Ahojte žienky chcem sa len spýtať že koľko ste sa snažilkovali my sa snažime 4 mesiac a stale nič a už začinam byt celkom nervozna kolko ste sa snažili vy 😊😊 ďakujem vopred za každu odpoved 😍😍
Fuu to je dost 😐
My viac ako rok, teda nešlo o výslovne snaženie sa, skôr sme tomu nechávali voľný priebeh.
U nas 2 mesiace. A to mal partner velmi zly spermiogram.. tak sme mali asi aj stastie.
3 roky a potom do 3 rokov 3 deti....
hlavne nebuď nervózna, je normálne keď sa do roka nepodarí, proste sa netrafíte do plodných dní 🙂 žiadny stres a užívajte si jeden druhého 😉 keď sa nebude dariť rok, tak to začni riešiť, môže tam byť nejaký problém, ktorý sa dá odstrániť 🙂
držím palčeky aby sa čím skôr zadarilo 😘
inak ja dva roky a stále nič, ale verím stále, že sa podarí 😉
Zatial 22 mesiacov ...
Hlavé je to, aby ste sa nad tým príliž veľa nerozmýšlala, netrápila samú seba. Ja som to žiaľ robievala a dovtedy ani sa nič nepodarilo. Po pol roku snaženia sa som navštívila gynekológa, kto mi vypísal antikoncepčné tabletky na 3mesiace (pred tým som nikdy neužívala žiadne) aby sa mi hormóny dali do poriadku. Potom mi dal ďalšie na podporu gravidity. A pol roka zase nič. Začala som pracovať na novej pozícii a to moje myšlienky celkom otočil na iný smer od toho neúspechu (milovali sme sa s manželom len vtedy keď sme mali chuť a nie podľa vypočítaných plodných dní) a hopp po mesiaci som otehotnela ;) (a musela som dať výpoveď lebo celých 9mesiacom som zvracala :P )
A druhé dieťatko prišlo ani nevieme kedy ;)
Sesternica mala práve naopak. Prvé prišlo na prvý pokus a na druhé čakali dlhých 10rokov. Po piatich rokoch snaženia sa už s tým zmierili, že nebude druhé.
Raz išli na dovolenku k moru a vrátili sa už štyria ;)
Takže zbytočne sa netrápiť! (ale po roku neuspechu určite sa dať vyšetriť)
Pekný deň a veľa šťastia!! 🙂
@bezmena18 ked hovoris o snazeni- vies, kedy, resp ci mas ovulaciu? kedy mas plodne dni? ak sa chces snazit cielene, to musis vediet ako prve. mozes mat posunutu ovulaciu a ak mas aj appku tak ta ti nemusi vobec ukazovat spravne. a 4 mesiace snazenia je nic. u nas minimalne pol roka zakazdym ... a to som vedela, ze mavam ovulaciu.
@janynyna ahoj. Prosím a aké to boli tabletky ?
@bezmena18 my sme snažili skoro 4 roky a už som 30.týždeň
@bezmena18 Necelé 2 roky, otehotneli sme prirodzenou cestou 🙂
@bibiankaka
@miriam439
@taily30 dievcenceboli to tabletky CLOSTILBEGYT
@janynyna Clostilbegyt je hormonálny liek, ktorý predpisuje gynekológ z nejakého dôvodu - napr. že žena neovuluje, resp. jej nedozrievajú vajíčka. Aby si to baby nezamieňali za "vitamíny" 🙂
@ressankajanka ved som ani nepisala,ze su to vitaminy☺ ja som praveze ovulovala aj vajicka mi dozrievali.
@janynyna Preto ma prekvapil postup gynekológa, že proste potrebuje obrat liekov, tak žene, ktorá ovuluje a má testy OK, predpíše hormonálne lieky. Brala som hormonálne lieky skoro rok, ale iné, dnes to ľutujem. Viem, že si nenapísala nič zlé, mňa len mrzí, že gynekológovia to hneď riešia hormonálne ☹ Ja som paradoxne otehotnela po vysadení hormónov, veľmi zaťažovali moje telo.
@miriam439 Veľmi silno držím palce! Každému prajem bábätko ❤ Brala som kortikosteroidy, dosť mi to zničilo telo aj psychiku, bolo to dlho, tak som to vzdala a vysadila. Nejako sme na to prestali s manželom myslieť, mala som veľa povinností a do 3 mesiacov prišlo bejbino 😍
5 mesiacov, teraz som 5tt ❤️
@ressankajanka môžem sa spýtať ake kortikosteroidy si brala?
@lilyianka Medrol, kvôli vytváraniu protilátok proti spermiám, veľmi veľa žien, ktoré ho brali dlhodobo na neho nadáva. Max. 3 mesiace, viac by som ho neužívala. Všetko na hormonálnej báze zaťažuje telo. Skutočne som paradoxne otehotnela bez neho - prirodzene 😉
Ahojte my mame 2 detičky s dvojročným odstupom a o tretie sa snažíme 8 mesiacov, menzes pravidelný manžel momentálne na PN a nič ....práve v utorok idem skontrolovať ovulaciu ale som v šoku že sa nam nedarí, vždy som chcela mat detičky
@ressankajanka pýtam sa preto, lebo aj ja som ho brala a to až 3/4 roka...to je riadny humus, keby som vedela nikdy ho neberiem...ja som ho užívala na uhniezdenie...no a tie vedľajšie účinky počas užívania a aj po vysadení.. ..no ďakujem pekne
@lilyianka Mrzí ma, že ich lekári predpisujú (dokonca aj keď žene prakticky nič nie je) alebo aspoň neupozorňujú na max. čas brania. Lekárom je to jedno, hlavne, že si idú svoje - z ich hľadiska je to v poriadku. Viem, že čas čakania je večnosť, do toho netrpezlivosť, beznádej, apatia...napriek tomu rozhádzanie ženy hormónmi za to nestojí.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
2 roky 🙂 teraz som 6tt