom vyšiel negatívny test aj keď mi meškali týždeň, potom vyšiel duch a bola som tehotná, pri druhom mi test vyšiel pozitívne v deň predpokladanej ms a teraz tretí krát mi jeden deň meškali a hneď bol pozitívny tak šanca je tam vždy, počkaj dva dni a skús znova testovať ale ak tam je tak sa neschová 🙂