Dobry deň, prosím o nazor a radu. Bazálnu teplotu meriam prvy mesiac každé ráno o 6:00. Pár mesiacov sa snažíme o bábätko tak som chcela vyskúšať túto metódu. Čo to som si o tom naštudovala ale chcem radu z praxe od skúsených. Mohla by som z grafu usúdiť, že som tehotná alebo nie? Vopred ďakujem za radu.
Podla tohto si tak 9 DPO, teda 9 dni po ovulacii. Tehotenstvo nezistis z teploty, ona je po ovulacii vysoka, drzi sa vysoko a pred MS poklesne, prudky pokles. Alebo niekomu cez MS alebo az po klesne. Bazalna teplota sa drzi vysoko v pripade tehotenstva, aj v case, ked by mala prist MS. Takze ak neklesne a bude vysoka 17 a viac dni po ovulacii, tak je to pravdepodobne tehotenstvo. Lenze vtedy uz si samozrejme robis test.
Osobne skusenosti: v tretom tehotenstve test pozitivny na 11 dpo, 13 dni po sexe. Teplota zvysena od 13.dna cyklu. V stvrtom tehotenstve ziadny narast teploty ako po ovu, az 25.den cyklu a vtedy som mala aj pozitivny test. Ale toto bola nejaka vynimka z pravidla 😊.
@isadoraisa podľa mňa som mala ovulaciu inokedy nie tak ako mi to vypočítal kalendár. Pretože je počas ovu. mávam dosť silné bolesti a bolo to pred tým ako mi to ukazuje v aplikácii.
@gberg áno aj ja si myslím, táto appka nie je dobrá na bližšie sledovanie cyklu, ak chces vedieť podľa teploty, odporúčam fertility friend appku, tá hodnotí ovuláciu podľa teploty, hlienu,...
@isadoraisa ďakujem vyskúšam
No pozri, ak si mala tu ovulku 14., tak uz si 12dpo a na teste by uz mohlo nieco byt vidiet.
Ak si ju mala neskor, tak este nic nebude.
Podla teploty poznas tak, ze teplota neklesne - a zaroven nedostanes menzes.
@veselo_neveselo o 5 dni by som mala mať menzes, tak som zvedavá.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@gberg kukni na IG ownyourcycle, poprípade skonzultuj záznam s nou 🙂